Budući da mi je poslodavac htio dati otkaz za vrijeme trudnoće (prijava za stalno, na neodređeno), što normalno nije uspio, znam da me taj potez iščekuje nakon povratka s porodiljnog (do čega ima još 5 mjeseci). No imam par pitanja u međuvremenu:
1. Poslodavac me mora zadržati na poslu dva tjedna (ili koliko točno radnih dana) nakon povratka s porodiljnog, je li tako?
2. Znam da ugovor ne smije biti sporazuman kako ne bih izgubila prava s burze, no ima još nekih finti ako mi da otkaz da isto gubim prava (da nisam radila dobro, etc.)... E sad, nadam se da neće biti takvi jadnici da tako nešto izvedu, no s obzirom na njihovo ponašanje tijekom moje trudnoće, samo da budem sigurna, kakav točno mora biti moj otkaz da bih zadržala prava s burze? Inače, na moje mjesto je došla druga osoba, no koliko znam moje radno mjesto više-manje ne postoji više danas zvanično (iako se može dokazati i da postoji potreba za njim), pa me zbunjuje to ako mi daju otkaz kao tehnološkom višku, jel mi to ide na ruku ili ne)?
3. Cijelo vrijeme sad radim honorarno i primam uplate preko žiro računa (sića, al veseli čovjeka). Jel bih mogla zbog toga imati problema s primanjima na burzi? Trebam li prestati već sad dobivati ikakve uplate na žiro, ili je dovoljno da ništa ne dobivam nakon što se prijavim na burzu?
4. i posljednje: kolika je naknada sad ako znači, skoro pa izravno s jednogodišnjeg porodiljnog (+ta dva tjedna za vrijeme kojih me moraju držati na poslu) idem na burzu?
Znam da imam dosta pitanja, ali nadam se da će ipak neka dobra duša odgovoriti![]()