Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: alergija na ambroziju

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno alergija na ambroziju

Forumašice,kako se liječite od ove grozne alergije? Pijem Telfast tablete, a oči su mi kao dvije buhtlice, ne smijem ih ni dodirnuti jer me toliko počnu svrbiti-za poluditi! Ima li kakav narodni lijek za ovo grozno stanje?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ima
    moraš pobjeći od ambrozije

(evo, ja sam 'utekla' u Dalmaciju i ovdje nemam problema... samo se bojim povratka u Zagreb )

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da,to bi bilo najbolje,samo nemogu dobiti toliko puno godišnjeg

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Protiv svrbeža područja oko očiju meni je jako pomagao čaj od stolisnika. Ne treba njime mazati oči, nego ga piti. To mi je rekla jedna kolegica i stvarno je pomagalo.
    Alergije se svake godine riješim tako što dva mjeseca prije (u lipnju) počnem piti spirulinu. Spirulina pojačava imunitet, i ne znam djeluje li i kod drugih tako da im nestaju alergije, ali ja evo već godinama nemam alergiju na ambroziju, a imala sam baš jaku, redovito sam uzimala Ventolin.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

trenutno sam trudna pa ne pijem nikakve ljekove, bila na moru do prije 2 tjedna ali sada mi je koma u zg - ali, prije tjedan dana otkrila sam nešto što mi puuuuuno puuuuuuuno olakšava stvar http://www.yogaprosess.com/croatia/rhinohorn.html
    dakle, prozore otvorim ujutro na najviše pola sata i prije spavanja - ostalo vrijeme ih držim zatvorene (i upalim klimu ako mi je vruće). Imam tu sreću da sam na bolovanju pa ne moram puno izlaziti, tako da sam uglavnom doma u karanteni.
    Navečer kad izluftam stan sve prozore dobro zatvorim, operem kosu (svaki dan), isperem oči, onda ih još malo nakapam umjetnim suzam, i onda idem isprati nos tim rhino hornom - otkad ga koristim spavam puno bolje......i naravno, za grlo imam propolis u spreju, nisam sigurna koliko je od koristi, ali kad me neizudrživo boli grlo onda sprejam......
    opet ima dana kad poludim i živčana sam od svega toga, a ima i dana kada se osjećam ko nealergičar :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jel' kapaš maxidex u oči? Meni je to pomagalo.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa Vidi poruku
    Protiv svrbeža područja oko očiju meni je jako pomagao čaj od stolisnika. Ne treba njime mazati oči, nego ga piti. To mi je rekla jedna kolegica i stvarno je pomagalo.
    Alergije se svake godine riješim tako što dva mjeseca prije (u lipnju) počnem piti spirulinu. Spirulina pojačava imunitet, i ne znam djeluje li i kod drugih tako da im nestaju alergije, ali ja evo već godinama nemam alergiju na ambroziju, a imala sam baš jaku, redovito sam uzimala Ventolin.
    Evo još nešto ću morati probati jer sam inače propali slučaj. Ne djeluje više ništa, ni prirodno ni neprirodno, tako da sam trenutno u izbjeglištvu u Dalmaciji.
    Na bijeg od te šuge potrošim i cijeli godišnji i još i bolovanje. Užas.
    Kako to piješ? Koliko?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa Vidi poruku
    To što piješ je nešto poput ovoga http://www.biobio.com.hr/webshop.aspx?robaID=10527 ?

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je ove godine nekako lakše nego prošle. sad se nadam da će pasti kiša ovaj vikend pa da se lakše diše.
    ja ne koristim ništa jer dojim.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Spirulinu kupujem u Bio Biu, ali ima je i u biljnim ljekarnama. Veliko pakiranje jer ispadne jeftinije. Počnem je piti u lipnju. Može se kupiti prah pa miješati s vodom i piti, ali dosta je gadnog okusa, pa radije pijem tabletice (to je ista stvar kao prah, samo u obliku tabletice). Šest komada dnevno, odjednom. Nisam počela piti spirulinu zbog alergije, nego zbog željeza (imala sam jako nisko željezo pet godina i ništa nije pomagalo, ni lijekovi ni posebna rehrana), ali sam nakon dva mjeseca shvatila da nemam alergiju, pa sam je uzela i sljedeće godine, i tako nekoliko godina. Lani sam se ulijenila pa sam spirulinu počela uzimati u srpnju, prekasno, pa sam malčice ipak osjetila ambroziju. No i to je bila pjesma u usporedbi s tim kako sam patila prije - noći i noći sam prosjedila na krevetu pokušavajući udisati dovoljno zraka, ujutro nenaspavana odlazila na posao, sljedeće noći opet disala na škrge, i tako dva-tri mjeseca, svake godine to su mi bili pakleni mjeseci. Čula sam i od drugih da su uzimali spirulinu iz različitih razloga, a usput je olakšala alergiju. Ja ne znam je li to uvijek tako, ali vrijedi probati. Na internetu ima vjerojatno više topika o spirulini pa prosurfajte.
    Što se tiče svrbeža oko očiju, još mi je palo na pamet da bi možda ionsko srebro pomoglo, ali to nisam nikad probala, pila sam čaj od stolisnika (oko pola litre dnevno).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala na ovim savjetima za spirulinu, to je nešto što još nisam probala, a naravno da hoću jer više ne znam šta bih s tom užasnom alergijom. Nego, je li šta oslabila ambrozija ovih dana u Zagrebu? Ja sam još u izbjeglištvu, jel' se smijem vratiti?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •