Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Imaginarne igracke, zivotinje, itd.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Imaginarne igracke, zivotinje, itd.

Moje dijete ima 3, 5 godine i zbilja je super kikic, pametan je, znatizeljan, voli igru, nauciti nesto novo, i sve je to ok, ali ono sto me brine je to sto je u zadnjih 4 mjeseca, tako nesto poceo izmisljavati stvari, tipa... nesto pricamo i sve je u redu i onda se on sjeti da je na stolu macka (premda nemamo macku), pa govori, vidi ju mama, sada moja maca ide spavati, znas umorna je.... ja mu kazem da ne vidim macu, on tvrdi da ju vidi..ili neki dan je bio sa suprugom u ducanu,a mali je poceo vikati nasred ducana nekom imaginarnom psu koji je lajao "suti, prestani lajati, pssst....ozibiljno prestani lajati"....i tak...nekako mi je ok kada primjerice "kuhamo" pa imamo imaginarnu sol, papar, i tak to..ili se igramo s auticima pa izmislimo da idemo s auticima do ducana i tak to, ali ovo me malo brine. dal me treba brinuti? hvala

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja radi slično u zadnje vrijeme. Susjeda ima male mace koje joj se jako sviđaju, a kako mi ne želimo njoj nabaviti macu, onda se igra da ima 3 zamišljene mace. I one imaju svoja imena, idu svuda s nama, ona im priča, iznese ih iz auta jer su premale da skoče...

Ne znam treba li se brinuti oko toga. Ja baš i ne, mislim da je njoj jako jasno da mace nisu zapravo tu i da joj je to sve samo igra.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja ima jato od 100 zmajeva i 3 mace, hanu, lili i anu. svuda idu s nama.

to je normalno

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja već godinama misli da je ona mačka

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    moja ima jato od 100 zmajeva i 3 mace, hanu, lili i anu. svuda idu s nama.

to je normalno
    Naše su maza, liza i flekica! A danas se društvu pridružio i jedan miš. Još se nije predstavio.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma to ti je super! Djetetu se razvija masta i tu nema apsolutno nista lose.
    Mom su "prijatelji" njegove vlastite ruke tj. sake. Pa se onda one posvadaju, potuku se povremeno pa ih on opominje kako to nije lijepo, jednu stavi u kaznu pa joj kasnije objasni pravila ponasanja...

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

moj ima mrava.
    zašto se brineš, zar nikad nisi čula za imaginarne prijatelje?

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja sa sobom vuče cijeli zoo vrt čija postava se mijenja, ali je stalni član kornjača Indaha.
    Ima i dvije kćeri, obje se zovu Ana, obično o njima priča kao od Dvije Ane. Super mi je kako rastu zajedno s njom i kako ona svlada novu vještinu tako to odmah svladaju i njene Ane.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj ima imaginarnog prijatelja Đuru, ali ne spominje ga često. Povremeno Đuro ide nekud s nama.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod H. je imaginarni prijatelj pas koji se zove "moj pas", taj ima razrađeni cijeli život...on je njen šef, rade u dućanu za životinje koji se zove "magical" (međikal), pa dođu lopovi koji ukradu stvari pa zatvore dućan, pa rade negdje drugdje (npr. ka pivovara, gdje joj radi i tata) i tak...
    Uglavnom, s njim prorađuje stvari koje joj se događaju u njenom životu ili koje čuje u obitelji kroz priče. Tu i tamo doda neke svoje elemente. U svakom slučaju, on je već ravnopravan član.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jel netko čitao knjigu Kad bih te bar mogla vidjeti (ili tak nešto) od one što je napisala P.S. Volim te. Totalno površno plažno štivo( u jednom danu) bilo finito ,ali tamo žena od 34 godina ima zamišljenog prijatelja . Zgodnog...dapače savršenog
    Odonda i ja imam jednog, a što ne bi i diejte imalo

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj P vidi sirene kad prolazimo pored neke vode, osim na moru tamo nismo vidjeli ni jednu, najviše ih vidimo u ribnjaku i tu i tamo koju u Dravi.
    A je redovito viđao zeca u avionu.
    Po kući nemamo zasada ništa, osim pravog psa koji je valjda dovoljan.
    Od prijateljice mala je vodala lava svuda zasobom, baš mi je super bilo kada bi se šetali pa bi morali zastat da se lav odmori ili popiški, njezinoj materi je bilo manje zanimljivo kada je lav baš morao pišat pet do osam kada se treba uletit u vrtić i odjurit na posao.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Znaci, to je normalno? Ma kazem, nekako zamisljena sol , secer za kavicu i to mi je nekako u skladu igre, ali da imamo macu koja sad tu spava,ili peseka..ne znam, pitam se da li on kuzi da ih nema pa se svjesnotako igra, ili on zbilja vidi psa ili macu?? To me brine, jer sam jednom prilikom rekla da ne vidim macu, onda mi on govori da je tu, ja opet da ju ne vidim, i onda mi je bilo zao pa sam pustila to.
    Masta mu radi sto na sat, zbilja izmisljava svasta i svidja mi se sto mu tako radi glavica, to je ok...al mislila sam mozda se premalo igramo sa njime, pa da mu to fali, prijatelji nasi jos bas i nemaju djece tako da jedino gdje se druzi s klincima je u vrticu i u parkicu ako se skompa s nekime..

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ooo, imamo i mi cijelu diviziju izmišljenih maca sa Geti na čelu. Sveprisutne su . Zanimljivo mi je kako se Geti pojavila nakon jedne hospitalizacije koju j edosta teško podnijela i nakon nekoliko dana kroz nju je (isto kao kod enchi) prožvakala iskustvo bolnice. Budu vrlo korisne kad pokušavamo doznati što je muči, obično kroz njih sve ispriča.

A što se tiče zna li da ne postoje, sveprisutne mace s nama ravnopravno jedu, spavaju, peru zube, idu u dućan..., i onda ja napravim sok i pitam usred te igre s njima hoće li i Geti sok, onda me onako s visine opomene: "maamaaa, Geti je izmišljena ona ne pije sok !"

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dok se maleni igra i zabavlja, glumi razne scenarije za vas, ne bih se brinula. Ukoliko se ne igra, nego imaš osjećaj da ga te životinje stvarno uznemiravaju ili plaše (a lajanje psa me asociralo na to), potraži pomoć.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Konkretno dok su bili u ducani doista je vani lajao pas (vlasnik ga je svezao vani dok je kupovao), ali poanta je bila da je on nekom peseku izmisljenom u ducanu tada govorio da prestane lajati...nadam se da je i to samo neka faza koja ga nece drzati dugo...i nije da je cijeli dan maca sa njim ili netko drugi, ali kazem, malo me zabrinulo, jer kad sam pitala neke roditelje, oni nisu imali takve situacije, pa nisam znala da li je to ok ili ne.a sto onda, kada se igramo pa nam se pridruzi izmisljeno nesto, da li da podrzavam to ili da ignoriram (da ne poticem)?

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zamisli samo koliko uštedite na tim imaginarnim igračkama i životinjama

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ripcord, upravo tako
    miki2302, i kod nas se razne imaginarne životinje motaju po kući i svugdje gdje idemo (najčešći su lav, tigar, zmija, i dinosaur, valjda su mu najdojmljiviji), ja to ne kočim nego prihvatim priču dokle on želi ići. Vidim da ga to ništa ne uznemirava nego zabavlja i dapače laska mi da imam tako maštovito i inteligentno dijete koje si zna samo smisliti priču. Evo ovih dana je on Traktor Tom a ja Baz i zajedno parkiramo u staju pod stolom itd. (kad već nema braće ni sestara da se s njim igraju nego ja).

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi uz životinje koje se svako malo mjenjaju, već jako dugo imamo imaginarnu sestru Saru. Još je beba i često plače i gnjavi Gretu pa ju ona smiruje, nosa, priča s njom. U autu ju veže pojasom i razgovara s njom za vrijeme vožnje. Nekad ju povede sa sobom u vrtić i onda kad dođem po njih kaže: mama, Sara je danas bila nemoguća! Sara nekad dobije i kaznu.... uglavnom, mi smo se već svi uživili, da kad Sara jednog dana ode, svima će nam nedostajati
    Posljednje uređivanje od ivaa : 08.09.2011. at 12:23

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Naša trogodišnjakinja ima imaginarne prijateljice (Henga i Zenga), imaginarne ljubimce a i igračke.
    Neki dan je hodala gradom noseći imaginarnu košaricu pa se nakon nekog vremena umorila i predala tati da ju nastavi nositi. Cijelo vrijeme je kontrolirala drži li tata dobro košaricu a prolaznici su se vjerojatno pitali fali li tati koja daska u glavi

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I. je ljetos imala imaginarnu prijateljicu Lanu, s kojom se igrala po cijele dana. Onda se Lana odselila i sad više ne dolazi.
    Sad ima brata Luku, koji ima godina kao i ona. Luka tako ide s nama u šetnje, vozi se u autu....

Sve je to ok dok ne moram kao neki dan kupit dvije bočice ledenog čaja jer je i Luka žedan. Ta boca još uvijek stoji u frižideru jer je to Lukino i nitko ne smije popiti.

Meni je to za sad jako simpatično i smiješno. Vidim da ima stvarno bujnu maštu. Tako između ostalog kad negdje putujemo pa vidi neku zgradu priča kako je ona tu već bila, kad je bila velika i išla u školu, i tata je bio s njom u razredu....pa vrti cijelu priču do besvjesti.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to za sad jako simpatično i smiješno. Vidim da ima stvarno bujnu maštu. Tako između ostalog kad negdje putujemo pa vidi neku zgradu priča kako je ona tu već bila, kad je bila velika i išla u školu, i tata je bio s njom u razredu....pa vrti cijelu priču do besvjesti.
    Hahaha! Tak isto i kod nas!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •