Citiraj Sophia prvotno napisa
0-3 mjeseca u prosjeku dobivaju 750gr mjesečno, 3-6 mj 450 g mjesečno, 6-9 380g, 9-12 oko 200g. Sve iznad toga je super!
Neznam od kud su ovi brojevi, no ja bih navela ono sto LLLI govori:
tjekom prvih 3 mjeseca, prosjek je dobivanje 170 gr tjedno, 4-6 mj 113-142 gr, a od 06-12 mj prosjek je 57-113 gr. No to je prosjek, znaci ima djece koja dobivaju i manje. Minimum tjekom prvih mjeseci po LLLI-ju je 113 gr tjedno. Ak dijete dobiva tih 113, ok, samo se mora vidjeti sto bi se moralo popraviti da dijete pocne dobivati vise.

Ako ga dojiš => 7 puta, priozvodiš => 30ml/sat mlijeka, (npr ako je od prethodnog podoja prošlo 3 sata trebala bi izojiti oko 90-100ml mlijeka),
Otkud ovo? Ja si ne mogu pomoci, i zaista sumnjam da je ovo primjenjivo na SVE zene. Duboko sam uvjerena da proizvodnja varira ovisno o djetetovim potrebama (ponuda=potraznja). A sto se izdajanja tice, to svakako NE BIH PREPORUCILA, s obzirom da je jako puno zena na ovome svijetu kojima izdajanje ne ide (pocevsi samnom), i koje da gledaju koliko izdoje ne bi dojile niti dana. Izdajanje je tehnika koja se mora savladati, mora se mama moci dovoljno opustiti itd... Znaci postoje zene kojima ne ide izdajanje, ali imaju mlijeka vise nego dosta, i beba ga savrseno dobro izvlaci van (za razliku od mame dok se trudi izdojiti).

trebala bi tražiti zašto ne dobiva na težini. Posisa li obje dojke do kraja? (Probaj izdajati iza svakog podoja da vidiš je li što ostalo- pa mu to što je ostalo probaj dati da popije na dudu ili Habermanovu šalicu)
Opet ne bih preporucila izdajanje, jer sam gore napomenula koliko je nepouzdano. Bilo bi bolje da mama ponovo ponudi tu dojku za sljedeci podoj - tako ce dijete sigurno doci do masnijeg mlijeka.