Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Koliko može trajati bolovanje zbog mučnina u trudnoći?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Koliko može trajati bolovanje zbog mučnina u trudnoći?

Otvorila sam bolovanje zbog krvarenja u trudnoći, već prijašnjeg traumatičnog spontanog itd. Uglavnom, ginekolog mi je dao šifru s kojom mi je moja doktorica opće prakse otvorila bolovanje. Ja nisam tada na to obraćala pozornost, ali ona mi je poslije rekla da mi je napisao šifru za mučnine u trudnoći, a ne za komplikacije. (Iako ima i mučnina....)
    E sad bojim se da mi ne prestane rok koliko traje to za mučnine, jer ja namjeravam preležati doma cijelu trudnoću? Zna li netko ima li vremensko ograničenje bolovanja za tu šifru ili je isto kao za komplikacije?

evey avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Našla sam ovdje pravilnik o trajanju bolovanja http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/304639.html

Za mučnine je 90 dana najduže, a za krvarenje 60.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne postoji šifra za "komplikacije u trudnoći", nije to dijagnoza bolesti.
    Mislim da je za mučninu u trudnoći bolovanje max. 3 mjeseca i onda dalje odobrava komisija HZZO-a. Znam da sam ja imala tu šifru i da mi je dr. rekla da neće trebati komisija jer sam na bolovanju bila 2 mj. prije otvaranja porodiljnog.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

nema ti više komisije. ne brini dr to sve rješava, sad kontrolori dolaze kod dr, a ti samo nosiš doznake na hzmo i to je to

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa to je to, kontrolor=komisija; on odobrava nastavak bolovanja na temelju postavljene dijagnoze. Razlika je samo u tome što ne ide trudnica na komisiju sama nego kontrolor dolazi u ordinaciju dr. i odobrava nastavak bolovanja. Još nisam čula da nekom nisu odobrili.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

tako je.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ajme super što to sve sad ide samo preko doktorice opće prakse. ona će mi paziti na duljinu bolovanja. Hvala na informacijama!!!!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bolovanje traje koliko traju mučnine

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •