-
to su zapravo kore koje se režu na jako tanko pa su tanki rezanci koji se rolaju ili slažu u slojevima.
Dilala, ovaj recept koji si linkala je zaprvo jako sličan kadaifu, samo je tijesto drugačije i ne preljeva se šerbetom nego mlijekom u koji je ukuhan šećer, između idu orasi i pistacije, a na vrh nar.
Gulac
1 paket tog tijesta za güllaç 4 čaše mlijeka
2 čaše šećera u prahu,
100 grama sitno sjeckanih oraha,
50 grama sitno sjeckane pistacije.
Znači složiš pola tijesta, pa orahe i pistacije, pa drugi dio tijesta i onda preliješ ukuhanim šećerom u mlijeku koje je odstajalo 10 minuta i poklopiš,kad je popilo mlijeko,posipaš nar, razrežeš i serviraš.
Znači isto kao kadaif samo je ovo tijesto već pečeno pa ne ide u pećnicu prije polijevanja, bar tak ovdje ne piše 
a mirisno je jer ide u tijesto ružina vodica
Posljednje uređivanje od pikula : 02.09.2011. at 18:06
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma