Pokazuje rezultate 1 do 50 od 199

Tema: Zablude i predrasude u svezi s posvajanjem

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sve što može pomoći bržem posvajanju djece podržavam.
    Ljudi malo romantično gledaju na posvojenje pa onda ova ideja o posvojenju troje djece može dobro zvučati, ali treba dobro promisliti ima li se kapaciteta za to jer samo ljubav nije dovoljna, kako se često čuje, treba i velika samoedukacija. Troje djece koja su zahtjevna, živahna i s razvojnim poremećajima - to je kao onaj topic o zahtjevnoj djeci pa svako puta 3. Za tri logopeda, tri defektologa, tri psihologa. Za tri adhda-a, tri poremećaja pažnje, tri disleksije.....itd, itd.
    Ima posvojitelja koji to mogu, koji imaju prostor, novaca za život u kojem vjerojatno samo jedan roditelj radi (jer drugi teško može uz troje nove, male djece), vremena i novaca za silne terapeute i to u hrvatskim uvjetima (!) i što je najvažnije puno strpljenja i živaca za sve to "ishendlati". Znam jednu mamu i znam da nije nimalo lako. Može li jedna obitelj izdržati troje djece s posebnim potrebama?

Iskreno (možda je to nekome i hereza, ne znam) skoro pa bih rekla da je i pomalo upitno inzistirati i toliko dugo vremena čekati da se stvore posvojitelji za troje djece odjednom. Naravno, odlično ako ima kandidata, naravno da je dobro da djeca budu zajedno, ali ako nema, što onda - koliko dugo čekati? Je li veća šteta razdvojiti djecu ili da zajedno čekaju u ustanovi? Teška su to pitanja.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 28.02.2015. at 18:57

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •