-
Od mesnih šnicela konjetina ima najveću količinu željeza... pa sad tko može.
O iskoristivosti željeza iz mesa ne znam ništa jer jedem samo puretinu, domaću piletinu i ribu... i to tek zadnje dvije godine. Prije toga sam bila nedisciplinirani vegetarijanac... 
Željeza u zeljanici, obzirom na dugotrajnu termičku obradu i nema bog zna koliko.
Radije ti taj špinat, kratko skuhaj na pari ili u dva prsta vode, mrvicu maslinovog ulja i mljac! Ili napravi sok. Kad piješ sok, bilo od špinata, cikle,mrkve, jabuke... što god, treba ga piti polako, gutljaj po gutljaj... svaki gutljaj mučkati u ustima da se natopi slinom pa nakon toga progutati.
Ako kreneš s tot-hemom, to su ampule, koje treba rastvoriti u tekućini za koju je poželjno da ima vit C, npr. limunadi... ili bar cedeviti, pa onda lagano, gutljaj po gutljaj piti na slamku, ali pazi da ti ne dođe u dodir sa zubima (da ih ne oboji).
Posljednje uređivanje od Mojca : 27.09.2011. at 21:25
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma