Stranica 15 od 49 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

CITO ti je super. Odvrti godinu dana prirodnjaka iz mjeseca u mjesec, pa ćeš vidjeti kako vam to ide i kako to uspijevate financijsko-logistički ukolopiti u život, ako i ne bude uspjeha, možda ćeš bit spremnija prelomiti za donaciju, teško je prelomiti donaciju čisto psihološki, ako se ne proba nešto drugo, koliko shvaćam. Dobar volumen jajnika je dobra vijest. Mamin gubitak menge u 40.-toj vjeorjatno utječe na tvoje probleme, mislim da je preuranjena menopauza jedna od stvari koje se nasljeđuju. Vezazno za "zadnju js", ne radi se tu, ako dobro shvaćam, on ono zadnjoj js, pa ide giljotina i onda više nema. Samo je bitno teže postići i održati trudnoću, ali to je, ako dobro shvaćam, ipak nešto lakše ako ti je 36, nego 40+, jer se onda radi i o kvantiteti, a ako se i ne radi o kvantiteti, često se radi o kvaliteti. Konkretno, kod mene je AMH još super, ali što mi to vrijedi - ja dobivam u stimulacijama u dobi od preko 40 godina 21 stanicu, 16 stanica itd, u najboljem sam labu (Maribor), u zakonu koji nema ograničenja oplodnje i zamrzavanja (slovenski), ali nemoš' kontra godina, to fakat teško ide.

Sretno, na kraju je sreća najvažnija!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.02.2012. at 10:58

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Shadow i ja bi vam savjetovala da probate kratki protokol i možda samo Femara/Klomifen stimulaciju. Tek će vam to pokazati pravo stanje stvari jer žene različito reagiraju s istim vrijednostima hormona. Dobra vijest je da su jajnici normalne veličine, bilo bi dobro kad bi bilo antralnih folikula.

Moj je AMH bio 1 pmol/L što je isto kao 0.2 u Breyeru, a FSH varirao do 27. Sve smo to saznali tek nakon prve trudnoće. Isto imam redovne cikluse i ovulacije i uvijek dobijem js u prirodnjacima, a u blagim stimulacijama do 3 js i ...(još me strah to izgovoriti)... uspjeli smo.

Kod ovakvih dijagnoza važno je (uz dobrog doktora, lab i malo faktora sreće) pokušavati i pokušavati dok se ne ulovi dobar ciklus i dobra reakcija. Dobar doktor će to znati procijeniti na UZ 3.dc. Cito vam je super izbor, sretno!!!

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Prvo cestitke charlie,od sveg srca..i da imas super trudnocu!! A tebi Ina i svima nama, zelim da se sreca okrene na nasu stranu! Hvala na odgovorima,narucila sam se danas kod mimice za cetvrtak..on me vodi od pocetka,da vidim sta ce mi on reci,sutra cu opet ici vadit hormone,jer sam danas dobila menzes.zvat cu i cito danas da se narucim, da vidim sta oni kazu..pa cemo vidit..
    U petak kad sam dobila nalaze, sam cak poslala mailove mardesicu i lazarovskoj, za donaciju..informativno..ali je istina da nisam emocionalno jos spremna na to, dok ne isprovam s ove strane sta se moze napraviti..charlie,jesi ti isla svaki mjesec na postupke,i iz kojeg puta ti je uspilo?jesi isla na blago stimulirane,ili si katkad isla bez ikakve stimulacije?kad si isla u postupke,jesi li svaki put vadila hormone...ili su te samo pratili na uzv-u? I da koje si preparate pila,ono u vidu smokava,vitamina..? I jesi ti pila dheu,koju svi spominju..i koja su tvoja iskustva? Unaprijed hvala.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Shadow, potpisujem cure..
    no čudi me jadna stvar, da ti za tako visok prolaktin daju samo bromergon. mislim, koliko znam da se pacijenti koji imaju 10-20 puta veću razinu prolaktina od dozvoljenog šalju na MRT da se vidi da li je hipofiza u redu, da li eventualno postoji kakav adenom.
    pretpostavljam da tako nešto nisi radila?
    Posljednje uređivanje od spodoba : 07.02.2012. at 12:16

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nastavno na spodobu, mene su na sistematskom za prl tipa 800 ono a jeste li vi bili na magnetskoj itd., iako većina naših cura tu s pdf-a kljuca bromergon i nije išla "čačkat po mozgu", a ja sam ovo njihovo bila sklona dismisat tipa "privatna osig. kuća, malo si boosta pretraga", ali možda bi i trebala to napravit. Čekni s mimicom jel' bi trebala ići i na magnetsku, pa javi što je rekao, i mene zanima. Mene su moji dr-ovi ono ne trebate... zasad.

Vezano za charlie, to bi ti moglo štimat, mimica ti je odličan, ali za IVF drži se CITO ekipe - šparca i poljaka. CITO će ti predlagat upravo takve protokole. Komunikacijski, šparac ti je bliži mimici, poljak je malo izravniji, ali oboje su (meni) vrlo vrlo OK, da ne kažem jedni od ugodnijih ljudi, a stvarno sam imala super dr-ove u ovoj priči.

Ovi iz pronatala što će ti reći. Objektivno, ti bi bila za donaciju, ali ne mogu oni pacijente nagovarat itd. A nikad ne znaš - možda ti se posreći, teško je u IVF-u ful prognozirat, na kraju se nekako posloži. Koji put i najteži slučaj ima brzi uspjeh, koji put i ono la-la-la slučaj završe s takvim opskurnostima i bez djeteta, da je to fakat misterija. Život i medicina nisu 1+1=2, ali nije baš niti da nema nikakvih pravilnosti. U sklopu svog tog sivila, želim ti da ti sreća bude na vašoj strani, a nakon godine dana uvijek možete resetirat vaše prioritete.

Bitno je pritom da imate i vremenski i novčani budžet i dovoljno strpljenja nakon vrćenja prirodnjaka eventualno u nove bitke - doniranje itd. U tome je cijeli kunst toga... ljudi se često i potroše na ovim manje uspješnim stvarima... ne samo novčano, nego emotivno.

Ali, ako shvatiš tu godinu kao "sport i glazba", ako imate resursa, moglo bi to bit OK! Sretno!!!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.02.2012. at 13:19

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, nakon tolikog vrćenja prirodnjaka ljudi često imaju potrebu za odmorom, i puf - prođe 5-10 godina. Zato vrijeme u svemu ovome ipak nije nebitno, roditeljstvo s 40 i roditeljstvo s 35... nisu iste stvari, iako u svemu ima pluseva. Ali, ako krenete ono na ho-ruk s nekim jasnim vremenskim terminom di će se odluka preispitat, onda mi se to čini OK. Također, imaj na umu da je sve to lakše reći, nego učiniti, lako je meni ovdje piskarati savjete o idealnom scenariju i kao "kako bi trebalo", teže je to i napraviti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.02.2012. at 13:22

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A propos dheae, nema ti nekog konsenzusa, većina to u nekoj fazi kljucne, u cito-u će ti preporučiti, jedan američki reproduktivac na to odmahuje rukom, u Sloveniji se s tim kao "ne zamaraju", jedino preporučaju folnu. To ti ispada, iz pacijentske perspektive, de gustibus,prateći cure nisam utvrdila jednoznačnu vezu da teški slučajevi uz dheau zatrunjuju, iako jest jedan slučaj niskog AMH-a, ali dobrog dheasa donio brzu trudnuću (mojca) i to može imat veze.

Meni je turn off od dheae bilo to što kao može izazavat aknavost, ja sam u pubertetu bila aknava, a nije mi se dalo opet u perimenopauzi akne koje ću sama izazvat, za de facto ono baš i nedokazane šanse da to uopće može utjecati na kvalitetu js.

Na kraju, ipak nema eliksira mladosti, barem kako sam si ja to posložila - ima sreće i onog što se tebi da/ne da da si eventualno digneš šanse, ali puno toga je, po meni, rubrika placebo, samo sve to isto ima svoj "trošak", od onih antioksidansa koje dajemo muževima da kljucaju (opet, smislenost ako se ide na ICSI upitna), a koji mogu dignut jetrene probe itd. To ti je rubrika - ti vidi što ti se svidi, bojim se.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.02.2012. at 13:37

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cao, ma sigurno sam propustila napisat dosta st ari u namjeri da ne ispadne predug post,a vidi ga gore..cim su mi dosli nalazi hormona,nazvala sam svoju doktoricu..koja mi je preko telefona rekla da je stanje strasno,i da hitno moram na magnetnu,jer da se najverovatnije rado o tumoru hipofize! Ja naravno u to vrime nisam znala sta je uopce prolaktiin,i kad mi je ona to rekla na tel, bila sam zbunjena kakve veze ima magnetska s icim..nazvala sam muza u placu, rekla mu da mi je doktorica rekla da imam tumor hpofize,i da moram na magnetnu.on je odma nazove,i kaze da cu ja doci za 5 min,da mi objasni o cemu se radi,a ona na to; da ona zuri kuci!u svakom slucaju ja dodjem za 5 min,naotecena od placa,jer sam s njom pricala 20 min prije,a ona mi s vrata ponovi sve sta je rekla mm.ja koma,ali koliko je ta zelja za majcinstvom velika,niti ne pitam...jel mi ugrozen zivot ( neko vam spominje tumor,a vi nemTe pojma sta je to) nego pitam; a ocu li ja radi toga ikad moci ostati trudna..eto!taj dan na netu saznam,da se adenomi,mikroadenomi..ljece oralno i da nisu zlocudni!odma iza ove drame,druga sljedeci dan! Isti dan se narucim za mAgnetnu u sunce -zadar,jer je u kAlajdzica bas tad bila pokvarena,a u bolnici niti sam mogla niti htijela cekat!i lipo ih nazovem i kazem im sta mi triba,da mi je hitno...i oni me naruce sutra.ja dodjem ranije malo,i ispunjavam one papire za njihovu sigrnost..kad nakon min kad sam ispunila,dolazi neka zena,i kaze da je ona ing.radiologije,i da mi nece radit magnetnu,jer sam ja alergicna na penicilin,i mrtva ladna mi kaze..idi u bolnicu ,nek ti oni naprave! Ja na to ispalim,jer mi je vec bilo dosta u dva dana,njihove neljudskosti i kazem joj,da ja nisam medicinske struke i da ne moram i necu znati kAko se to radi,a oni su mi mogli reci na tel.kad sam zvala. Da zaboravih reci,problem je u tome sta doktora uopce nije bilo,nju je bilo strah to napravit,a i ne zna ocitat nAlaze..ja na to tek puknem,i kazem joj; apsolutno me nije briga,ja se odavde ne micem,a vi mi izvolite naci doktora! I za dva sata, su nasli doktora,koji mi je napravio magnetsku rezonancu,i sve je bilo ok!ja s tim nalazima odem toj svojoj doktorici( jer sam jos uvijek imala razumjevanja za nju) i ona me stavi na 2 tbl bromergona...nakon manje od mjesec dana,vadim prolaktin, i on sa cirka 1600 padne na 90.promjenim doktoricu,i moram priznati,jedni vrijeme je moj doktor bio u uvjerenju da je doslo do greske u nalazima,jer mu se stanje uzv,i moji nalazi nikako nisu slagali.. Vadila sam vise puta ponovo,sve je bilo ok..sve dok nisam krenula na prvi icsi..a to je razmak od godine i po.sad sam ja tu sve nadrobila,valjda ces se snaci..a i malo me peru emocije,kad se sitim sveg toga .
    Od tada sam na 1 tbl bromergona,jer me mimica odma rekao da ne pijem dvi,iako nisam jos ni pocela jer se one piju postepeno..i nikad vise nisam imala povisen prolaktin.hvala bogu bar to!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super i hvala na infou. Koliko znam, većinu naših "hiperprolaktinuša" nisu slali na MR, nego uglavnom se - pije bromergon.

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Znaci svi hormoni su mi bili ok, u tom razdoblju od godine i po...tako da smo svi skupa mislili da je doslo do greske..bitna stvar svaki mjesec sam bila na folikometriji...u tih godinu i po..
    I pred prvi icsi izmedju pustih imunoloskih pretraga,koje sam morala napravit...drugi dan menzesa napravim hormone,kad ono schok! Fsh 25,lh 14.5,e2 114(taman nasle te nesritne nalaze) odustanem od odlaska..i na svoju ruku,napravim ih ponovo ujutro,kad ono fsh jos veci..pucam mislim da je bio 33, mozda i 35( nije mi to upisano u nalazima)ali oko 30 je bilo.... I pitam mimicu,kako je moguce tokom noci da toliko skoci.. Nije mi znao dat odgovor.
    Isla sam ja na folikometrije opet i stalno,ali sam se toliko pripala ne odlaska na potpomognutu,nego vadjenja hormona. I to se tako oduzilo, makar bi me mimica svako tolko pitao,jel mislim ici na potpomognutu...a onda sam ja kroz neke izgovore tipa posao,kao postavljam firmu na noge,pa otvaram drugu..sve to stavila na cekanje, kao imam jos vrimena.i,eto me sad tu!ali idemo dalje! Hvala ina33 puno na odgovorima,masu si mi pomogla,a i utjesila...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koji put FSH skoči na naglo, koji put to ide lagano, pravila uvijek nema. Sretno, shadow, skockajte se, vritite prirodnjake, ali nemojte predugo da se ne iscrpite u svemu i onda vam i Prag bude više ono... ne da mi se, nema novaca/logistike/snage. May the force be with you !

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

A,jel mogu ja taj dhea pit na svoju ruku,ili da odem prvo vadit taj hormon. Ma briga me nek dobijem akne,nego pocela sam uzimati smokve u maslinovu ulju, pronatal tbl, q 10( to je isto ka neki hormon mladosti,jel ima ikakve slicnosti s dheom)mlada psenica,i lanene sjemenke koje su inace dobre za zdravlje,a jednom mi je jedna homeopatica rekla da lan izbacuje "stare" hormone iz organizma..osim svih dobrih osobina koje ima.. Davno jos sam citala na nekim americkim stranicama,cesto kombiniranje kineske medicine i regularne medicine..pogotovo akuupunktura pred ivf,a vidim da se to spominje i na srpskim forumima.. Ima li ko iskustvo s tim?
    Citala sam da postoji dr.Mataic,koji se bavi kineskom medicinom ovdje u splitu, ima li iko iskustva,i sta mislite o tome?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Shadow2 ja sam vadila DHEA-s i bio mi je u granicama ali bliži donjoj, krenula sam ga piti ali nisam dovoljno dugo pila (treba bar 6 tj a ja sam nakon 4 tj išla u postupak pa sam prestala). Drugo nisam ništa čarobirala, osim što sam u postupku pila folnu.

Mi smo prošli puno postupaka i to najviše prirodnjaka, kod kojih je lutrija hoće li se uhvatiti folikul ili će prije nastupit ovulacija (oko 50% puta se zakasni s punkcijom, to je moja statistika). Za prirodnjake je zato bitno poznavat svoje cikluse, na kojoj veličini pucaju folikuli ali ni to ne jamči uspjeh itd. - imaš cijelu zasebnu temu o prirodnim postupcima. Uglavnom vrlo iscrpljujuće jer je svaki mjesec neka akcija a neizvjesnost velika; međutim ako nema druge (tj. ako nema reakcija na stimulaciju bolje od 1js) to je isto opcija i naravno da ima trudnoća iz prirodnjaka.

Imala sam i 2 stimulirana kratka, i dva klomifenska postupka od kojih jedan bio uz malo Menopura. Sa sadašnjim iskustvom čini mi se da je za mene lagani Klomifen plus nešto ili čak bez gonadotropina najbolja opcija jer se ipak dobije više js a uz minimalni "napad" kemijom na organizam koji ionako nije sposoban dati odjednom više js.

Ja bih na vašem mjestu otišla na konzultacije u Cito sa svim nalazima pa da vidiš što oni predlažu. Meni nikad niti jedan MPO dr. nije rekao da sam za donaciju (imala sam tad 32-33g) bez obzira na nalaze. Pogotovo je to rano za tvrditi dok ne probate barem par postupaka (kratkih-prirodnih-klomifenskih-femarskih).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je kod shadow indikativno što je dr. L otvorio to pitanje, iako on, ako dobro shvaćam, načelno nije brz sa savjetima za donaciju, tj. nije tu trigger-happy. Tako da ja to ne bih ful zanemarila, a dalje bi vozila ovako kako cure savjetuju - držala se CITO-a i prirodnjaka u nekom srednjoročnom razdoblju.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovaj nas skroz odmahuje rukom na DHEAS, u smislu, valjda, da je to isto sto i vitamin C ili sto vec pokupis na polici u apoteci pa kao uzimas za bolje... nesto.

Jos dva dana do neke kakti odluke. Juhuhu. Trenutni ciklus je, u principu, neuspjesan, iako je 'tek' 11DPO.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jos da dodam, nama je odmah, kao jedna od opcija, predlozena donacija, ali za pocetak sperme. Onda kad se na potencijalno los genetski materijal s muske strane nakalemio moj mikroskopski AMH, predlozena je donacija embrija.

No ne dolazi u obzir, pogotovo ovo zadnje. Sigurnije i jeftinije mi je posvajanje, ako do toga dodje.

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Neznam sta bi rekla, po pitanju dr.l jer sam ga ja vidjela samo jedan put,pretposli tjedan na pregledu.ja sam tip koja dosta brza,nekad ide i u krajnost. Tako dok sam ja bila na pregledu,on mi je rekao da za mene nisu dugi protokoli,i da nema potrebe da razmisljam o donaciji,jer jos nema potrebe za tim.. Sve receno iz pregleda na uzv,i dokumentaije koju sam donila..ali vise s uzv...ali ja sam ga pilala,ontoj donaciji..jer nikad s nikim nisam pricala o tome, i zanimLo me..naime,kad bi pitala mimicu,on bi me prekinuo i rekao...razmisljat cete o tome,kad dodje taj trenutak,a on nije dosao...
    Ja sam samo ispitivala,zelei informacije...tako i dr.l...prije tih desetak dana...gdje mi je on rekao,da ja jos nisam za to...on mi je rekao,da izvadim amh,iako pravi pokazatelj su jajnici...tj.uzv.
    Vrlo je ljubazan,i strpljiv....cini se dobar covjek...ali moram priznat, poucena dosadasnjim iskustvima..da volim pitati misljenje vise od jednog doktora..napominjem,on mene ne vodi...vec sam ja bila samo taj put kod njega..
    Rekao je da ga nazovem,kad dobijem bilo koje nalaze..koje mi je dao napravit..amh sam napravila,isti dan u zg-u, neznajuci da se moze napravit u splitu.ove ostale nalaze sam cekala da napravim,kad dobijem mengu( danas)
    Nalaz amh,mi je stigao u petak,i nakon pol sata,ja sam ga odma nazvala i rekla da je strasno los,rekla cifru,i odma pitala jel to za donaciju?!na sto je on rekao da sam blize donaciji...
    Mozda i jesam...ali volila bi cuti i misljenje drugih,prvenstveno mimice kojem beskrajno vjerujem,i koji me poznaje i vodi godinama...i strucnjaka s cita...
    Ne bi vjerovali koliko puta su meni falili u labu..tipa,jednom sam bila pozitivna,na klamidiju,mikroplazmu,ureoplazmu...i rekla sam mimici,ako se na ista mogu zakleti,onda mislim da je to greska...ponovili briseve u tri razlicita laba...svi uredni...jednom sam bila pozitivna na hepaitis,i naravno opet greska laba..i da sad ne duljim...ali jesam pegula! Ma ja cu cak ponovit i ove nalaze,iako se nicemu ne nadam..ali ne bi virovali,koliko se to puta desilo,i koliko me zvica to kostalo.da ne kazem da vecinu nalaza radim u privatnim ustanovama,osim neke koje sam radila na vise mjesta istodobno..pa izmjedju toga i u bolnici..
    Ono sto sam htijela reci,ja vjerujem da je dr.l krasan strucnjak, i osoba..al svako bi htijela cuti jos kojeg srucnjaka...pa cak ako mi kazu,da je donacija najbolja stvar za mene,zeljela bi jos koji put pokusat...cisto da se ne pitam ..sta bi bilo da je bilo?!
    Cudan je to osjecaj,naime puno vise sam panicarila dok je jos donekle sve bilo kako tako...nego sad..kad se cini sve izgubljenim....odlucna sam da cu sve napravit,sigurna san da ce bit uspona i padova, ali necu odustat!!!

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala cure na svemu,puno sam naucila u ovih par dana..iako sam ja za vecinu vas mala beba..cim vi baratate...

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja nemam nista ni protiv jednog i drugog...ni usvajanja,a ni donacije..
    Mm koji je bio,protiv svega toga...cak i potpomognute na pocetku..jer je on smatrao da sam ja previse zabrijala,pa zato ne dolazi do trudnoce..
    Jednom kad sam ja pokusala razbiti famu oko tog usvojenja,je rekao ..ok moze,ali npr.ako ti ostanes trudna,a nama nadju neko dijete..mozemo ga vratiti?????!!!!!!
    Naravno,cim je izrekao,skuzija je sta je rekao...( inace je vrlo senzibilan,makar se iz ove izjave to ne bi moglo reci)
    I danas nece da prizna da je to rekao...))
    Prije jedno pol godine,dosao je do mene...i rekao; sta mislis,da pokrenemo odmah usvojenje...ja ne bi da se trpas svakakvim kemijama..ili ako ti mislis da ne zelis na umjetne vise?
    To mi je bilo nesto najljepse,sta je ikad rekao...iako me obasipa komplimentima..i svasta nesto...
    Jednom,pa relativno davno..ja sam mu rekla...znas ako ne uspije,ovo s oplodnjama...ici cemo na donaciju jajne stanice..ali nije to jos nesto,sto sam ja pregrmila emocionalno u sebi..
    Jedni bliski prijatelji su usvojili dvi curice(sestre), i prosli su nevjerovatnu torturu..ona mi je rekla ovim rijecima; sve sto sam prosla na umjetnim,je mala sala..naspram usvajanja...e, pa sad...ali ja samo njih znam, tako da ni u to nisam upucena najbolje..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Shadow, ma kako dr. Mimica bio super, za IVF i ove razgovore "što mislite" donacija, FSH itd. itd. - tu su ti osobe za pitati, ipak, u prvoj liniji, po meni: dr. Lučinger, dr. Šparac, dr. Poljak. To jest, u prvom redu "reproduktivci" koji to svaki dan rade, bez obzira na to što dr. Mimica radio inseminacije u KB ST-u, svojedobno, ako sam dobro informirana. Ne zanemaruj njegovo, ali tu su overriding mišljenja ovih koji svakodnevno barataju s AMH-ovima, jajnicima, IVF-ovima, stimulacijam itd., ono kao core biznis - a to su ti ovi reproduktivci. Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.02.2012. at 17:44

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Shadow, da nadometnem-Prag će ti sa svoje strane vjerojatno odmah ponuditi da dođete k njima (njima je to svakodnevna, uobičajena praksa, i s tako mladima kao što si ti). Kako zapravo napredujemo dok dođemo do liječenja neplodnosti, tako napredujemo i u raznim oblicima liječenja. Pod napredovanjem mislim na to da smo prethodno poduzeli i napravili sve što je moguće i da smo s tim u miru sami sa sobom. Već su ti cure pisale da se u mpo može dok je jajnih stanica, tako da imate vremena usvajati nove odluke ako će one uopće biti potrebne, jer možda baš uspijete iz slijedećeg prirodnjaka!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja volim objasniti zasto sam ja (mi) protiv donacije, naravno samo u nasem slucaju. Nije uopce do moralnog, vjerskog ili bilo kakvog drugog, to nas ne dira ni najmanje, vec do cistih tehnikalija i - cijene. A jedini nacin da objasnim zasto tako mislim jest da ogolim cijelu pricu na nesto vrlo izravno i nekako skroz ruzno. Donirani embrio nije nas, u smislu da je rijec o stanicama mene i mojeg muza. Jednako tako ni usvojeno dijete nije nase, u smislu da je nas genetski materijal. Donirani embrio nije beba, moraju ga implantirati, mora se primiti i ja moram uspjesno iznijeti trudnocu i na kraju roditi. Kako bi dosla do cilja, moram platiti embrio, postupak, preglede u trudnoci, porod. Vjerojatno ovaj prvi dio, s embrijem i transferom moram platiti preko nekoliko puta. Ako usvajamo, sve skupa kosta, naravno, ali ishod je poprilicno siguran. Kad posvojim dijete, u usporedbi s doniranim embrijem, ono je moje, postojece.

Nadam se da se kuzi o cemu pricam.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 07.02.2012. at 18:41

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

je Mare,ponudili su mi odma opciju da dodjem kod njih( dobila sinoc mail)mogu odmah za misec dana u postupak,prije toga bi trebala obavt one pretrage sta oni traze.nema sta,brzi su...
    Vjerovatno sam ja naivna,ko' francuska sobarica..ali ja sam ocekivala nesto tipa...sta ste radili do sad od postupaka,razmislite.....i sl tome...
    Nisam im ja poslala bas info o meni,samo amh...i sta mogu ocekivati,koliko se ceka...jel apsolutno nista nisam znala o tome..
    Kaee,naravno..svako razmislja na svoj nacin...ja sam f.emotivac..i imam ja masu nedoumica oko donacije,posvojenja...iako sam definitivno odlucila da cu jos pricekAt s donacijama..npr prolazi mi kroz glavu,ocu li bit ljubomorna na muza,zato jer ce npr.dijete sliciti na njega, a na mene nista...oce li mi u nekim nasim svadjama reci da je dijete njegovo,ne moje...
    Svasta meni pada na pamet posljednih dana,suvislo,manje suvislo,a i zbilja svake nebuloze.. Da bar iman botun kojeg mogu iskljucit po potrebi..
    A,sto se cijene tice moj icsi u austriji je kostao, 35 posto skuplje nego donacija plus zamrzavanje..
    Kaae,citala sam davno da postoji jedna klinika u baltimoru koja se bavi bas s zenama s visokim fsh,i niskim amh.
    Ma bice ti sigurno znas o tome...

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala mare na lipim zeljama,da nam se svima ostvare! A koji je tvoj problem?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Shadow2 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala mare na lipim zeljama,da nam se svima ostvare! A koji je tvoj problem?
    počeli ko idiopat pa krenule stiskati godine pa smo lagano u posustajanju...

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mare tri moje poznanice..jedna ima 42, i dvi 43.. Sad trudne..dvi prirodno i to ce im biti prvo dijete,i jedna potpomognutom mislim da se bori vec 15 godina..eto vidis! Nemoj posustat.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Shadow2, ne znam nista o klinici u Baltimoreu, ali ta mi je jednako SF kao i postupak kod nas, s obzirom na udaljenost. Sto se mojih hormona i opcenito nase situacije tice, nismo zapravo nikakva strasna kombinacija, mozemo sve odraditi kod reproduktivca na klinici na kojoj jesmo, a moj FSH od 9.2 ovdje smatraju normalnim (zapravo i jest unutar americkih normalnih vrijednosti, heh), AMH mi je sugav, ali drugo je sve u redu, ukljucujuci antralce. Problem mi je cijena i hendlanje nepostojecih slobodnih dana/bolovanja. Uz to i cinjenica da nisam na cisto sama sa sobom zelim li prolaziti postupke.

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kaae,nadam se da sto god da odlucis,da ce biti najbolje za vas.u svakom slucaju sretno

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Samo da pitam.. Naime jucer sam dobila m,ali mi tako slabo i nikako curi..da je to strasno.u biti samo kad se obrisem ima na papiru,na ulosku nista! Tako se brinem...
    Sutra sam imam zakazano u dr.
    Nije valjda da mi menzes skroz staje,ma poludit cu..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Shadow, taj ulazak u perimenopauzu najčešće nije toliko dramatičan. On kod nekih (npr. ja) počinje s mengama koje više ne kreću onako... kao na odvrtanje špine krene svježa krv, nego s roskastim spottingom jedno 4-5 dana, pa onda krene prava menga... pa onda pred kraj još roskastog spottinga. Neke žene imaju spotting cijeli ciklus, ja zbog toga pijem, recimo, terapiju. Nekima pak stane ono na naglo - subjektivno makar - sve kao normalno ovuliraju itd. Ovisi. Kako god bilo, nije ono ispaljena je zadnja stanica, giljotina je odrubila glavu i game over.

Ali, i to što je ostalo još par godina ovuliranja ne znači uvijek sve, jer se (barem kod starije ekipe) radi i o tome da te ovulirane stanice i nisu baš neke itd. Konkretno, ja imam te probleme i s AMH-om 21, FSH-om vršnim 10,50, i godinama 42. Nije to ono tako jednostavno - FSH - AMH - nema menge. Ali, nije niti da nema nekog smjera i pravila. Sad, kolike su tu granice, koliki je "prostor za igru", to na kraju svaka ispipava na svom slučaju.

Vezano za brzinu liječnikovog savjeta o donaciji, on jako ovisi i okružju (dostpunosti financijskoj i logističkoj donacije), ali i cijelom društvenom okruženju... Naše je još uvijek konzervativno i takvo da uzdiže biološko roditeljstvo, a posebno majčinstvo, ali se i to mijenja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To jest, to su, vrlo često, soft prijelazi. Nije ono - bemu misha, eto, u prošlom ciklusu sam ispalila zadnju js, a nisam niti skužila. To je proces, nije ono zap rez nožem. Ali, po svemu sudeći, kod tebe je, kao i kod mene, započeo, bez obzira što kod tebe počinje ranije nego očekivano. Osobno, veću bih prednost dala mlađoj dobi, unatoč lošem FSH-AMH-u, nego starijoj dobi, unatoč ne tako lošem FSH-u-AMH-u. Ali, eto, ako je to kod tebe spotting, on je isto jedan od signala - no time to lose.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.02.2012. at 12:23

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ina ,hvala masu mi pomazes..
    Meni se ciklusi jesu promjenili,od ciklusa koji je trajao 4,5 dana skratio se na 3,4 dana...ponekad imam spottinge,ali su oni manifestiraju kao sukrvica ne svjeza krv.Vise mi nije obilna,nego oskudnija..
    Ali ovo danas i jucer,je svjeza krv..koju kazem imam samo kad se obrisem,na ulosku nista..mogla bi skoro bez njega..
    S tim da sad na zadnjem uzv,mi je vidjena cista u ljevom jajniku..vodena...
    Jucer mi je izaso neki mali ugrusak,i to je to...ja sve mislila poteci ce... Ali nista.
    Znaci postoji neka terapija,za normaliziranje ciklusa?
    Ja sam citala za neku cikloprogyinovu.Ako to npr.uzimas jel' mozes ici na polustimulirane postupke?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cikloproginova me ODUŠEVLJAVA! Ne usuđujem se krenut na Nebenwirkungen itd., pitat ću uskoro Arzta, pila sam je 3 mjeseca, nabavila u Slo, jeftino, otkriće, oduševljena sam. Meni je ona onako... ko neka blaga ruka, koja me suportira, i makar fizčki, subjektivno, vraća 5 godina unazad, lipo, blago, puno bolje od antibebi koje me ubiju u pojam, od duphastona jer on može menadžirat spotting tek od 16 dc, a do 16 dc ko živ ko mrtav, pila pauzu, ali to kao napuhuje, plus to je samo estrogen, a on je povezan s rakom, plus nastao od soje, GMO itd. Pitat ću uskoro ginića i onkologa (ovu koja mi pregledava grudi, normalno, sistematski, nemam neki issue, zasad), što oni misle o tome da ja na to zasjednem trajno jer mi je na tome predobro, bolje nego što mi je ikad bilo (nepravilni ciklusi, a ovo lipo znaš sve, kad će doći, nema PMS-a itd.), ono... hvala onome ko je to izmislio.

Ne znam može li se to i MPO, i kako točno. To ti je pitanje za Poljak-Šparca. Meni je to dao Vlaisvaljević, za izmenadžirat očekivani spotting nakon stimulacije, s obzirom da sam ja tip koji je svjesan da je uspješnost za moju dob maks 5%, a znam koji me problem mori nakon stimulacije, a ne mislim da je u mišljenju pozitivno ključ priče, pa sam realna, pa sam se s njim odmah dogovorila what-if negative scenarij (mene ruknu s 40+ gonala, ja ruknem van 21 stanicu i teško se oporavljam, sad puno teže nego u mladosti).

Česte vodene ciste - tipičan znak promjena. Skraćivanje ciklusa, tj. folikularne faze (ovulacija 10 dc itd.) - isto tako tipično. Pazi da kad vadiš FSH, ako imaš veliki E2 zbog ciste, on ti umjetno suprimira FSH (ili tako nešto).

Što sve ne znači - pala giljotina, glava je u košari, stanice - ispaljene sve. Ali je ozbiljno. Je za razmatrat što i koliko dugo s vlastitima itd. Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.02.2012. at 13:50

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam može li se to i MPO, i kako točno, ja sam, više-manje, odustala, pa ne znam specifikume kombiniranja cikloproginove i stimulacija, prirodnjaka itd. S tim imaš svoju ovulaciju, prvi dio je valjda više estrofem, drugi dio je više progesteron, pa mislim da se to može kombinirati, ali ne znam sto posto - to je ono moje laičko razmišljanje. Ja sam na tome bila 3 mjeseca, a sad moram pitati je li to može meni kao nadomjesna hormonska relativno trajno, dok god traje razdoblje promjena, koji su rizici itd. Osjećaj je fakat predobar. Napišem što mi je reklo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.02.2012. at 13:53

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Roštam po memoriji, i mislim da mi se javila jedna BIH cura, mlađa, da to ima u BIH, i da ona ide na MPO i to pije za izazvat mengu.

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala ina,pitat cu i ja sutra..pa javim sta mi je receno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je kod shadow indikativno što je dr. L otvorio to pitanje, iako on, ako dobro shvaćam, načelno nije brz sa savjetima za donaciju, tj. nije tu trigger-happy. Tako da ja to ne bih ful zanemarila, a dalje bi vozila ovako kako cure savjetuju - držala se CITO-a i prirodnjaka u nekom srednjoročnom razdoblju.
    Tako je, meni je dr. L. kad sam zabrinuto pitala jel to znači niš od mojih stanica odmah odmahnuo rukom i rekao mlada sam (33), treba pokušati. I tebe Shadow kad je gledao na UZ je rekao isto, zar ne? Toga bih se ja držala, a ne nejgove reakcije na visinu AMH. Jesi mu napomenula da je to druga mjerna jedinica? Tj. 0,2 u Breyeru se množi sa 7 nešto da se dobije pmol/L.

U svakom slučaju pokušajte s vlastitim js, uz realna očekivanja naravno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Yes! Potpis na charlie. Ko ti je vidio dobar volumen? Tu treba iskombinirat dob-UZV-a tek onda ove lab vrijednosti. Meni na super vrijednosti, lošu dob, UZV pokazuje da je jedan skoro već ono fakat loš, pa opet s njega skinu tipa 10 stanica, ali što mi to vrijedi. Hoću ti reći da se tu radi o kombinaciji parametara, niti jedan, sam za sebe, nije wow niti katastrofa. Uvijek se gleda kontekst.

Inače, na pitanje kada donacija... to ti je ipak nešto u čemu sama daješ odgovor. Nema tog crno-bijelog testa. Ove koje proglase crno-bijelim možda i zatrudne. Ove koje su super, možda nikad ne zatrudne. Postoje neka pravila, ali u paru je odgovor dokad im se da pokušavati. Ja sam za sebe nedavno u Slo pitala, oni kažu isto da nisam još za otpis, valjda gledaju te količinetine, ali ja znam da mi se više ne da i da je to uskoro game over (za mene) i da mi sad cost preteže neki skromni benefit. Sve ti je cost-benefit.

Tako da ono... najčešće ti neće čovjek u bijelom reći "gotovo, klapa pala". Ili "super, super". Jer nemaju staklenu kuglu. Onda ovima kojima baš kažu, e ti budu suprotni slučajevi. Itd. Mislim... nije odgovor u čovjeku u bijelom, koliko god treba poslušati ozbiljno što on ima za reći. Nije, zato jer medicina nije crno-bijelo, iako definitivno oni pacijenta moraju usmjeriti i reći koje su šanse i reći što se stručno preporuča. Odluka je na tebi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Cikloproginova me ODUŠEVLJAVA! Ne usuđujem se krenut na Nebenwirkungen itd., pitat ću uskoro Arzta,
    Rikavam ina. Riiiiikavam.

Sutra cu u ovo doba sigurno postajati pametnija.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sve nesto premisljam, razmisljam i opcenito smisljam pa si mislim da bi bilo jos i najbolje da nam je najveci problem u toj blagoj oligospermiji i da nam, recimo, IUI moze pomoci. Ako nista drugo, to bi bio raj... u novcaniku.

Kod mene ionako osim AMH-a, nisu nasli nista sto ne valja. A i sad kad spominjete dobar volumen jajnika, valjda i moj necemu sluzi (em je dobar, em je bilo antralaca).

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Charlie,je kad me vidija na uzv, rekao je da nisam ja za donirane jos..medjutim kad sam zvala i procitala nalaz,rekao blize donaciji..ali da bi on pokusa...
    Al taj tren meni je zvonila samo donacija...zato jer ja panicarim...doduse ovo mi je bilo za paniku.
    Mimica mi je rekao da imam dobar volumen...prije par miseci...zadnji put kad sam bila 15.01 e onda mi je rekao da su mi jajnici poceli radit slabije..evo tocno sta je napisa.;uterus u avf uredan,endometrij je tanak,proliferacijski,promjera 4 mm,ovariji sa po tri cetri folkula.( to je bio 9. Dan ciklusa)
    Eto to mi je napisa,i rekao mi je uz to da su radnici poceli slabije radit...nakon toga 13 dana kasnije sam bila u dr.l..i isti taj dan vadila amh.
    Upravo snimala pluca,irekli mi da najvjerovatnije imam upalu.ali svejedno idem ginicu,narucena sam sutra u mimice,a prekosutra u sparca,pitat cu sve.
    Ina,mimica je stvarno dobar ginekolog..on i Poljak su poceli prvi s umjetnom oplodnjom,nesto su se zakacili i odvojili..
    Inace dr.l iz price s njime,onako izmedju redova..rekla bi da nije bas odusevljen s citom.
    Ali nemam izbora ne mogu putovat svaki mj. U zg.Ali sve cu znat vise sutra i prekosutra...
    Ina neizmjerno hvala,charlie takodjer..ti si mi uzor da ne odustanem od svojih jajnih stanica.ina,zbog tebe spavam mirnije
    Ina,koliko si ti dugo u ovoj prici?

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Jajnici,ne radnici..

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

E i da kad sam doktoru procitala rekla sam o.2 mikrograma.pa valjda zna koliko je to pmol/l..

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Shadow, jesi li dobila moju pp u inboxu?

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Jesam sejla,upravo sam ti odgovorila

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Drage moje....Najpre da vas pozdravim i pozelim puno srece...Nama u ovoj prici bas treba...Naime, spremam se za Prag i donaciju JC, ali bi samo da iznesem svoje rezultate, cisto da mi bude mirna savest da li imam neke sanse i bez donacije...Cetvrti dan ciklusa FSH 2,12 mlU/ml , zatim AMH 0,017 ng/ml...Neznam da li sam dobro prepisala jedinice, mislim da je Ok...Imam 42 godine, poslednja stimulacija radjena pre nesto vise od godinu dana samo sa menopurom, ukupno 55 komada, i formirala se samo jedna JC koja se nije oplodila...Vlaisavljevic je smatrao da je terapija bila slaba,mozda je trebao i Gonal... Savetovao je takvu terapiju jer su prethodni nalazi bili uglavnom dobri, pa je smatrao da ce biti dovoljno....Nakon toga savetovao je Prag, da se ne gubi vreme...Volela bi vasa misljenja i da li je naka imala slicna iskustva...Hvala unapred, puno bi mi znacilo...Puci ce mi glava...Srdacan pozdrav od sveg srca....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pretpostavljam da ce cure podrzati ideju o Pragu, prvenstveno zbog godina. Sto se AMH-a tice, cini mi se da si dodala jednu nulu viska (ako je moj prvi od 0.16 bio 'undetectable' onda uopce ne znam moze li se treca decimala uopce iscitati).

U svakom slucaju sretno, sto god odabrali! Sigurna sam da ce cure imati vise informacija. Meni je sve skupa jos uvijek novo.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Gagi, 55 menopura nije slaba stimulacija, dapače, al zar nakon toga niste ništa pokušavali (godinu i nešto?)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Shadow, ko je bolji gineokolg i čovjek, mimica il' CITOaši, na kraju - nevažno je. Treba ti onaj ko punktira stanice - ko je taj - to su ovi koji obitavaju u CITOu. Vezano za komentare l-a versus cito, a to ti je ono... rubrika, po meni, često "a ko van je to piturava". Razumi da su oni svi na jednom istom malom ograničenom tržištu i konkurencija. L je dobar, ali mislim da nije toliko bolji, ako i je, da bi se putovalo ZG-ST i navlačilo dodatnu maltretažu na život. I previše sam parova na VV-u iz Dalmacije vidila kojima su se srušili životi zbog stanog putovanja, a od djeteta ni d, ni nakon milijun godina. U ljudskoj i forumskoj (barem većinskoj) psihi je da pamti samo dobre stvari, a negativne onako... zaboravi često, jer treba uvijek pozitivne motivacije, samo... samo sam ja valjda taj freak da se koncentrira i na ove, koji nisu u većini, ali ih uopće nije mali broj, čija priča nije završila hepiendom jer su i njihove priče jednako vrijedne i istinite, kao i ove druge priče. Super je da CITO postoji u Dalmaciji i servisira Dalmaciju i dio BIH, jer od KB Splita, bojim se slabo, imaju dosta onako... Milinovićevskog ravnatelja , a to se u reproduktivnoj gini uvijek osjeti. Konkretno, meni je osvježenje bilo doći kod Slovenca koji je pohvalio hodograme hrv. kolega, ono ja sam isto očekivala "a ko van je to piturava" stav. Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.02.2012. at 10:42

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U svemu ovome, po meni (barem je to moj recept bio) treba ti puno onoga "praktična žena" stav i proaktivnost jedne xene ratnice, ali i spoznaja kad bi bilo dobro za move on, ako to bude na tapetu. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •