Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Evo kako je nama jedan dr objašnjavao kako da isprepipamo jedno dijete za sumnju da je upala slijepog crijeva, a ako ne možemo doći do doktora - udaljena uvala na udaljenom otoku, doktor tek na kopnu ili susjednom otoku, na primjer (naravno, onako kako sam ja kao laik shvatila):
- neka legne, a ti rukom blago od pupka prema desno lagano pipuckat;
- u jednom trenu treba naglo dignut ruku i tad bi ga, ako je slijepo crijevo, baš trebalo zabolit - znači, samo naglo maknut taj lagani pritisak.. navodno je to neki rebound effect ili tako nešto.
E vidis, meni su to radili na lijevoj strani, desna me skoro uopce nije boljela dok me doktor nije stisnuo lijevo...e onda sam doslovno zaurlala jer me iznenadila silina boli. I bas su tako, prvo lagano pa naglo maknuli. Tek kad su tu utvrdili da boli onda su mi to radili i na desnoj strani.

Ja sam valjda onda neki poseban slucaj jer mene stvarno nije jako boljelo, vise me nervirala ta bol u zelucu jer nije htjelo prestat, nije se ni pojacavala ni smanjivala, bila je konstantna i tupa.
Kad me prvi put uhvatio gastritis na hitnoj su mislili da je slijepo crijevo jer je bol skoro pa ista. I na vrhu mi je jezika objasnjenje zasto je to tako al nema sanse da se tocno sjetim sta i kako.