Results 1 to 5 of 5

Thread: Meso - koliko u obroku i koliko cesto?

lady.x's Avatar

Default Meso - koliko u obroku i koliko cesto?

Nakon uvodjenja u ishranu, koliko vasa deca jedu mesa?
    Meni pedijatar rece 5x sedmicno - jel to mnogo? I ne znam koliko grama mesa je ok u obroku? Ovo pitam zato sto ja povremeno dajem gotove kasice - neko meso ne mogu da nabavim sveze i kvalitetno i onda dam kasicu. A u 190g kasice ima 15g mesa ... e, sad vidim da mame koje kuvaju meso stave 50-100g... Znaci li to onda da dete ne unosi dovoljno ako jede kupovne kasice (jer nisam naisla ni na jedne sa vecim udelom)?

Da me ne shvatite pogresno - ne zelim da diskusija ode u stranu za/protiv kupovnih kasica, ja licno kombinujem i jedne i druge, nego me bas zanima za meso da li tu moze nesto da se pogresi. Koliko vasi jedu?
    Last edited by lady.x; 01.09.2011 at 12:22.

Osoblje foruma sirius's Avatar

Možeš pogrešiti ako je meso pokvareno pa pokvari želudac. Ostale opcije s ok, malo mesa , nimalo mesa, malo mesa svaki dan...Ja se uopće ne sjećam, davala sam meso kako smo ga mi jeli u obroku? Koliko? Koliko je pojela. Kašice nije jela, nikad.

Janis's Avatar

Ja dajem meso 2-3 puta tjedno, a količinu ne znam, npr. pileće filete razrežem na 3-4 komada i svaki komad mi je dovoljan za 2 obroka: ručak i večeru.

MMK's Avatar

Ja meso dajem 3-4 puta sedmično i jednom ribu, količine su otprilike ko 2, max 3 kocke šećera, a oradu ili pastrmku ako nije velika pojede većim dijelom.

vještičica's Avatar

mislim da je odokativna mjera mesa po obroku dječiji dlan (sa prstićima ) ja dajem toliko - u pitanju je meso izrezano na šnicle, debljine max 1cm
    dajem nekad meso, nekad žumanjak, ribu još nismo probali, ali, uglavnom ima životinjske proteine na meniju skoro svaki dan