A što znači "dijete me traži?" U to vrijeme ja nisam to ni znala procijeniti. Mislim, da se bebu pita, ona bi stalno sisala. A zbog grčeva i nije dobro da stalno jede jer to iritira želudac. A mi smo imali grčeve. S druge strane, znalo mi se događati ponekad da se dijete često budi po noći i ja joj dajem sisu i ona neće, znači da je stvar u nečem drugom.
Sisa je samo najlakši način kako dijete smiriti, a zašto dijete plače, to nitko ne zna.
Ponekad je plakala, ponekad nije. Malo sam ju animirala s igračkama, nosila, mazila. Nisam davala dudu.. Nisu oni stalno gladni, ali hoće stalno sisati. Ona se s vremenom naučila na to da dobiva hranu svaka 2-3 sata. I onda je u to vrijeme počela kmečati pa sam ja procijenila da bih joj sad mogla dati jesti.
Pošteno se najesti znači da dijete stalno aktivno siše, a ne malo spava, malo siše. Pretpostavljamo da će se onda dovoljno najesti i da ne treba jesti neko vrijeme nakon toga. Npr. za sat vremena sigurno ne treba opet jesti, osim ako je skok u razvoju.
Ovo je kako ja mislim i kako su radile neke mame oko mene i kako smo čitale u jednoj kontroverznoj, ali po mome mišljenju dobroj knjizi.
Bio je jedan period kad je dosta plakala, a dobivala je jako dobro na težini. U to vrijeme sam se počela izdajati i davati joj nakon svakog sisanja i onda je prestao taj plač. Nisam htjela davati AD, ali sam onda tome doskočila izdajanjem. I onda sam znala da je dobila dobar obrok. S drugim djetetom ću odmah početi s tim izdajanjem ako primijetim da puno plače.
Znam da vi ovdje savjetujete drugačije, ali evo mi smo uspjeli na ovaj način kako sam napisala. Meni je tako bilo lakše psihički i fizički, a bebine potrebe su bile zadovoljene.