napravi sama http://www.coolinarika.com/recept/722246/
napravi sama http://www.coolinarika.com/recept/722246/
"Kadaif se može naručiti i telefonom ( razgovarala sam sa gazdom ), a ne samo na kiosku na Dolcu i Tržnici u Branimirovoj. Može se naručiti kod ” Bejtula – obrt za proizvodnju svježe i suhe tjestenine”, tel. 01 2993 346. Razgovarala sam sa gosp. i pitala ga mogu li staviti ime firme i broj telefona. Dakle, kadaif stiže u sve dijelove Lijepe naše, pouzečem ! ( Cijena kadaifa + poštarina )
košta 30, 00 Kn/kg. Ima pakovanja po 0, 5 Kg. Provjereno= Tržnica Dolac, polukat lijevo , na pakovanju ništa ne piše, zamotano je u papir, bez natpisa, domaći .." ovo sam našla na coolinarici, a znam da ima i štnad na trešnjevačkom
obožavam kadaif![]()
Evo ja ih zvala i rekli su da ih prave baš tako - znači nema puno veze sa ovim što opisuju u Coolinarici, vjerovatno imaju posebnu plohu na peči na kojoj to izliju i peku. Uhh.... sretna sam. Inače uvijek istražujem neke nesvakidašnje deserte i zapela mi je za oko (i nepce) u jednoj dokumentarnoj putopisnoj emisiji jedna turska poslastica http://www.tatlitarifleri.tv/sutlu-gullac/ kore se također izlijevaju i peku na ploči, kore se prave od mješavine kukuruznog brašna i kad su gotove filaju se sa slatkim mlijekom, recept je prejednostavan a izgledom tako mami, nekako je nježan, sladak, mirisan... stave gore na kolač nar ili pistacije... Ne znam točno recept, nema ga nigdje osim na turskom a ne vrjedi mi ni prevesti kad nemam tih kora, vani bi se još i moglo kupiti po turskim dućanima ali ovdje sumnjam.