-
ukratko šerbet je omer 1:2, pola kg šećera u litru vode , sok 1 limuna i kuha se par minuta dok se šećer sasvim ne otopi - to je osnovni šerbet koji se koristi za preljevanje kolača,ali i kao osnova za razne slastice (tipa sorbeto: kora do limuna i naranče, sok 5-6 limuna i naranči)
agda je šećer namočen vodom uz dodatak limunovog soka, takoda je voda cm iznad šećera (ja stavljam manje pa kuham kraće), a kuha se oko 10 minuta dok ne postane baš gusti sirup
neki kažu da se šećer prvo karamelizira pa onda topi u vodi, ali to još nisam isprobavala.
istovremeno
Posljednje uređivanje od pikula : 06.09.2011. at 16:28
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma