Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Prirast težine

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Prirast težine

Pretpostavljam da je sve OK, ali željela bih čuti vaša mišljenja.

Vid je u zadnjih mjesec dana dobio 440 gr. (danas točno ima 5 mj.)
    Isključivo je na cici. :D
    (mjesec prije je dobio 540 gr.)
    Jako je veseli, divlji i punašan. Prema nekim tablicama mislim da prirast težine nije baš idealan, ali ja se vodim njegovim ponašanjem koje odaje sretnog i veselog bebuljka.
    Jede vrlo kratko i kada mu je dosta počne zjakati okolo, smijati mi se, plaziti jezik i raditi sve drugo osim jesti.
    Da li mislite da bi ipak trebao dobivati malo više ili je ovo Ok?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se cini skroz ok
    djeca u 4.-5. mjesecu zivota ne napreduju onako naglo i brzo kao u prvim mjesecima, nego se rast uspori

s koliko se rodio i koliko ima sad?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    s koliko se rodio i koliko ima sad?

Rodio se sa 3010 g / 49 cm
    doma smo išli sa 2910

sada ima 6450 g/ cca 67 cm

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

još nema 6mj,a poduplao je porođajnu težinu...po meni je super sve,i jako lijepo napreduje.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mirta, Vid odlično napreduje.
    Normalno je da sada dobiva manje, sve je življi, više se kreće, više troši...
    Prirast od 540g je sasvim dovoljan.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

vidiš apri da sam i ja nešto naučila :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naravno da si naučila!
    koliko si na Forumu... dobro da ne znaš sve topice napamet
    šalim se... ponekad se stvarno iznenadim sa koliko informacija barataju članice Foruma i koliko su spremne pomoći jedna drugoj.
    bravo, cure!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

HVALA VAM
    i ja to znam iz istih izvora a skoro i iz istih razloga kao i Romina

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo i mene sa sličnim problemom. zapravo svi mi govore da je sve ok, ali mene i dalje muči.
    M. je zadnji mjesec dobio samo 300 gr. isključivo ga dojim, samo sam mu u par navrata dala čaja za probavu, ali popije par gutljaja i više neće. u prva dva mjeseca dobio je po kilu, a sad mi se ovo čini totalno poražavajuće. strašno je žilav, zainteresiran za okolinu, ne cica više u miru, zanima ga svaki šum, smije se dok jede, okreće glavu... i meni se čini da je u tome problem, da nije "koncentriran" na jelo. naručeni smo kod pedijatra za 2 tjedna baš zbog kontrole kilaže. ne bih na nadohranu jer mlijeka imam u ogromnim količinama.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A koliko cesto bebence sisa? Kako odlucis kad mu dati koju dojku?

Mislim da bi svakako trebali probati dojiti u mirnom okruzenju, npr. spavaca soba.

Jel koristi dudu? Koliko dugo spava po noci?

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

- sisa stalno, tj. nemamo neki ustaljeni ritam da mogu reći kako jede svaka 3 ili 4 sata, nekad prođe sat između podoja, a nekad i više, noću spava 5 sati, odično do 3 ili 4 a nakon toga je već u 6 gladan i plačljiv
    - dojke mu dajem naizmjenično, sljedeći podoj druga
    - od zadnjeg pregleda dojimo u tišini i po danu
    - dajem mu dudu i to najviše kad smo vani jer nemam još dovoljno samopouzdanja za dojenje u javnosti pogotovo s tako velikim grudima
    i naravno da sam pala pod utjecaj okoline i povjerovala u priče da mi je vjerojatno slabo mlijeko. ovaj mali prirast težine me je potpunio zbunio i zabrinuo, izdojila sam se i on u cugu povuče 120 ml, podrigne i nastavi još malo. ostavila mlijeko u frižideru, odvojio se prst masnoće, a vodica dobila plavičastu nijansu.
    ne znam... vidjet ćemo za 10-ak dana.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle nemoj se brinuti da ti je mlijeko slabo, to je NEMOGUCE. Pa pogledaj koliko je bebac dobio prvi i drugi mjesec :D . Znaci da su stvari isle jako dobro i da je sve ok. Dobitak ovaj mjesec je malo mal, no to samo znaci da je doslo do neke promjene u odnosu na prijasnja 2 mjeseca. I mi sad trebamo otkriti sto se to desilo.

Moguce je da posto cesto sisa da se precesto mijenjaju dojke. Probaj mu svakako unutar 2-3 h davati istu dojku, pa vidi kako ce reagirati. Ako se jaaako buni, onda mu ponudi drugu.

Da li sisa manje preko noci? Nocni podoji su jako bitni. Spomenula sam ti vec duze dojenje na svakoj dojci. Mozda ste vise krenuli u setnje pa vise ima dudu nego je imao prije. Svakako bih ti savjetovala da se probas opustiti i podojiti ga i vani. Njemu je to bitno (nemoj se sada zatvoriti u kucu i ne izlaziti van! ) Dojiti vani se moze vrlo diskretno. Vjezbaj malo kod kuce, pa onda za pocetak mozes u nekom parkicu na klupici gdje nema puno ljudi - da se opustis.

Tjekom ovog perioda bi bilo idealno da IZBACITE dudu u potpunosti. Duda moze dosta uzrokovati probleme s dobivanjem na kilazi jer dijete sisa i zadovoljava potrebu za sisanjem, ali nutritivno ne dobiva nista.

Super je sto ste poceli dojiti u miru. I molim te nemoj se brinuti da tvoje mlijeko nije dobro za tvoje dijete - svaki put kad to pomislis sjeti se koliko je dobio prva dva mj :D

Nadam se da ce ti ovi savjeti biti od pomoci. Probaj ovo sto sam ti navela pa javi kako ide. Drzim fige da ce se sve vratiti u normalu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

0-3 mjeseca u prosjeku dobivaju 750gr mjesečno, 3-6 mj 450 g mjesečno, 6-9 380g, 9-12 oko 200g. Sve iznad toga je super! Ako dobiva 300g u 3. mjesecu života to jest premalo. Ako ga dojiš => 7 puta, priozvodiš => 30ml/sat mlijeka, (npr ako je od prethodnog podoja prošlo 3 sata trebala bi izojiti oko 90-100ml mlijeka), dijete nema npr proljev, ne bljucka, povraća... trebala bi tražiti zašto ne dobiva na težini. Posisa li obje dojke do kraja? (Probaj izdajati iza svakog podoja da vidiš je li što ostalo- pa mu to što je ostalo probaj dati da popije na dudu ili Habermanovu šalicu) Možda ima virozu pa nema teka (to je imao moj sa 2 mj)- napravi KKS, otoskopski pregled kod pedijatra- možda ga boli uho pa m je sisianje bolno, možda mu rastu zubi pa mu je opet neugodno (uzmi Dentinox kapi). Jesi li možda dobila menstruaciju- mlijeka ima manje u vrijeme m. i bebe baš ne vole okus? Da nisi trudna?1. znak trudnoće kod dojilje može biti nagli pad proizvodnje mlijeka.
    Možda samo treba malo prilagoditi tehniku, preseliti se u mirniji okoliš spavaće sobe? Sretno!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Što se tiče dojenja u javnosti, ja isto nisam baš neka samosvjesna u tome, malo mi je neugodno. Al uvijek si odredim gdje bih mogla, odnosno uzmem si neke međustanice u šetnjama - npr. mcdonalds mi je dušu dao za to - prije podne nije baš neka gužva, a može se zauzeti neki kutak.
    Ili u Mercatoru.
    Ili gledam da mi je blizu neka prijateljica kod koje mogu otići na brzinu.
    Ma može se to dosta diskretno.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sophia prvotno napisa
    0-3 mjeseca u prosjeku dobivaju 750gr mjesečno, 3-6 mj 450 g mjesečno, 6-9 380g, 9-12 oko 200g. Sve iznad toga je super!
    Neznam od kud su ovi brojevi, no ja bih navela ono sto LLLI govori:
    tjekom prvih 3 mjeseca, prosjek je dobivanje 170 gr tjedno, 4-6 mj 113-142 gr, a od 06-12 mj prosjek je 57-113 gr. No to je prosjek, znaci ima djece koja dobivaju i manje. Minimum tjekom prvih mjeseci po LLLI-ju je 113 gr tjedno. Ak dijete dobiva tih 113, ok, samo se mora vidjeti sto bi se moralo popraviti da dijete pocne dobivati vise.

Ako ga dojiš => 7 puta, priozvodiš => 30ml/sat mlijeka, (npr ako je od prethodnog podoja prošlo 3 sata trebala bi izojiti oko 90-100ml mlijeka),
    Otkud ovo? Ja si ne mogu pomoci, i zaista sumnjam da je ovo primjenjivo na SVE zene. Duboko sam uvjerena da proizvodnja varira ovisno o djetetovim potrebama (ponuda=potraznja). A sto se izdajanja tice, to svakako NE BIH PREPORUCILA, s obzirom da je jako puno zena na ovome svijetu kojima izdajanje ne ide (pocevsi samnom), i koje da gledaju koliko izdoje ne bi dojile niti dana. Izdajanje je tehnika koja se mora savladati, mora se mama moci dovoljno opustiti itd... Znaci postoje zene kojima ne ide izdajanje, ali imaju mlijeka vise nego dosta, i beba ga savrseno dobro izvlaci van (za razliku od mame dok se trudi izdojiti).

trebala bi tražiti zašto ne dobiva na težini. Posisa li obje dojke do kraja? (Probaj izdajati iza svakog podoja da vidiš je li što ostalo- pa mu to što je ostalo probaj dati da popije na dudu ili Habermanovu šalicu)
    Opet ne bih preporucila izdajanje, jer sam gore napomenula koliko je nepouzdano. Bilo bi bolje da mama ponovo ponudi tu dojku za sljedeci podoj - tako ce dijete sigurno doci do masnijeg mlijeka.

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cure, hvala vam na odgovorima. u srijedu smo kod pedijatra pa ćemo vidjeti kolio je dobio. razmislila sam o svemu ovome što se navele i jednostavno ne znam gdje bih se u tome našla. par dana mu je bio začepljen nosić, ali sam mu sprejala fiziološku i normalno je jeo. mengu nemam, a sigurno nisam ni trudna, virozu nije imao, kod mene izdajanje ide bez problema i prije i poslije podoja, mlijeko ne prestaje teći i definitivno M. nikad nije posisao do kraja. no negdje sam pročitala da masno mlijeko ide već nakon prvih mlazova pa znam to prvo mlijeko istisnuti u gazu i tek onda krenuti s dojenjem.
    ne vidim razliku ni u položajima ni u njegovom rasploženju, zapravo ni u čemu, od prva dva mjeseca i ovog posljednjeg.
    ja sam to sebi opravdala njegvim rastom u dužinu (dobio 3 cm), pa ne može svaki mjesec i u širinu
    anchie, držim se tvojih savjeta dajem mu istu dojku pa ćemo vidjeti.
    počela sam ga jadnog šopati a on jednostavno bljucne višak.
    bila sam se strašno uspaničila kad sam vidjela samo tih 300 grama, a sad sam se smirila, radim najbolje što mogu, beba je vesela i zadovoljna...mora sad biti bolje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eowyn

Drago mi je da si se smirila Dijete ti je jako puno dobilo prva 2 mjeseca, i mozda je ovo jednostavno njegov ritam dobivanja. Dojena djeca ne dobivaju stalno isto, imaju periode "ups and downs" sto bi rekli englezi..

Kako si rekla da imas jaaako puno mlijeka i da tece u mlazovima, moguce je da ovaj zadnji mjesec nije uspjevao doci do onog masnijeg mlijeka i da zato nije dobio taaaako puuuuno... no dobio je na duzini i na tezini... i to se broji.

Samo mu nastavi davati duze jednu dojku, i vidjet cete koliko je dobio, pa cemo onda na osnovu tih rezultata vidjeti kako dalje

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u 12 dana dobio je 150 grama. dr kaže da nije puno, ali nije ni malo. ne preporuča nikakvu nadohranu, dakle i dalje isključivo dojimo. :D

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bravo :D

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eowyn samo i dalje primjenjuj ovo sto smo ti rekle, i svakako prati mokre i pokakane pelene.

Javljaj kako ide

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u tjedan dana 150 grama, mislim da smo sad u normali. u međuvremenu mi se stvorila kvrga na desnoj dojci pa sam to razbijala, izdajala se i dodatno mu davala izdojeno mlijeko. mislim da sam ga našopala kao malog pajceka

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super Eowyn :D

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Još malo o dobivanju na težini. Mali M je u zadnjih 6,5 tjedana dobio 720 grama. Ima 5 mj i 1 dan, vagan je prije 3 dana. Pedijatrica kaže da mu za večeru dajem neke žgance, ali sam čula da je bolje ići s adaptiranim do 6 mj., nego s bilo kakvom "krutom" hranom. Treba li mu još uopće išta? Mi smo na isključivom dojenju i ja bi rado izdržala još tih mjesec dana. Inače je on poduplao porođajnu težinu, ali je ovo naglo smanjenje prirasta težine. Dobivao je po 1 kg i 4-5 cm u mjesec dana, predzadnje mjerenje bilo je 800 gr i 2,5 cm (mislila sam da je to ono smanjenje prirasta), ali sad eto u 1,5 mjesec 720 g i opet 2,5 cm. Kaj da radim? Adaptirano, žganci ili još ništa? Dudu neće (ok, večeras ju je uzeo, ali to je iznimka) i loše spava u zadnje vrijeme. Dojimo na zahtjev, ali neće svaki put biti dugo na istoj ciki. Nekad pojede bez problema, a nekad plače svake 2 minute i traži drugu stranu, iako je dojka puna. Rođen je s 3370/51, a sad ima 6900/76.

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Luka je u zadnjih misec i po dobio 600 gr i pedijatrica je rekla da je to super.... i zaboravi žganjce prićekaj do 6 miseci

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lemona, taj prirast je skroz uredan
    i zasto bi isla s adaptiranim, kad vam dojenje tako dobro ide?
    jos mjesec dana, pa se mozete poceti igrati s dohranom, dotad, najbolje i dostatno ti je samo dojenje...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

hvala na odgovorima. ni ja ne želim sad kvarit dojenje, ali prirast težine ispada manji od 113 gr tjedno (zapravo ispada 110 gr). a ovdje negdje piše da je 113 minimum. jel to za zabrinut se ili nije? ako nije, još i bolje, nećemo se buniti ako stvari mogu ostati kao i do sada. jedino što on zadnjih dana kaki i po 4 puta na dan. to mi je čudno jer je inače bilo jednom dnevno. možda zato malo manje dobiva?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja ne znam kaj da mislim o kilaži svoga G. prvi mj. dobio je 1200 g,drugi 700g i onda se razbolio sa 2,5 mj. i sad stojimo sa kilažom. rođen je sa 3700g,iz bolnice izašli sa 3600. sa 2 mj. je imao 5500,a sad u ponedjeljek kad smo izašli iz bolnice imao je 5480g a drugi tjedan će napunit 3 mjeseca. on sada puno duže doji nego prije bolesti,i češće. to traje već 5 dana.ne znam jel baš sve radi hrane,mislim i da je radi utjehe.ja ga pustim koliko hoće, a opet kaj više papa,više mi i kaka.stolice su mu sad normalne kašaste i žute,ali ih ima više nego prije.prije obično 1 na dan(3 rijetko kada) a sada 4 najmanje.piški normalno.jel to sve u redu? samo dojimo i htjeli bi da tako i ostane!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve je ok

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

i ja si nekako mislim ali sve me strah. za tjedan dana idemo kod pedice pa ćemo se točno vagnut da vidimo hoće li se kaj popravit.hvala zrinka

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bobaibeba, Grga sada nadoknađuje ono što je izgubio u bolnici.
    i to, sudeći prema broju stolica, doooobro nadoknađuje!
    bravo za vas!

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ozbiljno cure!? sad ste me skroz utješile! bit će on još mali bumbarić! već je mm jučer rekao da mu se čini da mu se u faci malo OBUMBARIO a meni kao svakoj mami "kost i koža".

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lemona prvotno napisa
    hvala na odgovorima. ni ja ne želim sad kvarit dojenje, ali prirast težine ispada manji od 113 gr tjedno (zapravo ispada 110 gr). a ovdje negdje piše da je 113 minimum. jel to za zabrinut se ili nije? ako nije, još i bolje, nećemo se buniti ako stvari mogu ostati kao i do sada. jedino što on zadnjih dana kaki i po 4 puta na dan. to mi je čudno jer je inače bilo jednom dnevno. možda zato malo manje dobiva?
    minimum od 113g tjedno vrijedi za prva tri mjeseca
    od 3. do 6. je minimum 85g

prosjeci su naravno veci. isto tako, kad je beba na rubu, tj.blizu minimuma, onda treba nesto malo poduzimati da vise jede, ili da mama postigne nesto jacu laktaciju, ali ne treba se zabrinjavati ili pomisljati da dojenje ne ide.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad tek vidim ovo:
    Citiraj lemona prvotno napisa
    Inače je on poduplao porođajnu težinu,
    ma daj, sta brines, pa to je odlicno

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moj žgoljo u 6 tjedana dobio 530 grama :D tako sa svojih 5 mjeseci ima punih 6580! preporuka pedijatra da krenemo za 2 tjedna sa sokićem a za 4 s voćem i nastavimo s dojenjem.
    njemu će valjda trebati sljedećih 6 mjeseci da podupla svoju težinu, na dobrom je putu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pedijatra da krenemo za 2 tjedna sa sokićem a za 4 s voćem i nastavimo s dojenjem.
    Bjezite od sokova!! Sokovi uzrokuju probleme s dobivanjem na kilazi! Dijete ne bi smilo konzumirati nista sto je manje kaloricno od majcinog mlijeka - sokovi to jesu!

Ovdje ne govorim o uvodjenju vode kad pocne dohrana, nego pricam o prvih 6 mj i dodavanju sokova/caja/vode uz dojenje.

Koji je problem soka? Sladak je, zasitan, napuni djetetu zeludac tako da dijete nije gladno, a kalorijska vrijednost je zaista pre-mala; puno manja od majcinog mlijeka, ergo, smanjuje se djetetovo dobivanje na kilazi

Please nemojte uvoditi sokove. To mu ZAISTA ne treba

P.S. A zasto ih pedijatri preporucuju ja nikad necu shvatiti - jer zaista nikakve koristi od sokova - samo potencijalna steta :/

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

P.S. A zasto ih pedijatri preporucuju ja nikad necu shvatiti - jer zaista nikakve koristi od sokova - samo potencijalna steta

Zato što su im ordinacije i čekaonice preplavljene plakatima raznoraznih proizvođača i pretpostavljam da su plaćeni za to ili nedovoljno stručni. Ne znam šta je gore!

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam krivo napisala, nije preporuka da ga nalijevam sokovima nego da mu dam par žličica 2 tjedna prije voćne kašice da se navikne na okus.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ok nije tragedija par zlicica... Ali ni to ne kuzim - cemu? Zasto bi se dijete moralo navikavati na okus prije nego proba kasicu.... Pa kad proba kasicu naviknut ce se, ne?

Al dobro, valjda oni znaju zasto to govore.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo odmah probali mrkvu i bilo je ok.
    On se još i sada grozi svaki put kada mu dam žličicu s hranom, ali nakon nekoliko sekundi se privikne i jede ko' lud. Mislim da "navikavanje na okus" kod tako malih bića ne pali.

Naravno žličica skoka mu neće škoditi, mogu si zamisliti kako će to izgledati (prednost kašica je to što ih lakše pokupiš sa odjeće)

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

okus? navikavanje? da, pogledaj ordinaciju pa ćeš vidjeti za koga radi.
    mi smo čekali 6 mjeseci i onda dali mrkvicu. to smo naravno slikali (sve faze u životu su fotkane )
    samo cica prvih 6 mjeseci!

dojenje u javnosti? samo dajte! to je prekrasno! tako ćete potaknuti i druge.
    ako nekome nije neugodno imati dekolte do pupka itd., zašto bi meni bilo neugodno podojiti svoje dijete, a vidi mi se možda centimetar kože?

sim cicalicama!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj buby prvotno napisa

sim cicalicama!
    svim cicalicama

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

da se mi prijavimo sa pregleda-za dva tjedna,nakon što smo stigli iz bolnice dobio 650 g i narastao 2 cm.ali za samo 2 tjedna,pazite.dobro ste me savjetovale cure da i dalje samo cicamo.mi to i radimo i dobro nam ide!!! :D

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super bobaibeba :D

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bome sam i ja dobila špota od svoje pedijatrice.Rekla mi je da Tomi dajem voćne kašice nakon 5mj,a nakon 6mj povrtne.
    Ja se naravno oglušila na to i kad smo išli na kontrolu sa nepunih 6mj prvo pitanje je bilo zašto beba ne sjedi a meni :shock: .
    Preko toga je prešla pokazivajući mi vježbe za jačanje trbušnjaka pa se moj Tomo fino rasplako jer mu se spavalo.
    Pa me pitala kako je prihvatio kašice.Nisam joj htjela reči da mu nisam uopće davala,jer bi tek onda bilo vraga već da sam mu u par navrata ponudila,d nije bio oduševljen i da ga nisam htjela forsirat.
    Idemo vaganje kaže dr i komentar da je dobio samo 500g u 1,5mj jer mu nisam davala kašice.
    A on je tada imao ravno 8000g i 70cm,a ja mislim da je to super.
    Sad smo krenuli s dohranom i papa bez ikakvih problema.
    Ponekad je za poludit s tim doktorima.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj Barbara1 fakat nekad nije lako. Drzite se, super vam ide :D

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da se pohvalimo
    jučer smo bili na prvom pregledu - čovječuljak je super, dobio 1110gr i duži je za 6cm 8)
    samo cica! of kors 8)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme to je supeeer! Bravo buby! :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da se uključim, iako mi je dijete nešto veće... mene je taj prirast težine u prvoj godini ubijao u pojam. Iako nam je pedijatar po tom pitanju vrlo fleksibilan i nikad nije radio problem. Stvar je u tome da je Andrej rođen kao velika beba (3900 g, 54 cm), a prirast težine mu nije imao tako ludi tempo, tako da je porođajnu težinu poduplao tek s 9 mjeseci (a još uvijek je nije utrostručio). Prvih 5,5 mjeseci bio je isključivo dojen (usprkos povremenim pritiscima sa strane, uključujući i MM u kriznim trenucima ), a onda smo krenuli s dohranom.
    Kako rekoh, pedijatar nam nikad nije radio probleme oko prirasta težine (osim što nam je savjetovao dohranu s 5,5 mjeseci), ali kako je MM bio prilično opterećen koliko će dijete narasti, uspio je dio te svoje shize prenijeti i na mene, što nam sigurno nije trebalo. I dan-danas, on se brine kad A. ne pojede cijeli obrok, dok ja mislim da trebamo biti sretni što imamo dijete koje voli jesti, jede raznoliku hranu i uživa u procesu hranjenja.
    Ponekad se samo pitam jesam li u dojenju nešto propustila. Nešto, bilo što, što bi se kod drugog djeteta moglo pokazati kao pravi problem. Sad je kasno razmišljati unatrag, i s dojenjem smo prestali prije cca tri tjedna.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kada se očekuje da dijete utrostruči porođajnu težinu?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Znam da je moja ped. kod Lede ocekivala utrostrucenu porodjajnu tezinu s navrsenom 1 godinom. Ne znam zasto, ipak dojena djeca u prosjeku s godinu dana imaju tezinu 2.5, a ne 3 puta vecu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •