Danchy1 prvotno napisa
Koliko god bila tužna priča, vjerujem da ženama koje to prolaze ili su prošle, puno znači da mogu s nekime to podijeliti..moram priznati da sam i ja nakon svog nedavnog velikog gubitka počela intenzivno razmišljati kako ću nastaviti dalje, kako ću se vratiti na posao, i gledati svim onim ljudima u oči..
Nakon 5 godina iščekivanja, dobila sam potvrdu od ginekologa da suprug i ja čekamo blizance.. ne moram ni opisivati koliku sreću smo osjećali i koliko smo se osjećali blagoslovljeni..23 tjedna su prošla kao od šale i imala sam, kako je rekao moj ginić školsku trudnoću...sve, ali baš sve je bilo super od prvog dana..onda jedan dan tlak je otišao u nebesa, hitno sam prebačena u Vinogradsku, da bi mi tamo rekli da je Mia već preminula , a da za Nou još ne znaju kako će se stvari odvijati..odlučili su me zadržati pod tabletama za tlak i čekati da vrijeme pokaže svoje. Nakon samo 4 dana sve mi je počelo otkazivati..i odlučili su se za hitan carski rez..u 24.tjednu moj je sin ugledao svjetlo dana, rođen sa samo 500 grama.
Rekli su nam odmah su šanse male i da budemo spremni na sve...bili smo hrabri, muž van bolnice, ja unutra pokušavajući dovesti svoje fizičko stanje u normalu, i trudeći se da ne izgubim normalu u psihi..najgore mi je bilo ležati u sobi sa novim rodiljama koje su uživale u svojoj djeci, a ja od šoka, tableta, svega ne mogu oplakati svoje jedno izgubljeno dijete, i nositi se s neznanjem kako će se situacija odvijati sa malim borcem...
Nažalost, i Noa je izgubio bitku nakon 28 dana, kaže zbog ekstremne nezrelosti..čitala sam manijakalno silne članke o čudima kada žene rađaju toliko ranije, pa su djeca danas tu, s druge strane sve silne članke koje su posljedice toliko ranijeg poroda..nisam znala šta je gore, nisam znala šta da tražim Boga, da li da ostane pa da si dijete osudim na život invalida ili da ode pa da se cijeli život pitam. Nemojte me molim vas osuđivati zbog ove rečenice, ali mislim da je ljudski i majčinski postaviti si to pitanje kada vam doktori počnu nabrajati sve moguće komplikacije i posljedice...
Također moje isprike na dugom postu, ali nemam s kime podijeliti misli, probala sam sa psihijatrima i psiholozima, na kraju oni počnu gutati knedle i pitaju me kako se dižem ujutro iz kreveta, i gledaju me sa žaljenjem, nemam tu neke pomoći pa sam odlučila pomoći sama sebi, a možda jednom i nekome drugome dijeleći svoju priču..
Ironija je da bi za točno mjesec dana trebala po mišljenju HZZOa ići raditi, ali nisam još u stanju..uložila sam žalbu i čekam..
Divim se svima majkama anđela i zahvaljujem na hrabrosti...