Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 106

Tema: racun za vodu

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno racun za vodu

nama je za sijecanj stigao na 265 kn za 2 clana domacinstva, svi prijasnji su oko 200kn. oduvijek mi se cinilo puno, ali sam se zapitala da mozda ipak nije nesto u redu kad sam vidjela mamin, takoder za 2 clana, 132 kn, dakle tocno pola.

koliko su otprilike vasi racuni za vodu (i broj clanova domacinstva)? ...mozda je nama ipak pukla cijev?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ima nas još!
    Za dva člana domaćinstva (naš "glavni" iz zgrade još nije, izgleda, prijavio da nas ima troje) račun nam je 112 kn, a inače je bio oko 70. I ja sam se već pitala, da nije pukla cijev?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jeste li sigurni da je to za sijecanj? Za prosinac su stizali racuni u sijecnju i ocitanje je bilo za razdoblje od otprilike 40-45 dana umjesto uobicajenih 30 (mjesec) dana. Provjerite na racunu datume ocitanja. Inace, mi imamo oko 110,00 kuna za dva clana.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Voda je poskupila , mislim 15%, a još i to što kaže mamaitata da je duže obračunsko vrijeme.

A ja sam mislila da mi imamo veliki račun. Do sada je bilo oko 160 kn za nas 4, a sada smo dobili 210.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa mislim da je za sijecanj, dobila sam ga prije 2-3 dana a rok placanja je 01.02....

ali nama su za cijelu proslu godinu za 3 clana racuni za vodu bili oko 200-240 kn. znam da je voda poskupila, i poskupljenje je ok u odnosu na stare racune, ali ipak mi se cini precise 265 kn za 2 clana... a vidim da su vasi bitno manji...

ima li voda ikakve veze s kvadraturom stana? mi zivimo u velikom stanu, ali cini mi se da se ukupna potrosnja zgrade samo dijeli sa brojem stanara.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

3 člana, 69 kvadrata, 145 kuna ovaj mjesec (inače je 110-120 kn)

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa zar voda nije poskupila 40%,smeće 28%?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je očitanje od 28.11.31.12, 5 članova, 56 kvadrata, 230 kn račun za vodu. Onda naš nije niti tak veliki, u usporedbi s nekima :?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Voda se plaća po članovima kućanstva a ne kvadratima. I to tako da ukupnu potrošnju (valjda zgrade) dijele na stanare.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa koliko vidim, po zadnjim racunima svi placate vodu oko 50kn po clanu, a samo mi placamo 130 kn po clanu :shock:

ipak nekaj kod nas ne stima...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

provjeri s predsjednikom kućnog savjeta - možda vam negdje u zgradi curi pa imate velike račune.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    provjeri s predsjednikom kućnog savjeta - možda vam negdje u zgradi curi pa imate velike račune.
    a možda ima i više stanara koji nisu prijavljeni

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj egemama prvotno napisa
    pa koliko vidim, po zadnjim racunima svi placate vodu oko 50kn po clanu, a samo mi placamo 130 kn po clanu :shock:

ipak nekaj kod nas ne stima...
    ili negdje curi-kotlić,u zidu

ili ima hrpa neprijavljenih stanara

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj kad ne čitam sve.....

ponavljam se

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kako vam stižu obračuni: mjesečno ili svaka dva mjeseca, nama stižu svaka dva mjeseca i plačamo 270kn za nas troje.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mjesečnio, mi smo ovaj mjesec, za 4 člana dobili 145 kn, inače je oko 130.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa ni nama ne štima račun. Prvo je bio oko 70-ak kuna, dva člana (bez Janka), 656 kvadrata. Onda se popeo na oko 170, kn i sada smo dobili 290. Mislim da je puno previše. Kaj da radim da vidim je li to neka greška ili što??

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Pa ni nama ne štima račun. Prvo je bio oko 70-ak kuna, dva člana (bez Janka), 656 kvadrata. Onda se popeo na oko 170, kn i sada smo dobili 290. Mislim da je puno previše. Kaj da radim da vidim je li to neka greška ili što??
    656 kvadrata :shock: Kaj vi živite u dvorcu?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Poskupljuje voda i smeće
    Od 1. veljače veći računi za Vodoopskrbu i odvodnju te Čistoću

Jučer, 12. siječnja 2006. godine, Gradsko je poglavarstvo na svojoj 40. sjedinici donjelo Zaključak o poskupljenju usluga Čistoće i Vodoopskrbe i odvodnje.

Za 16 posto poskupljuje cijena vode i odvodnje. Tako će mjesečni troškovi četveročlane obitelji u Zagrebu s prosječnom potrošnjom vode od 16 metara kubnih mjesečno povećati s dosadašnjih 115 na 134 kune.

Usluga odvoza komunalnog otpada poskupjeti za 27,8 posto, a uvodi se i naknada od 12 kuna za odvoz glomaznog otpada. Poskupljenje se opravdava činjenicom da se cijene odvoza nisu mijenjale zadnjih 9 godina i da je prošle godine na odvoz glomaznog otpada utrošeno približno 23 milijuna kuna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Posto sam ja predstavnik stanara u nasoj zgradi, pocetkom prosle godine sam vodila rat s vodovodom dok malo nismo iskristalizirali stanje oko visokih racuna, pa da vam prenesem :/

Naime istina je da je voda poskupjela, ali sigurno vam na racunu pise "zadnje stanje procjenjeno", a to vam znaci da oni mozda par puta u godini idu ocitavati vodomjere, a ostalo nas deru kak im pase .

Zato se zna desiti da je jedan racun veci , a ostali nesto manji :/ .

Ondak u 1. mjesecu je uvijek veci racun posto je obracunat za 40-45 dana, a ne za 30 (barem kod nas).

Kod nas je samo 10 stanova, pa znam tocno koliko je u kojem osoba, a u vecim zgradama to zna biti fakat komplicirano, jer ko zna ko koliko rodbine i prijetelja dofura na par dana, a ostali im placaju vodu , a da ne velim za studose koji prijave jednog a ima ih pet .....

A istina je vodokotlici su posebna stavka, jer kad smo svi u stanovina iskljucili vodu i provjeravali vodomjer on se jos uvijek okretao, razlog su bili dva vodokotlica koja su se samodopunjavala jer su im gumice na ispustima bile porozne.

Tako da ima hrpa razloga za veliki racun vode, a i hrpa prepreka kako to rijesiti

Nama je ovaj mjesec isto ogroman racun 300 kn za 4 osobe, prosjek prosle godine nam je bio 165 - 200 kn kako za koji mj. :/ sto je jos uvijek po mom misljenju previse, jer je voda katastrofa, non stop hrdjava, a cijevovod u mojoj ulici je kompletno novi jer su i sve zgrade nove, a posto je nasa bila prva znam da su sve mijenjali

I te njihove kampanje da Zagreb ima zdravu vodu nek si stave znate vec kam, mozda ona je zdrava tamo gdje ju uzimaju na analizu ( na crpilistu), nek ju uzmu na analizu po stanovima, pa bi ih ja pitala za rezultate

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

egemama, mislim da je to ipak racun za 12/05, jer 01/06 jos nije gotov. No, to je manje bitno.
    Evo isla sam pogledati nas racun,

2 odrasla+beba=3 clana 101, 94 kn za 12/05

kod nas je tocno nasa potrosnja, a ne ono da se dijeli sa ostalim stanarima.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Biba, super si sve napisala.
    Ja bih tebe za našeg predstavnika stanara.

Naš je koma.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Biba je sve dobro objasnila..sa visinom računa i mi smo tu negdje. 2 člana + beba = 240 kn zadnji račun. I kako je Biba rekla SVIMA su nam računi zaključeni od cca 20.11.2005. - 31.12.2005 i stanje je PROCIJENJENO.

Mi smo svašta provjeravali, ali nismo našli uzroka visokoj potrošnji.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama su jedno vrijeme bili jako visoki racuni, a zgrada je stara 150 godina i trebalo je pokrpati na 4-5 mjesta dok se napokon nisu unormalili (sad placamo mozda petinu iznosa).

sjecam se da smo morali uz ljude iz gradsko stambenog ici od stana do stana, provjeravati vodokotlice i sl jer ima ih dosta koji ne mare jel negdje curi. u jednom stanu koji je napusten vec neko vrijeme i u koji smo morali provaliti uz policiju i vatrogasce je pipa bila skroz otvorena :shock: . ko zna otkad.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi imamo svaki stan svoj vodomjer, brojilo ili kak se već zove i ovaj mjesec nam je došao veći račun, obično je oko 150kn, sad 230... A i prošle godine je u ovo vrijeme bio oko 270. Vjerujem da stvarno potrošimo toliko jer nismo štedljivi, ja se volim dugo tuširat, a i Stelli sad svaki dan točim kadu, nekad i 2x... a još kad nam je i tata doma

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj ana.m prvotno napisa
    656 kvadrata :shock: Kaj vi živite u dvorcu?
    Ma krivo sam napisala. 65 kvadrata. Nisam ni vijela grešku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BTW sad sam skuzila na racunu da je to jos obracun po staroj cijeni :shock:

Pise: razdoblje ocitanja od 18.11.-31.12.
    cijena vode sa pdv 7,1902 od 01.05.2004.

A to znaci da nam poskupljenje tek slijedi :shock: :/ :shock:

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj kate prvotno napisa

Za 16 posto poskupljuje cijena vode i odvodnje. Tako će mjesečni troškovi četveročlane obitelji u Zagrebu s prosječnom potrošnjom vode od 16 metara kubnih mjesečno povećati s dosadašnjih 115 na 134 kune.
    Sad sam išla pogledati svoj račun. 16 kubičnih metara vode me košta 140 kn. Mi imamo vlastiti vodomjer. Broj članova = 4 odrasla i 3 djece. To je samo za usporedbu jer su cijene u Varaždinu ipak drugačije.

P.S. Svi naši susjedi imaju veće račune za vodu, ali mi smo štedljivi. Izgleda da su štedljivi i naši podstanari kojima uopće ne uzimamo novce za vodu nego mi sve plaćamo (čovjek bi pomislio da će se razbacivati kad već ne moraju plaćati).

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni mi ne plaćamo vodu po broju članova, svaki stan ima svoj vodomjer. Barem ja tako mislim.
    Račun zadnji nam je bio 165 kn, dosad negdje oko 125.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama je prošli mjesec bilo 81 kn a ovaj 193,50 kn.
    I sad idem gledati, cijena vode je ista (znači nije poskupljnje) ali je potrošnja :shock:
    PROŠLI MJESEC JE POTROŠENO 128 m3
    A OVAJ 305 m3
    Ostala sam u šoku! Broj stanara je ostao isti ali je potrošnja više nego dupla!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi sigurna da je za isto obracunsko razdoblje?
    nama nekad uleti 30 dana, nekad cak 50.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prošli je od 19.10.-18.11. a ovaj od 18.11-30.12.
    Desetak dana više, ali opet je prevelika razlika.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nas u zgradi ima 3 obitelji, po 2 samca i nas troje (zajednički vodomjer). Ja očitavam svaki mjesec i plaćamo općim uplatnicama onoliko koliko potrošimo. Ispadne oko 35kn po osobi (naravno, još uvijek po staroj cijeni).

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo u Rijeci i znam da nije usporedivo. Htjela sam samo napomenuti da se sjećam da nam je jednom zaračunata veća potrošnja zbog punjenja cijevi centralnog grijanja. Da nije možda to razlog? :?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja ću vam samo reći da moja mama ima ljeti račun za vodu 180 kn/mj uz svakodnevno zalijevanje i natapanje cvijeća i povrća (u površini od nekih 200 m2) plus ono što potroše u kući.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam blesava što se nisam odjavila za ona dva mjeseca što sam bila u bolnici. Potrošnja vode mi je bila veća nego kad sam bila doma, a vode nisam potrošila ni kap.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tromjesečno, prostor 150 m2, 2 člana (male) obitelji 70 kn. Dosta!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Vjerojatno vam je svima račun za razdoblje očitanja XX.11.2005. do 31.12.2006. i u lijevom donjem kutu vam piše "Zadnje stanje je procijenjeno" što znači da nisu očitavali vodu kao što je ne očitavaju niti u ljeto jer imaju manje ljudi a i jeftinije im je, nego su procjenili koliko ste potrošili.
    To znači da će najvjerojatnije 31.1. očitati svim kućanstvima vodomjere i to nam naplatiti još po staroj cijeni od 7,1902 kn po m3, a od 1.2. vrijedi nova cijena.
    Obiteljske kuće imaju dvomjesečne obračune i tako dolaze i računi, dok stanovi imaju mjesečne.
    Ukoliko imate puknuće cijevi pa jedan mjesec imate veliku potrošnju vode dobro im je sljedeći mjesec javiti točno stanje kako vam ne bi napravili procjenu na osnovu prethodnog mjeseca (mada se to sve poravna kod očitanja).

Koliko znam po novom zakonu (zadnjih cca. 4 godine) sve nove zgrade moraju imati vodomjere za svaki stan posebno tako da svatko može kontrolirati svoje troškove i plaćati ono što je potrošio.
    Mislim da je moguća naknadna ugradnja vodomjera i registracija istog kod vodoopskrbe, ali je pitanje da li je izvediva u svim zgradama s obzirom na razvod vodovodnih cijevi u zgradi. Pretpostavljam da se više informacija može dobiti od vodoopskrbe

http://www.vio.hr/default.asp?id=14

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Još sam jednu sitnicu zaboravio. Veliko povećanje potrošnje vode u zgradi zna se dogoditi ako vam u zgradu doseli npr. frizer a prostor u koji je uselio nije predviđen kao poslovni prostor i nema svoj vodomjer
    ako imate pasivnog predstavnika stanara eto vam veselja s računima

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemamo frizera, ali nemamo ni predstavnika stanara

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    nemamo ni predstavnika stanara
    prilično sam siguran da ga morate imati, barem formalno ako ništa drugo.
    ili si pod time mislila da ga samo na papiru i imate?

s predstavnikom stanara je uvijek problem u manjim zgradama jer ga se ne plaća a teško se nađe netko tko je dovoljno motiviran da to radi iz pukog altruizma.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo za usporedbu.

pet clanova, 30 dana, 11 kubika, 88 kuna.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    nemamo ni predstavnika stanara
    prilično sam siguran da ga morate imati, barem formalno ako ništa drugo.
    ili si pod time mislila da ga samo na papiru i imate?

s predstavnikom stanara je uvijek problem u manjim zgradama jer ga se ne plaća a teško se nađe netko tko je dovoljno motiviran da to radi iz pukog altruizma.
    Ne, nemamo ga uopće. Nitko se nije toga htio primiti i već sigurno godinu dana ga nemamo. Sve ide preko gradskog komunalnog.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne, nemamo ga uopće. Nitko se nije toga htio primiti i već sigurno godinu dana ga nemamo. Sve ide preko gradskog komunalnog.
    bad
    to znači da nemate apsolutno nikakvu kontrolu nad troškovima zgrade
    možda da barem promijenite upravitelja i jednog od suvlasnika (stanara) ovlastite da potpisuje isplate s računa zgrade?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage moje koje ste u zagrebu možete li dopisati koliko kojoj piše na uplatnici da je cijena kubika vode, čini mi se da se ne obračunava svima jednako, barem po ovih par primjera što sam uspoređivala.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: racun za vodu

Citiraj egemama prvotno napisa
    koliko su otprilike vasi racuni za vodu (i broj clanova domacinstva)?
    Cca 150 Kn mjesecno, sto po clanu domacinstva dodje 50 Kn.
    Ljeti budu veci racuni zbog zalijevanja vrta.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mamaLare prvotno napisa
    Drage moje koje ste u zagrebu možete li dopisati koliko kojoj piše na uplatnici da je cijena kubika vode, čini mi se da se ne obračunava svima jednako, barem po ovih par primjera što sam uspoređivala.
    ovdje su cijene vode za sve koje snabdjeva zagrebačka vodoopskrba i odvodnja

http://www.vio.hr/default.asp?id=35

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam primjetila da je sto je vise stanova na jedan vodomjer to je veci prosjecni racun za vodu. Npr. kod mene je 10 stanova i racun je prosjecno 30-40 kn po clanu, dok kod moje mame gdje je 40 stanova je racun 80 kn po clanu. Osim problema s ocitavanjima problem je i sa stanarima (neprijavljenima) i s nasom (ne) kulturom pustanja vode. Ja sam davno dosla k sebi nakon dugogodisnjeg ljetovanja na otoku bez vode.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    Vjerojatno vam je svima račun za razdoblje očitanja XX.11.2005. do 31.12.2006. i u lijevom donjem kutu vam piše "Zadnje stanje je procijenjeno" što znači da nisu očitavali vodu kao što je ne očitavaju niti u ljeto jer imaju manje ljudi a i jeftinije im je, nego su procjenili koliko ste potrošili.
    Je, ovaj mjesec je prcijenjena potrošnja. Ali znaš šta meni nije jasno. Kako su oni procijenili da je ovaj mjesec ukupna potrošnja duplo veća nego prošli mjesec (kada su očitali).
    Na osnovu čega su "procijenili" da ćemo ovaj mjesec duplo više trošiti???

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

iz istog razloga zakaj si pes liže jajca
    zato kaj može :D

na taj način ih kreditiraš
    pretpostavljam da bi trebalo biti na osnovu prošlomjesečne potrošnje ili recimo na osnovu prošla 3 mjeseca, ali vjerojatno nije tako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •