Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Kadaif - gdje kupiti rezance za isti (po mogućnosti ZG)?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Kadaif - gdje kupiti rezance za isti (po mogućnosti ZG)?

Dakle zanima me gdje se mogu kupiti ti rezanci koji se stavljaju u tu poslasticu? Naišla sam na recept kako se prave no mnogi se dvoume oko pravljenja... uglavnom nisam sigurna da bih dobila to što zaista trebam. Probala sam tu poslasticu i oduševila me!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

"Kadaif se može naručiti i telefonom ( razgovarala sam sa gazdom ), a ne samo na kiosku na Dolcu i Tržnici u Branimirovoj. Može se naručiti kod ” Bejtula – obrt za proizvodnju svježe i suhe tjestenine”, tel. 01 2993 346. Razgovarala sam sa gosp. i pitala ga mogu li staviti ime firme i broj telefona. Dakle, kadaif stiže u sve dijelove Lijepe naše, pouzečem ! ( Cijena kadaifa + poštarina )
    košta 30, 00 Kn/kg. Ima pakovanja po 0, 5 Kg. Provjereno= Tržnica Dolac, polukat lijevo , na pakovanju ništa ne piše, zamotano je u papir, bez natpisa, domaći .." ovo sam našla na coolinarici, a znam da ima i štnad na trešnjevačkom
    obožavam kadaif

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Vaauuuu, puno hvala cure, Pikula - znači probala si ga raditi sa tim rezancima sa Dolca? Jel to - to? Ti rezanci za kadaif su inače nešto sasvim drugo od ovih naših klasičnih rezanaca za juhu, koliko sam načula ti za kadaif se u tekućem stanju peku na nekoj tepsiji pa onda režu....
    I ja obožavam kadaif, jela sam u City Centru1 u onom orijentalnom restoranu i bio je fenomenalan, uzela sam također iz Đamije iz njihovog restorana ali nije mi bio...
    MM je inače bosanac i neprestano tvrdi da to uopće nisu rezanci nego naribana jabuka!!! O siroče moje malo....
    Naručit ću ove sa Dolca, još mi samo potvrdi da su to original rezanci za kadaif i bacam se na recept, jel može koji receptić ili su svi sa Coolinarike ok?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo ja ih zvala i rekli su da ih prave baš tako - znači nema puno veze sa ovim što opisuju u Coolinarici, vjerovatno imaju posebnu plohu na peči na kojoj to izliju i peku. Uhh.... sretna sam. Inače uvijek istražujem neke nesvakidašnje deserte i zapela mi je za oko (i nepce) u jednoj dokumentarnoj putopisnoj emisiji jedna turska poslastica http://www.tatlitarifleri.tv/sutlu-gullac/ kore se također izlijevaju i peku na ploči, kore se prave od mješavine kukuruznog brašna i kad su gotove filaju se sa slatkim mlijekom, recept je prejednostavan a izgledom tako mami, nekako je nježan, sladak, mirisan... stave gore na kolač nar ili pistacije... Ne znam točno recept, nema ga nigdje osim na turskom a ne vrjedi mi ni prevesti kad nemam tih kora, vani bi se još i moglo kupiti po turskim dućanima ali ovdje sumnjam.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

probat ću ja prevest, zvuči super

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa Vidi poruku
    turska poslastica http://www.tatlitarifleri.tv/sutlu-gullac/ kore se također izlijevaju i peku na ploči, kore se prave od mješavine kukuruznog brašna i kad su gotove filaju se sa slatkim mlijekom, recept je prejednostavan a izgledom tako mami, nekako je nježan, sladak, mirisan... stave gore na kolač nar ili pistacije... Ne znam točno recept, nema ga nigdje osim na turskom a ne vrjedi mi ni prevesti kad nemam tih kora, vani bi se još i moglo kupiti po turskim dućanima ali ovdje sumnjam.
    jel to nekaj slično ko palačinka to bime zanimalo

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

DiLala, bas sam sad za Bajram jela kadaif, a nisam odavno i odusevila se kako je bio dobar, bas ga volim, ako nadjes dobar recept javi! ja sam ga ranije spremala, ali mi u zadnje vrijeme ne ide i odustala sam, valjda je do rezanaca...(a bas su bili ti kadaif rezanci)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

to su zapravo kore koje se režu na jako tanko pa su tanki rezanci koji se rolaju ili slažu u slojevima.
    Dilala, ovaj recept koji si linkala je zaprvo jako sličan kadaifu, samo je tijesto drugačije i ne preljeva se šerbetom nego mlijekom u koji je ukuhan šećer, između idu orasi i pistacije, a na vrh nar.
    Gulac
    1 paket tog tijesta za güllaç 4 čaše mlijeka
    2 čaše šećera u prahu,
    100 grama sitno sjeckanih oraha,
    50 grama sitno sjeckane pistacije.
    Znači složiš pola tijesta, pa orahe i pistacije, pa drugi dio tijesta i onda preliješ ukuhanim šećerom u mlijeku koje je odstajalo 10 minuta i poklopiš,kad je popilo mlijeko,posipaš nar, razrežeš i serviraš.
    Znači isto kao kadaif samo je ovo tijesto već pečeno pa ne ide u pećnicu prije polijevanja, bar tak ovdje ne piše
    a mirisno je jer ide u tijesto ružina vodica
    Posljednje uređivanje od pikula : 02.09.2011. at 18:06

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a imašli recept za kore za güllaç

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

E da ide i ružina vodica - to se sjećam da su govorili kada su to pravili u toj emisiji. Ne - te kore je nemoguća misija napraviti - bar ne te originalne. Oni naprave smjesu od vode i kukuruznog brašna i eventualno (ne sjećam se) dodaju malo nekog drugog brašna. To je sve. Tada tu tekućinu (jako rijetku) izlijevaju u ogromne tave i to bude jako tanko - tanje od papira, tada to slažu sa strane i bude toga do u metar visine, onda na to sve stave ogroman teret (kamen) da bi se to izravnalo i stisnulo. Kasnije te kore prvo moče u mješavinu mlijeka i šećera i dodavaju razne stvari... a u neke i ne - ima raznih varijacija. Ma morat ću u Tursku.... rekli su u toj emisiji da je okus predivan, nježan ko majčino mlijeko, sve se lagano topi u ustima i divno miriše. Baš sam se zaljubila. A kadaif ću raditi... ne znam kad ali budem, eto ja sam jela na 2 mjesta i u jednom je bio izvrstan a u drugom presladak, pregnjecav.... hm... treba pogoditi recept a i šerbet treba pogoditi količinu i tako to.... prava umjetnost.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

upravo tako, cini se jako jednostavno a nije, jos ti zene koje ga dobro prave kazu onu staru " ma od oka, probas pa kad vidis da je to to , itd..." meni to nista ne znaci trebaju mi grami, celzijusi i minuti (a onda nije svaki kadaif isti, niti svaki secer itd...znaci cista sreca svaki put )

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Oni naprave smjesu od vode i kukuruznog brašna i eventualno (ne sjećam se) dodaju malo nekog drugog brašna. To je sve. Tada tu tekućinu (jako rijetku) izlijevaju u ogromne tave i to bude jako tanko - tanje od papira, tada to slažu sa strane i bude toga do u metar visine, onda na to sve stave ogroman teret (kamen) da bi se to izravnalo i stisnulo. .
    a jel to više suho (kore) ili onak mljackavo

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jelena.O - pa same kore budu potpuno suhe a kasnije ne znam kakve su kad nisam probala, samo sam gledala

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nikada nisu mljackave
    uvijek pomalo hrskaju pod zubom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa onda se moraju nekak sušiti,značito bi trebalo okusno sličiti hostiji?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

To je suho čim je pečeno - smjesa je samo brašno i voda, jako rijetka se u ultra tankom sloju peče na suhoj podlozi - bez ulja. To što sam ja vidjela je zaista tanko ko papir... i suho po izgledu jer kad su je skidali sa te "tave" (nije tava već ko ogromna ploha od peći na drva) ona je bila tvrda - nije se savijala. Reci nam Apricot - kakav je okus taj Gullac na kraju? Jel fin ko što ja pretpostavljam i ko što su oni u emisiji rekli?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a šta je gullac?
    kadaif?

ja volim kadaif
    blaži je od baklave, poseban okus...

pojma nemam kako bih to opisala: sočno, nije preslatko, osjeti se orah... tijesto je al dente...

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A onda se nismo razumjele, skrenula sam temu malo na jednu drugu poslasticu - Gullac, shvatila sam da si ga probala ali ti si pisala o kadaifu. Da znam, kadaif je jako fin, morat ću ga krenut raditi, radiš li ga ti po posebnom receptu ili kupiš gotov kolač?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ga ne pravim, niti ga jedem u zagrebu.
    samo u sarajevu

idem vidjeti što je gullac...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

oooooo, kako to dobro izgleda!!!!

pitat ću snahu, možda ona zna.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja radim kadaif, gulac sam isto samo vidjela
    Znači namžeš protvan putrom, satviš sloj kadaifa, pa namrviš putar po tome, pa orahe , pa opet rezence pa opet putar i staviš peći dok se ne zazlati oko 20 min na 160 do 180
    Za kadaif je bitno, ako ne želiš da ti bude gnjecav, da ga ostaviš da se ohladi prije preljevanja, a šerbet mora biti gust, gust kao med i onda ostaviti da se upije najbolje preko noći, ako izdžiš.
    Ne znam mjere, ali ja na jedan paketa tijesta stavim oko 200 kg sjeckanih oraha i 100 g sjeckanih pistacija, ali neprženih i neslanih.
    Za šerbet pola kg šećera, sok jednog limuna,a vode samo toliko da je sav šećer mokar, ali ne da pliva u vodi.
    Meni je super varijanta u kojoj ide naranča u šerbet umjesto limuna i gore ukrašeno pistaciom i ploškama naranče
    Posljednje uređivanje od pikula : 06.09.2011. at 12:13

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Krasan recept, hvala! A gdje se nabave takve nepržene i neslane pistacije?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa nije to šerbe, to je agda

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znam ja da je agda, ali moja zagorska familija sve to zove šerbet a ljudi i rade sa šerbetom, ali to je onda ono gnjecavo i mokro
    Dilala, ja sam takve pistacije našla u konzumu onim pakiranjima po 6,99, zna se naći i u metoru, ma treba malo gledat po tim odjelima sa "košticama" i naletit. E da, ima i onaj paketić već sjecaknih od schwartaua u sparu, ali isto skupo, samo za ukras
    Posljednje uređivanje od pikula : 06.09.2011. at 13:03

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hi hi hi... sad se vi raspravljate oko šerbeta i agde... do nekidan meni je to sve bio - slatki umak!!! Al evo znači u tome je caka, mora biti agda a ne šerbet.... pa da, tako ne upije puno tekućine i ne ognjecavi. Poučite me još malo da se pred mužem pravim važna, on je Bosanac!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pošalji ti nama njega, ti si lak plijen!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Može mi netko objasniti ukratko razliku između agde i šerbeta jer sam ja živjela u uvjerejnu da je to ista stvar.
    Inače, jela sam prošle godine kadaif u Sarajevu i poslije plakala zašto nisam kupila rezance. mljac...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

agda je sirup od ukuhanog šećera i vode
    šerbe(t) je, zapravo - slično tome, samo sa aromom voća ili ruže. i nije tako gusto, pa se može i piti.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ukratko šerbet je omer 1:2, pola kg šećera u litru vode , sok 1 limuna i kuha se par minuta dok se šećer sasvim ne otopi - to je osnovni šerbet koji se koristi za preljevanje kolača,ali i kao osnova za razne slastice (tipa sorbeto: kora do limuna i naranče, sok 5-6 limuna i naranči)
    agda je šećer namočen vodom uz dodatak limunovog soka, takoda je voda cm iznad šećera (ja stavljam manje pa kuham kraće), a kuha se oko 10 minuta dok ne postane baš gusti sirup
    neki kažu da se šećer prvo karamelizira pa onda topi u vodi, ali to još nisam isprobavala.
    istovremeno
    Posljednje uređivanje od pikula : 06.09.2011. at 16:28

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Krasan recept, hvala! A gdje se nabave takve nepržene i neslane pistacije?
    U Zagrebu - Importane Centar, mali dućančić na razini gdje je Konzum (kroz staklena vrata, pa lijevo i odmah negdje s desne strane, sve u svemu ramjerno blizu pokretnim stepenicama). U rinfuzi, dakle najjeftinije (mislim da je bilo oko 60 kn/kg).

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala!

juby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako netko traži (još) kadaif za kupti, ja ga vidjela u podrumu na tržnici Savica. Na štandu gdje kupujem tjesteninu, vidjela sam i te rezance. Sječam se točno jer sam pitala pordavačicu a šta je ovo?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne mogu vjerovati da je ova tema iz 2011.

Postavila bih isto pitanje danas i još dodala: izvan Zagreba

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

to meni liči na rezance za juhu

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

na netu još kažu da je to rađeno od tijesta od kojeg rade baklave

praktički uzmeš kore za štrudle i nasjeckaš ih nožom vrlo vrlo tanko ko zelje kad se sjecka za šalatu i to je to

ja ću si sad jedan dan napravit desert sebi i djeci nekaj na tu foru, i cijeli kolač će koštat manje od 10€ neg kaj ta jedna čoksa dođe

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    na netu još kažu da je to rađeno od tijesta od kojeg rade baklave

praktički uzmeš kore za štrudle i nasjeckaš ih nožom vrlo vrlo tanko ko zelje kad se sjecka za šalatu i to je to

ja ću si sad jedan dan napravit desert sebi i djeci nekaj na tu foru, i cijeli kolač će koštat manje od 10€ neg kaj ta jedna čoksa dođe
    Čekaj dok vidiš koliko koštaju pistacije, nećeš za 10€ napraviti baš veliku količinu. Ako ti treba namaz od pistacija, u tvornici zdrave hrane je danas 13% popusta. (A imaju i Ashwagandu)

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ma ne, uzet ću ih malo i samljeti u mikseru, ne mislim raditi pastu ili takvo kaj

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pazi samo da ne kupiš slane. Ne znam uopće gdje se kupuju neslane pistacije. Valjda isto u bio dućanima. Mi srećom nismo obožavatelji pistacija. Ja bi radije stavila orahe. Ali kad vidim koliko šećera ide u to, nema šanse da to radim doma.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

namočila bum u vodi ne mislim plaćat 50% skuplje neslane pistacije, kak ne

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Napravi Dubai frutule
    Sfrigaš fritule i prelijes ih. A preljev napraviš tako da na tavici lagano ispržis sitno narezanu koru za savijaču, malo izmiksanih pistacija i oraha i stavis čokolade da se rastopi.
    I dobro je. Nije pravo, ali je slično

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Neku tortu sam već napravila pa me rezanci više ne zanimaju, ali možda se odlučim za ašvagandu

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Od kada se tu na forumu počelo pričati o kadaifu, stalno mi iskaču linkovi s receptima.
    Ne znam kako da kopiram link točno na taj post, ali ovdje je videorecept za vrlo jednostavni kadaif.
    https://www.facebook.com/odslatkogasladje/

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad smo kod pistachia, palo mi je na pamet da napravim cheese cake i dodam fino smeljen pistachio i u kremu i u preljev. Da budem u toku.
    Po ovom receptu ana.m https://forum.roda.hr/threads/44392-...t=%C4%8Cizkejk post 78
    Bezbroj puta sam pekla po tom receptu i dodavala voćne preljeve, pa ću probati Dubai varijantu.
    Hoće li uspjeti?
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 15.12.2024. at 19:10

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ps neslane pistacije ima Spar, 200g 3,5 €
    Stoji im kraj suhih šljiva i kikirikija

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ovo je praktički baklava od pistacija prelivena čokoladom, msm po svom sastavu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Od kada se tu na forumu počelo pričati o kadaifu, stalno mi iskaču linkovi s receptima.
    Ne znam kako da kopiram link točno na taj post, ali ovdje je videorecept za vrlo jednostavni kadaif.
    https://www.facebook.com/odslatkogasladje/

ovo sam i ja danas vidjela
    super fora - rupice na čepu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •