-
Hvala ljudi na komentarima, sjajni ste. Pusa! (nema smajlića na izbor, a i sustav mi ne da nego pet)
Znala sam ja da ću ovdje naći pravo društvo za raspravu. Čokolada, savršen spisak što je primjereno pitati. Po meni je i krasno reći - ajme divno, čestitam, u biti ne znam ništa o posvojenjima, bi li mi mogla reći ... i onda može slijediti bilo kakvo pitanje i ono najintimnije jer se sve može odgovriti u okvirima primjerenosti i objasniti. A nije me teško za jezik povući i dociranje na temu posvajanja mi je trenutno omiljena tema. 
Ali kao što netko reče nisu s druge strane osobe koje razumiju. Nekad mislim da je kod nas ljudima reći "ne znam" nešto najneprihvatljivije pa iako ne znaju, prave se da znaju, pa se tek onda uvale u još dublje blato.
Jedan od razloga zbog kojih su me neki komentari tj. predrasude i zablude o posvojenju začudile i rastužile ili "štrecnule" dijagnosticirao je MM. Kaže on da je to zato jer sam ja "asocijalna"
On je na takve primjedbe krajnje neosjetljiv i okreće ih uvijek na najužasniji oblik crnog humora pa nasmijava i mene. Naime, on je daleko društveniji od mene s puno više kontakta s širokim skupom ljudi, dok sam ja hermetična u svom krugu. A u poslu i životu sam u poziciji u kojoj mi ljudi iz šire okoline rijetko kad išta komentiraju. Davno prije mi je tu i tamo netko prokomentirao zašto nemamo djece, ali sam to srezala u korjenu. Pa sam se "uspavala" i pustila da me uzrujaju "napadi" s nebranjene strane tvrđave. Situacija s posvojenjem mrve im je (ne znam zašto, ali tako je) dala "pravo" da komentiraju i posvajanje i odgajanje. Komentare u svezi s postupanjem i odgojem djeteta smatram, kako sam i napisala ranije, ravnim komentarima "studenata s viših godina" koje nisam zarezivala niti kad sam studirala
Ali, ovaj spisak koji sam iznjela me zatekao. Zato sam ih i htjela objaviti. Po sistemu, ljudi moji, ne komentirajte na ovaj način. Prvo, to su kometari ljudi koji mi se pod "normalnim" okolnostima uopće ne bi niti obraćali u svezi s privatnim stvarima. Nadalje, to su sve komentari iz najboljih namjera. Bez iznimke. Komentare zlih namjera nisam niti dobila, a oni se ionako rijetko govore u lice.
Kao i drugi koji su se ovdje sreli s komentarima frizerki/kozmetičarki/prodavačica. Međutim, ti me nisu povrijedili, više su mi na razini dosadnih muha koje živciraju. Više su me zabrinuli komentari nekih ljudi za koje sam očekivala da nemaju takve predrasude i zablude.
Slažem se također da to ima bitne veze s posvojiteljskim stažom. Tu sam "friška" pa me još nešto i dira, međutim iz Zdenkinog, Rebekinog i Čokoladinog primjera jasno je da i tu vrijedi "psi laju, karavane prolaze".
I jasno, bez obzira kako sad uživam u "svjetlima pažnje" jer smo friški roditelji, svakog čuda tri dana dosta, pa vjerujum da ze neko vrijeme nikome to neće biti čudno niti će mi imati potrebu objasniti kako smo plemeti/hrabri/imali vezu i slične gluposti.
I da, na kraju ostaje samo edukacija. Edukacijom se i inače bavim, pa iz iskustva mogu reći da nauče samo oni zainteresirani, a ostalima je svako tumačenje uzaludan trud. Ali, treba se truditi, nikad se ne zna
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma