Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Kadaif - gdje kupiti rezance za isti (po mogućnosti ZG)?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

E da ide i ružina vodica - to se sjećam da su govorili kada su to pravili u toj emisiji. Ne - te kore je nemoguća misija napraviti - bar ne te originalne. Oni naprave smjesu od vode i kukuruznog brašna i eventualno (ne sjećam se) dodaju malo nekog drugog brašna. To je sve. Tada tu tekućinu (jako rijetku) izlijevaju u ogromne tave i to bude jako tanko - tanje od papira, tada to slažu sa strane i bude toga do u metar visine, onda na to sve stave ogroman teret (kamen) da bi se to izravnalo i stisnulo. Kasnije te kore prvo moče u mješavinu mlijeka i šećera i dodavaju razne stvari... a u neke i ne - ima raznih varijacija. Ma morat ću u Tursku.... rekli su u toj emisiji da je okus predivan, nježan ko majčino mlijeko, sve se lagano topi u ustima i divno miriše. Baš sam se zaljubila. A kadaif ću raditi... ne znam kad ali budem, eto ja sam jela na 2 mjesta i u jednom je bio izvrstan a u drugom presladak, pregnjecav.... hm... treba pogoditi recept a i šerbet treba pogoditi količinu i tako to.... prava umjetnost.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa Vidi poruku
    Oni naprave smjesu od vode i kukuruznog brašna i eventualno (ne sjećam se) dodaju malo nekog drugog brašna. To je sve. Tada tu tekućinu (jako rijetku) izlijevaju u ogromne tave i to bude jako tanko - tanje od papira, tada to slažu sa strane i bude toga do u metar visine, onda na to sve stave ogroman teret (kamen) da bi se to izravnalo i stisnulo. .
    a jel to više suho (kore) ili onak mljackavo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •