evo, potaknuta temom o svećeniku pedofilu razmišljam malo o pedofiliji općenito. razmišljam o tome da mi roditelji puštamo djecu npr. u crkvu, na trening, kod rođaka itd.itd. i oduvijek me štrecne činjenica da zapravo ne možemo sa sigurnošću znati da npr. taj svećenik, taj trener ili rođak, mama/tata od prijatelja naše djece nisu poremećeni?
u zadnje vrijeme dijete sve češće traži kad će moći prespavati kod prijateljica, jer većina djece oko nje to radi i sad je to glavna fora.
načelno nisam za ostajanje preko noći u tuđoj kući i iskreno mislim da je jedan od razloga bojazan. jednostavno se bojim da se netko može skrivati pod krinkom ljubaznog tate male "Nine" i to me baš živcira.
mislim da sam u jednu ruku paranoična, recimo užasno bi me povrijedilo da znam da netko misli tako za mm.
zapravo, ne mislim ja za nikoga konkretno da je prljavi bolesni pedofil, dapače mi se svi roditelji od djece koja se druže s mojim djetetom čine baš simpatični, s nekima uživam razgovarati i sretati se, nisam nikad imala ružni iskustvo, nitko mi se ne člini sumnjiv...
ali mi ta spoznaja da su takvi manijaci uglavnom dobro skriveni, uglavnom su prijatelji djece i uglavnom nikad nitko na njih ne posumnja dok ne bude prekasno neda mira!
kako možemo biti sigurni?kako prepoznati tu crtu koja razdvaja brižnog simpatičnog trenera od luđaka koji ti može upropastiti dijete?
kako vi razmišljate na ovu temu?

.
Odgovori s citatom

), a naišla je na plodno tlo, ima u velikoj mjeri crkva. radi sustavnog zataškavanja zločina i iskorištavanja svoje moćne institucije u to ime. što je strašno. i protiv čega se sve više diže glas i iz visokopozicioniranih redova te iste crkve (irski nadbiskup, npr).