samo da se pohvalim da je jucer stigao racun za vodu 46 kn...nakon onoga za prosli od 265
samo da se pohvalim da je jucer stigao racun za vodu 46 kn...nakon onoga za prosli od 265
E da, ja sam u medjuvremenu provjerila na Vodovodu: oni kazu da je prosjek od 30 do 110 Kn po osobi mjesecno.
Malo podižem stari topic.
Koliko god pazili na vodu ja nemogu izbjeći dnevna tuširanja, pranje veša, suđerica, kuhanje, čišćenje kupaone i ostalog...
S obzirom na val poskupljenja, a između ostalog i vode u ovoj godini![]()
zanima me koliko vam je mjesečni račun po članu za vodu bio u 2007.
Za siječanj 2008 ide x2![]()
nama je u 2007-oj bio oko 80kuna(za 3 člana) a sad nem je došla 150kn
ja sam, doduše, u st a ne u zg, no eto da kažem i da je nama za nas dvoje 60ak. zgrada dijeli po broju ukućana.
u bivšem stanu gdje sam bila sama i gdje sam imala svoje mjerilo račun je bio oko 90.
isto mislim da ne puštam vodu da teče bez veze :/
I mi smo u Splitu i imamo svoje mjerilo. Troje nas je i računi su nam oko 50 kn (za svo troje).
Nama je potrošnja cca. 45 kn po članu do sada (180 kn ukupno/ mj) i imamo svoj vodomjer,
al' sa ovim poskupljenjem sve se bojim da ne naraste i do 100 kn po članu za mjesec dana :/
Naš zadnji račun za vodu (dobivamo svaka 2 mjeseca jer smo u kući) je iznosio cca 750 kn a do tada cca 530 kn. Da razjasnim radi se o dvije kuće u dvorištu u jednoj žive dvije bake, svaka u svojem kućanstvu, i u drugoj živi nas 4 ali isto razdvojena kućanstva. Ono što mi je misterija gdje smo mi potrošili tih 50% više vode kada je to za razdoblje 10. i 11. mjeseca kada se niti zaljeva vrt niti se išta više trošilo vode nego inače. Muž je provjerio stanje vodomjera i točno je očitano, jedino se tješim da je možda na očitavanju netko prije krivo (premalo očitao) jer je vodomjer u šahtu i dosta nezgodno je za očitati.
Sada očekujem ovaj novi račun sa najavljenim poskupljenjem i bojim se da bi mogao iznositi i do 1000 kuna što mi je enormno visok račun za samo 6 osoba koliko troši vodu.
Nemoguće. Valjda bi primjetili da nam je netko prekopao dvorište ili sredinu ceste![]()
U stvari naše dvije babice bi to ziher skužile. Ništa im ne promakne.
Čuj tu su ti 4 veš-mašine, 1 perilica za suđe. Znam da je puno ali što da radim kad mi se brojevi na računu i vodomjeru poklapaju???
Da smo dobili ljeti taj račun ja bih to pripisala zaljevanju vrta, pranju auta, punjenju bazena (mislim na onaj pola metra visoki kaj mu voda drži stranice - nemamo na žalost veliki bazen) za nećakinje i tome slično, ali obzirom da je to već jesen malo sam :?
dakle kod mene moj toncek i ja. do sada 170 kn cca, a novi rc na 301 kn!!!!! zvala sam vodoopskrbu-kao da treba glavni u ulazu reagirati itd, a i da se pripremim na veci racun sad u veljaci...i onda sam zamolila da me spoje s prikljucima-staviti cu si vodomjer-kosta 1.000,00 kn, moram iz gruntovnog izvaditi elaborat o etaziranju i skupiti potpise stanara da se slazu s mojim odvajanjem i kraj-zelim placati po stvarnoj potrosnji
nama je došao za nas četvero 350 kn. šta to znači, da će od idućeg mjeseca biti 500, pa će nam voda biti najskuplja od svih režija![]()
ma daj molim te...ja sam ne budi lijena pisala i bandicu i mesicu i sanaderu i udruzi za zastitu potrosaca i od svega nista....e pa onda cu potrositi 1000 kn i isplatiti ce mi se vodomjer za 3 mjeseca!!! uf kakice obicne....to mi je veca stavka od grijanja koje mi je uvijek bilo najskuplje
ne znam da li je kod nas to moguće obzirom da živimo u staroj kući, ne postoji etažni elaborat :/ a stanari su nam isto malo jači, zato i plaćamo toliko jer ima neprijavljenih padobranaca koliko hoćeš.
ja mislim da taj elaborat mora postojati,a potpisat ti trebaju da se slazes da se odvajas i sama placas-nista na njihov trosak-mislim da vrijedi pokusati
Imamo pasivnog predstavnika stanara koji ništa ne radi, neprijavljene ljude u zgradi sa 100 stanova (prijave jednog-a živi ih pet u stanu), dućan, kafić, frizera, galeriju i 3 ureda sve van tih 100 stanova u prostoru zgrade.
Računi za vodu- katastrofa!
naš je 380 kuna za DVA mjeseca, što će reći 190, pa podijeljeno s četiri člana oko 47 kuna. Stanje jest procijenjeno, ali mi se čini da je realno. Imamo svoj priključak, dvorište i pesa kućnog![]()
Kad samo zbrojim perilicu, vjerojatno toliko potrošim :/ , kuhanje i pijenje uopće da ne računam. I ne kupujem flaširanu vodu.
Sad se mm opet sprema ući u šahtda provjeri stanje.
Naš prošli račun (za 11. mj.) je bio oko 140 kn (4 osobe) a ovaj novi 228 kn. I to je procjenjeno očitanje od 13.11. do 31.12.2007. A pošto je poskupljnje od 1.1. "veselim" se računu za prvi mjesec![]()
valjda "procjenjuju" više zbog blagdana, kao ljudi su više doma![]()
kaj god da procjenjuju mi nismo mogli potrositi toliko vode,a druga stvar ne zelim placati tudju potrosnju, za razliku novaca cu djetetu kupiti maicu ili slape ak nista drugo![]()
jassi i ja da sam na tvom mjestu bih stavila vodomjer.
300 kn za vas dvoje :shock:
Jesam ja to krivo shvatila ili si ti dobila taj račun za mjesec dana?
Dobili novi račun ali je to za prošlu godinu za period od 4.10. do kraja i iznosi 681 kunu. Izgleda da nam je u onom prethodnom računu ušao i 8. mjesec pa je zato bio veći.
Molim vas, može li se staviti vodomjer na svoj stan, ako to ne učine drugi u zgradi?
po ovom što piše jassi - može, ali treba prikupiti potpise stanara plus stan mora imati čiste papire
jassi, ovo za potpise stanara su ti rekli u vodovodu? to mi je blago rečeno van pameti :? mislila sam da svi novi stanovi trebaju imati odvojene vodomjere a da je cilj da se u nekoj doglednoj budućnosti ugrade svima
Evo i ja sam se uzrujala kad čitam Vaše račune. Meni je stigao račun na 413 kuna, za 4 člana obitelji. (Novi Zagreb) Išla sam gledati račun i piše procijena, bla,bla, ali je obračunsko razdoblje od 13.11 do 31.12., dakle 48 dana. I inače su nam računi bili koma veliki, ali me ovaj dotukao. Po članu kućanststva to bi bilo oko 64 kune, ako ja to dobro računam. A poskupljenje će se ionako očitovati na idućem računu...što li tek tada mogu očekivati....????
Evo i ja sam se uzrujala kad čitam Vaše račune. Meni je stigao račun na 413 kuna, za 4 člana obitelji. (Novi Zagreb) Išla sam gledati račun i piše procijena, bla,bla, ali je obračunsko razdoblje od 13.11 do 31.12., dakle 48 dana. I inače su nam računi bili koma veliki, ali me ovaj dotukao. Po članu kućanststva to bi bilo oko 64 kune, ako ja to dobro računam. A poskupljenje će se ionako očitovati na idućem računu...što li tek tada mogu očekivati....????
dadada drage moje. i to da znate da tek sad dolazi racun sa poskupljenjem vode!!!!
jassi, please, pojasni mi ovo s prikupljanjem potpisa? Jesu li ti to službeno rekli u vodovodu ili gdje? I jel trebaš sve potpise ili 51% površine stanova (ovo drugo se primjenjuje npr kod izbora predstavnika i odlučivanja o investicijama iz pričuve)
Moze, ali racun za zgradu u cijelosti mora biti isplacen, znaci ne smije biti nikakvog duga.Zdenka2 prvotno napisa
Ovo o potpisima ne znam.
rekli su stanara ulaza. mislim da 51% je dosta jer to nije nista o trosak ulaza-jos provjerim pa javim
Taj 51 % se ne odnosi na broj suvlasnika koji će se potpisati, nego na suvlasnički omjer u zgradi ili stubištu. Što znači da onaj tko ima veći stan ima i veći suvalsnički omjer u zgradi, pa ako je mala zgrada, ponekad je dovoljno da ti 3 - 4 vlasnika velikih stanova potpiše suglasnost i već imate 51 %.jassi prvotno napisa
Meni je to sramotno za potpise. Šta koga briga kako ću ja plaćati svoje račune. Mislim, kada se ja odvojim, njima još bolje - ako već smatraju da sam ja veliki potrošač!
Mislim, inače institucije i razne firme traže takvih gluposti za obične stvari da mi jako idu na živce!![]()
točno takoMaslačkica prvotno napisa
ali problem je u tome što (neki sustanari) znaju da ja nisam veliki potrošač a isto tako znaju da oni jesu ali muljaju s brojem prijavljenih osoba, pa shodno tome ako ja odem - jedna krava muzara manje![]()
Eh da, zaboravih reći da mislim da je ta spravica super stvar!
Čak ima i za grijanje isto...
paci prvotno napisa
Sve ok, ali boli mene k. šta će oni i kako će. I mislim da bi i vodovod trebao boliti isto tako...
I mislim, otkud im je dano pravo da se oni bune, daju/ne daju svoj potpis za nešto što JA plaćam, i što plaćam pošteno?
(a možda sam baš JA veliki potrošač!)
Hoću reći...ne radi se ovdje o gradnji nekome ispred nosa kuće, štale ili ko zna čega, nego se radi o vodi i računu. I taj vodovod, mislim, naplaćuje sat 1.000,00 KN, a da je nečemu oni odvojili sve stanove i svi bi imali svoj sat.
Hajde u zgradi, ali oni natrpaju i kuće na isti sat.....mislim....![]()
pa da, turaju nos tamo gdje im nije mjesto. isto kao i ovo s etažnim elaboratom - halo, otkud im pravo da provjeravaju na temelju čega je sud nekome upisao vlasništvo, ako sam ja upisana i imam vlasnički list, a imam, onda je to i samo to jedino relevantno. (OT ali tako me isto referent u banci tražio ugovor kojim je vlasnik prije mene kupio stan - mislim, otišao je tamo gdje mu je mjesto + prijava voditelju poslovnice, stvaro idu na foru APP)
:shock:paci prvotno napisa
Nevjerovatni su!!!![]()
![]()
![]()
ns itoctvero i doslo nam je 376 kn :shock: , stame tek ceka no poskupljenja :/paci prvotno napisa
zeza me tipkovnica
dakle nas cetvero
bijesna sam ko kujaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! naravno da nemam elaborat o etaziranju jer cijele hebene dugave skoro nisu etazirane-sve su oranice i njive,a ne pljuje mi se lova da ja sama to platim-jos koje mustre pokvarene. i naravno da se sad ne mogu maknuti s mjesta...idem kopati dalje...necu stati na ovome
Nama je došao račun za 2 člana u privatnoj kući (susjedi i mi imamo svako svoje brojilo) 568 kn (navodno smo potrpšili 40m3 više vode), a do sada smo račiun iali 170 kn. Naravno da to nije od poskupljenja vode....cijevi nam nigdje nisu pukle, jedino iz kotlića tu i tamo curi voda....ali da je to krivac za 60m3 vode (odnosno 40m3 više u odnosu na cijelu prošlu godinu). Iz vašeg iskustva, da li brojilo može bit u kvaru da pokazuje veću potršnju? Susjede smo provjerili, nisu krivi. Naručili smo izlazak na teren ljudi iz vodoopskrbe. Još nisu stigli.....
ma nemoguce je potrositi toliko vode vise, moze biti do brojila....gnjavi ih i zovi dok ne dojdu. ovo je vise nego bezobrazno....sram ih bilo
evo i mene među rekorderima!
petero odraslih i jedna beba, prosjek prošle godine za dva mjeseca je 800 kn!
a prvi ovogodišnji račun 1200 kn!!!!!!!!!!!
brojilo štima, padobranaca nema!
pa jeftinije mi je kupati dijete u Jani!
lopoviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
:shock: :shock: :shock:
ninik prvotno napisa
Oprosti, ali gdje ti to živiš??? Nema neki neprijavljeni frizer ili slipčno.
A ja mislila da je kod mene veliki račun.
ninik prvotno napisa
Oprosti, ali gdje ti to živiš??? Nema neki neprijavljeni frizer ili slipčno.
A ja mislila da je kod mene veliki račun.
voda, godišnji iznosi od 2001. do 2007. - dva člana!!!
561,03 2001
663,75 2002
707,02 2003
838,91 2004
1047,36 2005
1018,73 2006
1238,87 2007
a da si napravite tabele za režije, pa da pratite koliko to iznosi godišnje?![]()
sorci nemoj da te lovam...ima ja tabele i sve ali kaj je previse je previse....ja ne znam kako cu placati mjesecno samo vodu preko 300 kn, a gdje je ostalo
Sorcie... analitičarka... 8)
Voda je žestoko poskupila. Znam da je nekad bila simbolična, a sad je 170 kn za nas 4. I čini mi se da je odnedavno toliko, da je bila cca 120 kn do prije koji mjesec, a prije pol godine, godinu... nekih 80 kn... ali provjerit cu, mozda se pogresno sjecam.