Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Ne može micati vrat :(

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Ne može micati vrat :(

Mali ima 3 i pol godine, nigdje nije pao u zadnje vrijeme koliko ja znam, u ponedjeljak me zvala teta iz vrtića da plače i žali se na bol s jedne strane vrata... točnije, kao kad nas velike ukoči u vratu pa ga ne možemo pomaknut u jednu stranu. ja sam odmah otišla s njim doktoru, doktorica ga je pogledala, grlo,uho i nos su čisti, a na vratu je napipala malo povećane limfne čvoriće. poslala nas na vađenje krvi, krvna slika došla savršena bez ikakvih znakova upale ili slično. Jučer se stanje malo poboljšalo, no danas opet po starome... on hoda kao stari deda na jeednu stranu i kad se okreće, okreće se na desno cijeli, boji se okretat vrat i kaže da ga boli... ja više ne znam kud da idem i kaj da radim... inače po noći se otkrije i spava skvrčen , oduvijek je tako, možda se zaležao ali da to traje već 3 dana??

kuda ići? luda sam od brige

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

temperaturu nije imao.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da nije propuh, klima ili tako nešto?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Starijoj curi se sa 4 godine ukočio vrat.
    Prvo se par dana žalila da je vrat boli, a onda je jednog dana iz vratića došla sasvim ukočena - kada se trebala okrenuti, okretala se cijela.
    Odmah smo otišli kod pedijatrice koja je nakon pregleda i našeg opisa zaključila upravo to - ukočen vrat.
    Terapija : u slučaju boli - ibuprufen, vrat obmotati šalom i držati ga na toplom par dana dok ne prođe.
    A traje par dana, recimo četiri, pet.
    Jedan dan je još bila ukočena, a drugi kao da ništa nije bilo.

I ja sam bila luda od brige, našla sam jedan stari topik na tu temu, gdje je pisalo upravo ovo isto što sam ja tebi.
    Istovremeno sam saznala da se to u vrtiću dogodilo još dvojici dječaka, nazvala sam i razgovarala sa njihovim mamama.
    Jedan je stajao na promaji, drugi je dubio na glavi, pa mame misle da su to uzroci.

U svakom slučaju, terapija je ista, bitno je da je vrat utopljen.

Obzirom da ste krenuli kontrolirati i krv i sl. ukoliko su svi nalazi u redu, to je to.
    Nas pedica nije slala ni na kakve pretrage.

Daj mu nešto za bol, ukoliko ga boli jako.
    I važno je ne ispravljati, niti pokušavati vježbanje.
    neka se okreće ukočeno, dok je ukočen.
    Kada bol popusti i mišić se opusti, bit će sve po starom.
    Posljednje uređivanje od sne : 31.08.2011. at 13:23

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni se kao maloj cesto to znalo dogoditi.
    Narocito ako bih duze vremena spavala na trbuhu s glavom na jednoj strani,ujutro ne bih mogla okrenuti glavu na drugu.
    Prodje za par dana.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da i on spava uglavnom na trbuhu, s glavom na jednoj strani... baš loš položaj. možda je od toga. i nama su rekli isto dati ibrufen za bol. vidjet ću kako će biti dalje... iako je prošli tj bilo vruće,ja sam palila klimu samo kad je mali bio u vrtiću jer sam ja doma, trudna... dakle doma ga nije napuhalo

hvala cure malo ste me utješile

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isti slucaj prosle godine sa 12-godisnjakom
    zalezao se, spava na jako visoko podignutom jastuku
    proslo je za nekoliko dana

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni je odlična Dolgit krema koja sadrži ibrufen. Svaki put kad me ukoči namažem na bolno mjesto i brzo sam kao nova. Ako je odlučiš kupiti prvo se posavjetuj u ljekarni smiju li je koristiti mala djeca, iako, ako su ti savjetovali da mu daš tabletu, ne znam zašto ne bi smjelo.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i nama se slično dogodilo jutros.

igrao se sa sestom i odjednom zavikao da ga boli vrat.
    "ukočen" je. dala sam mu žličicu ibuprofena i namazala "konjskom" masti, a od malog ručnika i gaze mu napravila "šancov" ovratnik.

malo mu je bolje iako se i dalje žali da ga boli, al mu je s ovim "ovratnikom" lakše sjediti.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

e da, mislila sam g namazati deep reeliefom, al nije za djecu mlađu od 12 godina

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

Caoo.. Moj sin od 4 godine i 8 mjeseci probudio se u 6h ujutru i plakao i reko da ga boli glavaa i drzi je krvio na lijevu stranu. Otisli smo doktoru i ostavili su nas u bolnici. Izvadili su mu krv svi nalazi su bili okee. Primio je 3 infuzijee u infuzijama je bilo 200ml fizioloskog,analgin ubrazon i controlok. Doktorka nam je rekla da je to zato sto je ruzno pomjerio glavu pa mu se.misic ukocioo. Mene zanima.da li je i kod vas tako i posto je ovo bilo davnoo da li se desavalo jos koji put?

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    Mali ima 3 i pol godine, nigdje nije pao u zadnje vrijeme koliko ja znam, u ponedjeljak me zvala teta iz vrtića da plače i žali se na bol s jedne strane vrata... točnije, kao kad nas velike ukoči u vratu pa ga ne možemo pomaknut u jednu stranu. ja sam odmah otišla s njim doktoru, doktorica ga je pogledala, grlo,uho i nos su čisti, a na vratu je napipala malo povećane limfne čvoriće. poslala nas na vađenje krvi, krvna slika došla savršena bez ikakvih znakova upale ili slično. Jučer se stanje malo poboljšalo, no danas opet po starome... on hoda kao stari deda na jeednu stranu i kad se okreće, okreće se na desno cijeli, boji se okretat vrat i kaže da ga boli... ja više ne znam kud da idem i kaj da radim... inače po noći se otkrije i spava skvrčen , oduvijek je tako, možda se zaležao ali da to traje već 3 dana??

kuda ići? luda sam od brige
    Caoo.. Moj sin od 4 godine i 8 mjeseci probudio se u 6h ujutru i plakao i reko da ga boli glavaa i drzi je krvio na lijevu stranu. Otisli smo doktoru i ostavili su nas u bolnici. Izvadili su mu krv svi nalazi su bili okee. Primio je 3 infuzijee u infuzijama je bilo 200ml fizioloskog,analgin ubrazon i controlok. Doktorka nam je rekla da je to zato sto je ruzno pomjerio glavu pa mu se.misic ukocioo. Mene zanima.da li je i kod vas tako i posto je ovo bilo davnoo da li se desavalo jos koji put?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •