Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Staračka dioptrija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala ti. Ma u čudu sam jer mi u jednoj optici nakon detaljnog razgovora nude određene leće po 1500kn par, a u drugoj listaju taj isti katalog i računaju skoro 3000, i još usput kažu da je bolje uzeti leće za jednu "stepenicu" veće kvalitete po 4000. Stvarno ću morati s blokićem i papirom obići nekoliko njih i detaljno zapisati imena, šifre i cijene. Nemam astigmatizam ni druge anomalije, ne želim foto stakla, na običnim naočalama imam antimagloviti sloj koji gotovo uopće ne funkcionira (uđem u toplu pekaru i zamaglim se skroz). Trebam antirefleks i kvalitetnu leću sa što većom površinom "jasne slike".

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti. Ma u čudu sam jer mi u jednoj optici nakon detaljnog razgovora nude određene leće po 1500kn par, a u drugoj listaju taj isti katalog i računaju skoro 3000, i još usput kažu da je bolje uzeti leće za jednu "stepenicu" veće kvalitete po 4000. Stvarno ću morati s blokićem i papirom obići nekoliko njih i detaljno zapisati imena, šifre i cijene. Nemam astigmatizam ni druge anomalije, ne želim foto stakla, na običnim naočalama imam antimagloviti sloj koji gotovo uopće ne funkcionira (uđem u toplu pekaru i zamaglim se skroz). Trebam antirefleks i kvalitetnu leću sa što većom površinom "jasne slike".
    Uz taj sloj protiv zamagljivanja ja sam dobila i tekućinu (zove se nekako čudno - aktivator tog sloja i treba ga nanositi 1x tjedno u zimskim mjesecima na stakla). Na kutiji piše OPTIFOG. Ako zaboravim (a dogodi se da prođe i po 3 tjedna dok se sjetim to namazati) gurnem glavu u vlastitu pećnicu i vidim ništa. Nije baš spretno, ali djeluje. Evo tu ima malo o tome: http://www.essilor.hr/lece/dorade/Op...g_lencsek.aspx

Da - kad namažem običnom maramicom, to ne valja, baš mora biti ona krpica koja se dobije s naočalama.

Moja djeca ni ne znaju za to - ja mažem naočale i njima kad se sjetim, tj. kad mažem i sebi.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.01.2014. at 21:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •