Stranica 27 od 49 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

vani se ponekad primjenjuje Estrogen Priming Protocol (EPP) kod visokog FSH i poor respondera u IVF-u (neke studije je radio Cornell)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    vani se ponekad primjenjuje Estrogen Priming Protocol (EPP) kod visokog FSH i poor respondera u IVF-u (neke studije je radio Cornell)
    vau, čačkala sam noćas malo tražeći informacije o EPP i ovo je pravo otkriće za mene.
    znate li da li to netko primjenjuje kod nas?

btw, moglo bi se reći da sam ja prošli mjesec bila na EPP budući sam grškom nakon AIH-a
    uzimala premalo progesterona (1 vag umjesto 6), te 6 mg estrofema cijeli ciklus.
    problem je jedino što moj dr. ovaj mjesec želi da pauziramo

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    vau, čačkala sam noćas malo tražeći informacije o EPP i ovo je pravo otkriće za mene.
    znate li da li to netko primjenjuje kod nas?

btw, moglo bi se reći da sam ja prošli mjesec bila na EPP budući sam grškom nakon AIH-a
    uzimala premalo progesterona (1 vag umjesto 6), te 6 mg estrofema cijeli ciklus.
    problem je jedino što moj dr. ovaj mjesec želi da pauziramo
    a zadnji mjesec si imala AIH? ja bi inzistirala na postupku, vec kad si uzimala estrogene citav mjesec.
    sto se tice EPP, na tvom bi mjestu napravila prijedlog..u stilu sto mislite..da li bi mogli pokusati to i to..

sto se tice preovulatornog peaka - ovdje u DE uz folikumetrije se vadi i krv - E2, LH i progesteron. dakle prati se razvoj.
    ja inace imam sluzi na izvoz, zaista od ca. 9dc pa do ovulacije vrlo obilno. endometrij je uvijek super!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

[QUOTE=spodoba;2364990]a zadnji mjesec si imala AIH? ja bi inzistirala na postupku, vec kad si uzimala estrogene citav mjesec.
    sto se tice EPP, na tvom bi mjestu napravila prijedlog..u stilu sto mislite..da li bi mogli pokusati to i to..QUOTE]

dakle, misliš da se to filanje estrogenom u proteklom ciklusu treba iskoristiti?
    imaš li kakvih podataka ili možeš pretpostavljati kako filanje estrogenom djeluje na slijedeći prirodan
    ciklus? pošto mi je sad kasno za klomić, a neda mi se trošiti pokušaj bez stimulacije, javit ću vam
    iskustvo EPP ciklus + prirodni ciklus

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

samo da velim novosti sa vinogradske od danas i oni po novom naručuju za vađenje krvi!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala cure,jako ste informativne.spodobo,zainteresiralo me je ovo sto spominjs mjerenje preovulatornog peaka.sta se tada vadi, e2 ili lh i koji dc. Ja mislim da meni taj peak steka jer lnemam eggwhite sluzi , a i lh trakice mi nikad nisu pozitivne iako mi je uzv poslije utvrdena o.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

linkat cu ovih dana o tome..od ovdje drage forumasice sam dobila puuuno informacija.
    inace sam pratila iskustva na nekim americkim forumima glede EPP. ima i onih koji kazu da im to nije nista donijelo, opet dosta njih tvrde da se reakcija uz EPP poboljsala. valja probati, nothing to loose.
    meni je cini mi se vise donijela substitucija estrifama u prirodnjaku do stoperice i onda nakon punkcije - mozemo to nazavti prirodnjak ako sam do punkcije pikala jedan gonal od 7-11dc nakon prekida prave stimulacije u kojoj su se nakon tri dana stimuliranja mobilizirale samo dvije JS od osam antralaca.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    linkat cu ovih dana o tome..od ovdje drage forumasice sam dobila puuuno informacija.
    inace sam pratila iskustva na nekim americkim forumima glede EPP. ima i onih koji kazu da im to nije nista donijelo, opet dosta njih tvrde da se reakcija uz EPP poboljsala. valja probati, nothing to loose.
    meni je cini mi se vise donijela substitucija estrifama u prirodnjaku do stoperice i onda nakon punkcije - mozemo to nazavti prirodnjak ako sam do punkcije pikala jedan gonal od 7-11dc nakon prekida prave stimulacije u kojoj su se nakon tri dana stimuliranja mobilizirale samo dvije JS od osam antralaca.
    evo malo o uzimanju estradiola nakon transfera. preporuka kod mene je bila vec nakon stoperice, kao priprema 'terena' za mrve.
    http://www.webmd.com/infertility-and...rtility-window

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i evo da u nastavku izvjestim što mi se je dogodilo u ovom ciklusu, dakle ciklus u kojem
    pauziram od AIH-a, a nakon cijelociklusnog uzimanja estrofema:

plodne sluzi ko u priči. prvi puta u ove 3 god koliko radimo na bebi ja imam tu
    famoznu egg white i to tri dana.
    doduše bilo je to 9-11 dc, tako da mi je O očito bila 11 dc, što je na granici da bude prerano (viši fsh na djelu).
    za svaki slučaj sam počela uzimati progesteron, da mi endometrij bude bolji, mada se ničemu ne nadam.

mislim, smješno mi je da se nakon toliko pokušavanja i ulaska u MPO priču sada veselim plodnoj sluzi,
    ali kad sam prirodno ostala T, sjećam se da sam je imala u izobilju, a kao što rekoh cjelo je ovo vrijeme
    ovog pokušavanja nisam primjetila i već sam se dala uvjeriti da ona nije toliko bitna, odnosno da je možeš imati a da je ne primjetiš.

eto, ovo prethodno uzimanje estrogena (EPP) mi je definitivno "nešto" učinilo sa ovulacijom u pozitivnom smislu.
    sve to ide u prilog da bi AIH trebalo raditi mjesec za mjesecom, pa mislim da ću na tome slijedeći puta inzistirati.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

krojachica plodna sluz i jest posljedica estrogena, a ne ovulacije. sretno!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

estrogen zadebljava endometrij, progesteron ga drzi na istom

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mare41 rukovodim se time da bi mi većina ginića,dala progesteron kao pomoć žutom tijelu,
    čak ga i luči daje i nakon aiha iako nema razaranja žutog tijela.
    osim toga, kad nakon 3 godine prvi puta vidiš sluz s kakvom si jednom ostala T, nešto moraš poduzeti pa mi je logično bilo uzeti prog.
    Što ti misliš da progesteron nije dobra ideja?

spodoba
    zapravo mislim da vidim koristi od uzimanja estrogena u prošlom ciklusu.
    što se tiće O, na žalost kod mene zbog višeg fsh nema šanse da ona bude iza 12 dc,
    dugo sam u "ovom poslu", bila na x folikulometrija i ciljanih, bbt redovito mjerim pa sam sigurna
    da mi je ovaj ciklus O bila 11 dc, zbog skoka bazalne i te sluzi koja je već 12 dc nestala (kao što rekoh imala sam je 9-11)
    i jednostavno znam da je to to.
    progesteron sam počela uzimati 14 dc dakle 3 dana nakon O.
    btw, trakice mi nikada, ali nikada u ovih 36 mjeseci nisu bile pozitivne, mislila sam da ja jednostavno ne reagiram na trakice ali
    naravno da je nakon štoperice bila pozitivna. + ovaj nedostatak sluzi = očito mi šteka lh surge.

dakle moja hipoteza je:
    budući da nije svaka ovulacija -" Ovulacija"
    u ciklusu sa plodnom sluzi je veća šansa da je to " Ovulacija" u odnosu na cilus kad sluzi nema.

E sad ostaje pitanje tog progesterona, znam da mi ga može propisati samo dok. i da nije pametno ništa uzimati na svoju ruku
    ali kažem, ginići ga daju kao prvu pomoć, široke ruke,tako da mislim da u 2 dijelu ciklusa ne može šteiti? ili se varam

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

krojacice, drago mi je da ocito imas koristi od uzimanja progesterona. no oprez, progesteron ne bi smjela 'od oka' uzimati jer kako mi je luci jednom rekao on moze negativno promijeniti endometrij, da unatoc dobroj js ne dodje do ugnjezdjenja.
    ako zelis uzimati progesteron, onda nije lose da mjeris ili bazalnu ili da pratis te dane s LH trakicama. kad ti bude pozitivna, znaci da ce se O desiti ca.36 sati kasnije, dakle od dana kad je lh test pozitivan, najranije 2.dan navecer mozes poceti s progesteronom, jos bolje treci. ili mjeris bazalnu, pa kad vidis skok, onda znas da je O prosla.
    nemoj se samo voditi egg whitom.
    Posljednje uređivanje od spodoba : 25.03.2013. at 13:29

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

krojachica, onda ok
    glede trakica, ne znam kakvu osjetljivost imaju trakice? ako ti ne odgovaraju one s osjetljivoscu 25UI, onda imas i one s 20 ili cak 10UI.
    mada, sjecam se prije 2,5g da su mi ove s 10UI jedva bile pozitivne, a krvni test pokazivao neki ogromni LH peak..eh sad.

sretno u svakom slucaju!!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo da stavim i ovdje. imam dvije knjige koje su zanimljive posebno za zene s niskom ovarijalnom rezervom..koje su po nekim doktorima nerijetko 'otpisani slucajevi' ili u najmanju ruku teski slucajevi.
    julia indichova - inconceivable i the fertile female (na engleskom)

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Molim pomoć! Danas sam dobila nalaze hormona uključujući i AMH i svi nalazi su u redu (i LH i FSH), ali je AMH toliko mali da je nemjerljiv, odnosno manji od 1,14 (kako je dr rekla). Ja iza sebe imam dvije laparoskopske operacije i nemam jedan jajnik pa je razumljiva smanjena rezerva jajnih stanica. Pretpostavljam da još nekakvu rezervu js imam s obzirom na normalne cikluse, godine (31 god) i krećemo u postupak. Zanima me da li je netko imao sličan slučaj i kakve su mi šanse za trudnoću?

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pozdrav!
    S obzirom da su mpo-ovke najinformiranije žene na ovom forumu, može li mi netko reći kako protumačiti nalaz: "desni jajnik 33x21 mm, lijevi 27x15, uredni"? (uzv 2.4.13.) Naime, obzirom se s godinama "suše" (a ja imam 43 i prije 6 mj zatrudnila u prvom pokušaju, koji je neslavno završio zbog gušenja pupkovinom u 16 tt), a našla sam info kako je normalna veličina cca 30x20, znači li to da još uvijek imam šanse za bebolinu? Znam da sve ovisi o stanju hormona, ali do sada je sve bilo ok pa ih nemama namjeru vaditi, nego me čisto načelno zanima...
    Hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Carmina osim velicine vazan je i izgled jajnika i broj antralnih folikula. Jel ti dr. sto komentirao izgled jajnika? Nalaz moze biti uredan, tj. skolski, ili uredan za dob, a to onda vec nije isto. Izvadi spolne hormone i AMH pa ces bolje znati na cemu si, tako bih barem ja napravila.

Spelkica i moj je AMH tako nizak, a imam dvoje djece... Rezerva jajnih stanica ti je definitivno smanjena s obzirom na taj nalaz, ali tvoje relativno mlade godine vam idu u prilog. A koji ti je FSH?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Carmina osim velicine vazan je i izgled jajnika i broj antralnih folikula. Jel ti dr. sto komentirao izgled jajnika? Nalaz moze biti uredan, tj. skolski, ili uredan za dob, a to onda vec nije isto. Izvadi spolne hormone i AMH pa ces bolje znati na cemu si, tako bih barem ja napravila.

Spelkica i moj je AMH tako nizak, a imam dvoje djece... Rezerva jajnih stanica ti je definitivno smanjena s obzirom na taj nalaz, ali tvoje relativno mlade godine vam idu u prilog. A koji ti je FSH?
    Ovo ohrabruje, Charlie

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala Charlie!!! Utješila si me! Ne znam točno koliki mi je FSH, doktorica mi je rekla da je u granicama normale, tj da su mi svi hormoni u granicama normale. Kako sam mlada moguće je da će stanica/e biti kvalitetne, a također pijem vitamine i pripremam se. Nisam je ispitivala koliko je točno FSH, ali sljedeći put kad idem k njoj svakako ću zavirit u svoj karton! Ovaj ciklus (21.dc) krećemo u postupak i nadamo se najboljem!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Već je milju puta pisano, ali vas molim opet - pošto sam iz PŽ - trebam li se naručiti za vaditi AMH, recimo u VG - gdje se vadi (zgrada), kada, kada nalazi, koliko love...što da mi piše na uputnici.....fala vam....unaprijed

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa Vidi poruku
    Već je milju puta pisano, ali vas molim opet - pošto sam iz PŽ - trebam li se naručiti za vaditi AMH, recimo u VG - gdje se vadi (zgrada), kada, kada nalazi, koliko love...što da mi piše na uputnici.....fala vam....unaprijed
    Vinogradska više ne radi AMH.
    Na uputnicu radi Vuk Vrhovec.

Što se tiče slanja epruveta sa uzorkom, trebao bi se slati zaleđeni serum.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Vinogradska više ne radi AMH.
    Na uputnicu radi Vuk Vrhovec.

Što se tiče slanja epruveta sa uzorkom, trebao bi se slati zaleđeni serum.
    Ma meni nije ništa rekla dr. da mora biti zaleđeni serum, otkud ti ta informacija Inesz?
    Nisam znala da Vinogradska više ne radi AMH, al nisam baš ni u tijeku, to je nešto novo?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ma meni nije ništa rekla dr. da mora biti zaleđeni serum, otkud ti ta informacija Inesz?
    Nisam znala da Vinogradska više ne radi AMH, al nisam baš ni u tijeku, to je nešto novo?
    O amh sam razgovarala sa magistrom u laboratoriju. Rekla je-ako se serum odmah ne zamrzne-rezultat nije točan.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

špelkice ja znam jednu sa gotovo nemjerljivim AMH-om godine kao i tvoje ostala trudna iz 1. pokušaja, jest da je to rijetko ali se događa, mislim da dok god ovulariš da imaš kakvu-takvu šansu,sretno!
    zelimo_bebu ja sam slala poštom svoju epruveticu (tako sam se dogovorila s doktoricom jako je pristupačna i procedura je ful jednostavna)mislim da ide bez uputnice jer se ionako plaća oko 350 kn, ne sjećam se točno! A neznam do koliko sati primaju ako ideš tamo valjda će ti se netko javiti

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Spelkica ako je MPO doktorica rekla da je FSH u granicama normale onda je vjerojatno OK. No, nizak AMH govori da je rezerva smanjena pa treba brzo djelovati. Nemojte gubiti vrijeme. Cini mi se da ides u dugi protokol kad kreces 21.dc? Meni su recimo dugi protokoli bili promasaj u smislu da bi dobila 2 js, ali sam ipak iz takvog prvi put ostala trudna. Gdje ste u postupku?

Ima nas ovdje dosta koje smo s niskim AMH u ranim 30-tima ostale trudne, bas u zadnjih godinu dana

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Draga Špelkice, držim fige da uspije od prve!
    Meni je bio bolji kratki protokol, ali možda tebi uspije baš iz dugog
    Moj amh je isto nemjerljiv ali kaže mi dr da je veći problem endometrioza, kako je do toga došao ne znam.
    Meni se sve čini problem

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala na ohrabrenju!!! Krećem 21.dc, za manje od dva tjedna i na VV-u sam.Otkad radim u privatnom zdravstvu, sve obavljam u državnim bolnicama. Pošto idem 1.put vjerojatno će prvo probat iz dugog protokola. Ako ja dobim 2 js bit ću super sretna- dovoljna mi je jedna, ali vrijedna! Samo da nalaz od mm-a bude dobar. Prošli put smo nosili od "doma" pa svi pocrkali!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa kako mi je onda rekla njihova dr. koja radi u labu da šaljem poštom, mislim kojom god poštom da šalješ sve i da je zamrznut bi se odmrznuo do Zg u 24 sata koliko obično treba pošti da stigne?

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Bok cure,
    dugo vas pratim, pravi ste mi izvor informacija i početna točka u istraživanjima. Mogu vam reći moje iskustvo sa protokolima i estrogen primingom. Inače imam uredan FSH (doduše prije godinu dana vađen), ali nizak AMH (0,33), i u kratkom ciklusu sa antagonistima (cetrotide od 6. dana ciklusa, prirodan start sa po 3 gonala dnevno od 2. dana ciklusa) samo jedan folikul punktiran, loše kvalitete. Tako su zaključili da sam low responder. U idućem ciklusu sam uzimala estrofem od 21. dana prethodnog ciklusa (2x2 mg dnevno), te decapeptyl od 1.d.c., te 250 I.U. puregona, te iako samo dvije stanice, savršene kvalitete - 3. dan 8-stanični bez fragmentacije, nažalost bez uspjeha. Idući postupak bio je polustimulirani sa klomifenima i gonalima (par gonala), čak 3 j.s. ali očajne kvalitete embriji. Dakle moj zaključak je, bez estrogen priminga - više ne idem u postupak!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

xvana, hvala na podijeljenom iskustvu, da li si uzimala estrofem i tijekom te stimulacije s puregonom?

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ne, samo od 21. do 28. DC, iako sam čitala neke protokole prema iskustvima stranih forumašica (modificirani protokol dr. Sheera (mislim da se tako zove)) može se koristiti sve do štoperice, te neke cure koje su bile low responderi sa otkazanim ciklusima postanu normresponderi (mogu naći i postati protokol tih forumašica popodne)

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Da, baš zato sam i pitala po kojem si ti protokolu išla, jer postoji i ta opcija kroz cijelu stimulaciju do štoperice pa neke nastave i nakon punkcije (ajde postaj i taj protokol kad uhvatiš vremena).

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj xvana prvotno napisa Vidi poruku
    Bok cure,
    dugo vas pratim, pravi ste mi izvor informacija i početna točka u istraživanjima. Mogu vam reći moje iskustvo sa protokolima i estrogen primingom. Inače imam uredan FSH (doduše prije godinu dana vađen), ali nizak AMH (0,33), i u kratkom ciklusu sa antagonistima (cetrotide od 6. dana ciklusa, prirodan start sa po 3 gonala dnevno od 2. dana ciklusa) samo jedan folikul punktiran, loše kvalitete. Tako su zaključili da sam low responder. U idućem ciklusu sam uzimala estrofem od 21. dana prethodnog ciklusa (2x2 mg dnevno), te decapeptyl od 1.d.c., te 250 I.U. puregona, te iako samo dvije stanice, savršene kvalitete - 3. dan 8-stanični bez fragmentacije, nažalost bez uspjeha. Idući postupak bio je polustimulirani sa klomifenima i gonalima (par gonala), čak 3 j.s. ali očajne kvalitete embriji. Dakle moj zaključak je, bez estrogen priminga - više ne idem u postupak!
    xvana, ako se ne varam, decapeptyl previse supresira jajnike. ako supresija, onda je za 'lowere' bolji sprej. dakle isto od prvog dana. znam samo da sam citala da decapeptyl vise supresira jajnike u odnosu na sprej.
    sretno!!!

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Prema tom protokolu dr. shera, decapeptyl se koristi samo do menge, onda 1 d.c. ništa, a od 2 d.c. prelazi se na antagoniste (pola uobičajene doze, npr. 0,125 mg cetrotide) sve do štoperice, te se nastavlja sa estrofemom 7-10 dana. Tek nakon toga kreće se u stimulaciju sa visokom dozom FSH (npr. gonal, cca 600 jedinica) koja se postepeno smanjuje, a tek pred kraj stimulacije ubaci se i malo LH (menopur). Cilj ovog protokola ne dopustiti porast LH na nivou jajnika (nije to isti LH koji se vadi iz krvi kako sam ja shvatila), koji je i inače visok kod low respondera a djeluje loše na kvalitetu i kvantitetu jajnih stanica. Taj protokol se zove agonist/antagonist conversion protokol sa estrogen primig-om. Na googlu upišite geoffrey sher, optimising response to fertility drugs in women with diminished ovarian reserve who undergo IVF, isto i An individual approach to ovarian stimulation for IVF is crucial.
    Evo npr. verzija tog protokola prema iskustvu jedne amerikanke:

5th cycle:
    age 36
    two months following the 4th (and cancelled)cycle
    flare protocol; same as cycle 2; only 1 egg retrieved, and grew to 8 cell embryo and transferred on day 3; BFN
    6th cycle: AGONIST/ANTAGONIST WITH ESTROGEN PRIMING PROTOCOL

This is not the exact Dr. Sher protocol but what my RE created for me based on his theory.

day 4 of cycle before IVF:
    low dose aspirin
    lupron .5mg subcutaneously (.1ml)
    BCP taken for 21 days

lupron stopped when period started.

protocol started on day 2 of period:

day 1 of cycle/protocol: (day 2 of menses):
    cetrotide 0.125 mg subcutaneously
    4 estradot patches (estradot patches to be stopped when lead follicle was greater or equal to 1.5 cm)

days 2 and 3 of cycle:
    600 iu gonal f
    0.125 mg cetrotide

days 4 - 6 of cycle:
    525 iu gonal f
    0.125 mg cetrotide

days 7 - 11 of cycle:
    225 iu gonal f
    0.125 cetrotide
    75 iu menopur

day 12:
    trigger shot

day 14:
    ER
    9 follicles; 9 eggs retrieved; 6 fertilized; 5 grew to 3 day embryo

2 embryos transferred, unfortunately BFN

HOWEVER

This was my best response to IVF drugs in four years. I'm not sure why I responded fairly well to the first flare protocol. My antral follicle count was very low by the time we did this cycle, lower than the number of eggs retrieved.

I do believe that this protocol is the reason why I responded so well for me. Others might see this as not a great cycle but for poor responders like myself you will probably agree that it's really good!

7th cycle:
    FET
    BFP!!!!! Twins!!!!! Due in June 2011.

So yes, I believe in the estrogen priming protocol; and all the other preparation I did beforehand to help ensure the best quality eggs possible.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ako ste primjetile, ova cura je koristila estrogen agonist/antagonist conversion, te je istodobno sa estrogenom išla u stimulaciju, a ne čekala 7-10 dana estrogena. Mislim da je tkđ. jako bitno kod ovih protokola visoke doze lijekova, a to u našim bolnicama nećemo dobiti

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ima smisla taj Agonist/Antagonist Conversion Protocol (A/ACP) kod žena s povišenim LH, žena sa smanjenom rezervom jajnika i starijih žena jer se na ovaj način negativni učinci LH induciranim androgenima negiraju, tj. izbjegnuto je štetno djelovanje stromalnih androgena na kvalitetu jajnih stanica/zametaka. Dok bi kombinacija sa estrogen priming-om trebala poboljšati odgovor jajnika, odnosno osjetljivost FSH receptora jajnika, uz poboljšanje kvalitete st..

xvana, kao što si i napisala da to u našim bolnicama nećemo dobiti, o takvim protokolima kod nas možemo samo sanjati, niti je sredstava, a niti volje liječnika za bilo kakvim novinama u njihovoj ustaljenoj rutini.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Moja dr. u St bolnici, dr. M., ima volje probati sa estrogen primingom, a za povećanu dozu lijekova - treblo bi pokušati dogovoriti s dr. da sam kupiš razliku lijekova, jer mi se čini apsolutno besmisleno, a što često viđam pa i na ovom forumu, ovakva forumlacija: bila sam na 6 ivf-ova, loš odgovor jajnika ili loša kvaliteta j.c. svaki put, a vrti se uvijek isti protokol. Po meni low responderi su zasebna kategorija i trebaju zaseban pristup, i zapravo je najveći izazov dobiti količini tj. kvalitetu kod njih, ali i tu ima nade, pogotovo zadnjih 10-ak godina vidim da se vani počelo tako i razmišljati. Neka me oproste liječnici, ali svaka šuša može napraviti protokol za norm respondere, tu nema greške.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo linka na jednu stranicu o različitim tipovima protokola jedne američke klinike (http://ivfmd.net/ivf/aggressive-ivf-...tion-protocols), oni su razvili više vrsta protokola, posebice za one sa niskim AMH, i imaju na kraju super tabelu o prednostima i manama svakog od tih protokola. E2-antagonist i E2-low lupron mi se čine kao najbolji za low respondere. zapravo flare protokoli nama uopće ne pašu.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ljube, ti ćeš mi možda znati objasniti kod e2 antagonist protokola sa ovog gore linka što sam poslala, u tabelama za ovaj protokol ne piše da mu je mana visok početni LH koji može ugroziti rast folikula, iako taj protokol ne koristi nikakvu supresiju, samo estrogen. Da li to znači da u ovom protokolu ne dolazi do porasta LH?

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pa kod luteal-e2-antagonist protokola GnRH antagonist (Ganirelix ili Cetrotide) dodan oko tjedan dana nakon ovulacije bi imao tu supresivnu ulogu koju kod A/ACP-a ima agonist, da spriječi djelovanje GnRH čime se sprječava prirodno lučenje i FSH i LH.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cure trebam malu pomoć za prijateljicu. Upravo je saznala da otkazuju postupak jer joj je amh 1.14, a štitnjača (mislim tsh3) joj je 7.5.
    E sad, dr joj je rekao da treba izregulirati štitnjaču jer s takvim nalazom teško da bi ostala trudna.
    Nju zanima da li se i amh "popravi" kad riješi tu štitnu?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Koliko sam upućena za AMH ''nema popravka''... Samo što brže djelovati, i uhvatit šta se može.
    Još ako je mlađa, šanse za uspjeh su veće, bez obzira na AMH.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala Lea, ima 32 god. i oduvijek uredne cikluse...

Molim i ostale sa iskustvom da napišu koju "riječ utjehe".

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Na žalost, upućena sam, isto oduvijek savršeni ciklusi (i u puno kasnijim godinama), nikakve tegobe, a na kraju školski primjer svega lošega u MPO.
    Javit će se cure koje su uspjele i sa lošijim AMH, one uvijek ističu važnost mlađih godina.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ljube,
    jasno mi je da agonist ili antagonist dodani 7 dana nakon O imaju supresivnu ulogu, ali u ovom protokolu antagonost se dodaje na 6 dan stimuliranog ciklusa (ili kod određene veličine folikula), a prije toga samo se estrogen koristi i to od 21. dana prethodnog ciklusa pa sve do sredine stimuliranog ciklusa (estrogen se dodaje zajedno s ljekovima za stimulaciju). Dakle pitanje je, da li samo estrogen koji se koristi od 21. dana prethodnog ciklusa može spriječiti porast LH na početku ciklusa i time njegov negativan efekt na razvoj folikula?

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj xvana prvotno napisa Vidi poruku
    Ljube,
    jasno mi je da agonist ili antagonist dodani 7 dana nakon O imaju supresivnu ulogu, ali u ovom protokolu antagonost se dodaje na 6 dan stimuliranog ciklusa (ili kod određene veličine folikula), a prije toga samo se estrogen koristi i to od 21. dana prethodnog ciklusa pa sve do sredine stimuliranog ciklusa (estrogen se dodaje zajedno s ljekovima za stimulaciju). Dakle pitanje je, da li samo estrogen koji se koristi od 21. dana prethodnog ciklusa može spriječiti porast LH na početku ciklusa i time njegov negativan efekt na razvoj folikula?
    xvana, evo još malo info o tvom pitanju:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2654939/

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kažu da je za ivf postupak idealno da tsh bude između 1 i 2, iako ima žena koje i sa THS 7 kao tvoja prija prirodno ostanu trudne, ali je kod postupka bitno da je u tom okviru. tvojoj priji bi bilo dobro da izvadi i antitijela za štitnjaču (anti TPO i još jedna), da zna je li to kronično povišen TSH ili je neki drugi razlog. U prvom postupku koji je meni bio uspješan ja sam TSH dovela na razinu oko 1, a inače imam pozitivna antitijela a štitnjaču

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala Lea još jednom
    Ako netko zna kako teku stvari sa štitnom nakon terapije, sad joj je ipak najbitnije izgubljeno vrijeme...

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Odgovor je da sam estrogen ne može (gledala sam shemu pod 3.Estrogen-primed Luteal Antagonist Protocol pa sam ti zato tako odgovorila).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •