Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Slijepo crijevo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo kako je nama jedan dr objašnjavao kako da isprepipamo jedno dijete za sumnju da je upala slijepog crijeva, a ako ne možemo doći do doktora - udaljena uvala na udaljenom otoku, doktor tek na kopnu ili susjednom otoku, na primjer (naravno, onako kako sam ja kao laik shvatila):
    - neka legne, a ti rukom blago od pupka prema desno lagano pipuckat;
    - u jednom trenu treba naglo dignut ruku i tad bi ga, ako je slijepo crijevo, baš trebalo zabolit - znači, samo naglo maknut taj lagani pritisak.. navodno je to neki rebound effect ili tako nešto.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.09.2011. at 14:46

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo kako je nama jedan dr objašnjavao kako da isprepipamo jedno dijete za sumnju da je upala slijepog crijeva, a ako ne možemo doći do doktora - udaljena uvala na udaljenom otoku, doktor tek na kopnu ili susjednom otoku, na primjer (naravno, onako kako sam ja kao laik shvatila):
    - neka legne, a ti rukom blago od pupka prema desno lagano pipuckat;
    - u jednom trenu treba naglo dignut ruku i tad bi ga, ako je slijepo crijevo, baš trebalo zabolit - znači, samo naglo maknut taj lagani pritisak.. navodno je to neki rebound effect ili tako nešto.
    E vidis, meni su to radili na lijevoj strani, desna me skoro uopce nije boljela dok me doktor nije stisnuo lijevo...e onda sam doslovno zaurlala jer me iznenadila silina boli. I bas su tako, prvo lagano pa naglo maknuli. Tek kad su tu utvrdili da boli onda su mi to radili i na desnoj strani.

Ja sam valjda onda neki poseban slucaj jer mene stvarno nije jako boljelo, vise me nervirala ta bol u zelucu jer nije htjelo prestat, nije se ni pojacavala ni smanjivala, bila je konstantna i tupa.
    Kad me prvi put uhvatio gastritis na hitnoj su mislili da je slijepo crijevo jer je bol skoro pa ista. I na vrhu mi je jezika objasnjenje zasto je to tako al nema sanse da se tocno sjetim sta i kako.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdrav svima !!

Evo ovako... Mene zanima samo jedno. Da li dugotrajna opstipacija (zatvor) moze uzrokovati upalu slijepog crijeva ?

Eto nadam se da cu dobiti odgovor.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •