Moram se opet požaliti na ovu temu. Bila sa opet silom prilika u matičnom centru za socijalnu skrb na vještačenju za uvećani doplatak, i uzima mi socijalna radnica obiteljsku anamnezu, pita o djeci(opametila sam se pa puno podataka koje znam o biološkim roditeljima ne govorim nego kaem da ne znamo )i pita između ostalog imamo li ja i suprug uz njih troje i "SVOJE" djece A ja joj lijep kažem da imam troje svoje djece i da sam t rekla a kad mi se postavi pitanje dal imam svoje djece u njih troje da mi kosa skoči do stropa kad to čujem. A studentica na praksi joj lijep kaže da se pita biološke djece.

Na liječničkom pregledu za školu mi je sestra na prvu stranicu kartona napisala posvojeno pa sam ju zamolila da to izbriše i upozorila da sam ja taj podatak rekla u povjerenju, da je to tajni podatak i da ga ne smije nigdje napisati. Na to ona meni da ona ima rubrike koje mora popuniti a ja lijepo izrecitirala i zakonima i propisima i a ih imam pravo u interesu svog djeteta i tužiti ako se ti zakoni prekrše. Jednostavno nema drugog načina nego pristojno zaprijetiti pa da se skuliraju. To mi se činolo kao neki pečat "posvojeno" odmah na prvoj stranici kartona, poludila sam.

Al plus je što sam sad pametnija i naučila sam biti na pametan način bezobrazna i drska (nije mi to u karakteru, baš suprotno, previše toga prešutim kad ne treba, al kad su djeca u pitanju poludim).

Svjesna sam činjenice da 90% ljudi ne smatra nas pravim obiteljima i nas posvojitelje pravim roditeljima ali očekujem od stručnih osoba i medicinskog osoblja da takve stavove ne odaju svojim glupim pitanjima i izjavama nego da budu pofesionalni i educirani za različite situacije.

Spremam se kad uhvatim vremena pisati i upravi bolnice i ravnatelju centra za socijalnu skrb i zamoliti da upozore svoje djelatnike na ovakve propuste.