Stranica 30 od 49 PrviPrvi ... 20282930313240 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

pa pricekajte onda sve nalaze, tek ste poceli
    na uzv se mogu vidjeti volumen jajnika i afc - broj antralaca. koji je njegov kriterij za iscrpljenost, tj. u kojoj mjeri smanjen afc je vidio, to mozes pitati slijedeci put...nije bas tako crno-bijelo, a ne mora biti ni strasno kao sto "iscrpljenost" jajnika na prvu zvuci (a A. bas nekako voli koristiti taj termin cini se)

na Rebru se kariogrami cekaju oko 3 mjeseca, za ostalo vise info ima ovdje http://forum.roda.hr/threads/26-KARI...ntani-pobacaji

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Hvala na odgovoru

Naravno da ćemo čekati nalaze
    Dr.A mi je rekao da mi je jedan jajnik lošiji od drugog ali da nema vremena da doma više pokušavamo tipa da radimo još godinu dana pa da vidimo hoće li uspjeti..
    Što se tiče kariograma,naručeni smo krajem 7.mj..ako sam dobro shvatila onda još tri mjeseca moramo čekati nalaz ili?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nemam što dodati na sushi...ni na doktora sve ti je rečeno. I dalje postoji mogućnost spontanog začeća ali s obzirom na to da ti je rezerva pri kraju, značajno su ti veće šanse s nekim od postupaka potpomognute oplodnje.
    Osobno bih išla odmah na IVF, opet zbog dobitka na vremenu.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

sve ok radite, nitko nije spominjao cekanje naravno...odgovarala sam ti na prvo pitanje koje je bilo opcenito i vezano uz temu
    mpo se predlaze nakon godinu dana nezasticenih odnosa (za mladje od 35), a vi tek trebate docekati dijagnozu...nemate sto cekati

i da, na nalaz kariograma se ceka nekoliko mjeseci jer trudnice/amniocenteze imaju prednost. ok je da cete ga raditi odmah uz sve ostalo, pa istovremeno rijesiti i dilemu da li i to ima veze sa smanjenom rezervom (sto nije tako cesto). sretno dalje!

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Znači li volumen jajnika od 1.13 ml slabu ovarijsku rezervu?Nije mi niti jedan dr ništa komentirao oko toga, ali sam pročitala negdje da bi to moglo biti to.
    Drugi jajnik mi je oko 3,7 ml. Nisam još stigla do vađenja hormona pa me ovo malo muči.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

bok popsy, volumen jajnika je obično u korelaciji s godinama i brojem AF...jesu ti rekli kakav ti je?
    obično navode da je smanjen volumen, povezan s niskom rezervom i low responderima <3ml

evo malo više o tome

a evo i copy-paste jednog posta iz 2009 (već je negdje i u arhivi rodinog foruma):

Velicina/volumen jajnika u grubo moze dati predstavu o “reproduktivnoj starosti” zene.

Npr., devojka od 35 godina sa malim jajnicima moze reproduktivno biti stara kao devojka od 40 godina. S druge strane, devojka od 40 godina sa velikim jajnicima moze reproduktivno izgledati kao devojka od 35.

Grafikon je preuzet iz casopisa Human Reproduction.

Svaka linija predstavlja uzrastne grupe
    A=25 godina
    B=30 godina
    C=35 godina
    D=40 godina
    E=45 godina

Primer: NN devojka ima 35 godina (linija C). Prosecan volumen za njenu dob je 6 ml (visina x duzina x sirina x 0.526). Medjutim, ako je volumen njenih jajnika 5 ml, tada njena reproduktivna dob vise odgovara dobi od 40 god.
    Ili, ukoliko je vol. jajnika 11 ml tada je reproduktivno (u smislu broja AF i folikula koje moze dobiti na stimulaciji) bliza devojkama od 30 god.

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

a to se znači zbraja volumen i jednog i drugog jajnika pa se dobije taj iznos 5 ili 6 ?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

popsy,

normalan volumen jednog jajnika za žene od 30-39 godina jest oko 6 ml

jesi li vadila hormone?

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Nisam još vadila hormone. Ciklusi su mi uredni,kažem nitko mi do sad nije komentirao taj mali volumen, niti mi rekao da su iscrpljeni ili slično. To je onda stvarno mali volumen kod mene, 1,3 ml i 3,7 ml. Cak mi je Alebić rekao da mi je jedan policističan što su drugi demantirali.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

popsy
    je li imaš na nalazu dimenzije jajnika? širina, duljina, dubina u cm? možda je nešto krivo napisano za 1, 3 ml volumena jajnika, možda je greška. koliko imaš godina?

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Piše na slici Rt 3.21x1.45x1.54, 3,753 cm3 i Lt 1.93x1.10x1.02, 1.134 cm3, to su mjerenja iz Petrove kod Despota.Inače mi je 35 god. Nadam se da će me na sljedećem pregledu poslat vadit hormone jer sam previše vremena na čiste briseve potrošila.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

popsy

nije greška oba jajnika ti imaju mali volumen

vidim, da i tu na mpo temama već godinu i pol, kakve infekcije si imala da nisi mogla u postupak? zašto nisi bar hormone napravila? zar te dr Despot nije poslao vaditi hormone nakon što ti je izmjerio tako smanjen volumen jajnika?

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hormone nisam napravila jer mi moja doktorica ne želi dat uputnicu dok ne dobije pismeno iz Petrove.Mučim se sa streptokokom,gardnerelom, sad su mi nalazi uredni , a i sa subseptumom koji je isto nadam se riješen histeroskopijom tako da u 8 mj opet idem u Petrovu.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

smanjen volumen jajnika+muška dijagnoza-meni nije jasno kako to tvoja soc ginekologica ne razumije da ti nemaš vreena za bacanje i zašto ti sama nije dala uputnicu za hormone

na tvom mjestu bih odmah otišla do socijalne ginekologice i inzistirala na hormonima tako da taj nalaz imaš kad dođeš u Petrovu u kolovozu

koma jenaše zdravstvo, nebriga za pacijenta na svim razinama

jadni naši pacijenti, izgube godine prije nego li dođu u postupak. a te izgubljene godine nitko i ništa ne može nadoknaditi

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

lijepim jedan koristan link, istraživanje s puno grafova i tablica: http://www.plosone.org/article/info%...l.pone.0071465

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Inesz nije samo kriva drzava i nase zdrastveno. Puno ti znaci i kakvog gin imas. Meni je moj prvo rekao nek ide m na sp i kad je njegov nalaz bio gotov meni je odma dao uputnicu za zg. Tamo sam izvadila hormone s time da sam u meduvremenu napravila hsg i znali smo na cemu smo. Mpo je odma rekao da nemamo sta cekati s obzirom na nalaze i za tri mj sam bila u postupku. Ja mislim da je vazno kakav ti je soc gin.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

naravno da je važano kakav je socijalni ginekolog

socijalni ginekolog od popsy je jako pogriješio, učinio je veliku greško što joj odavno nije dao da uradi bazični status spolnih hormona

ali i pacijenti sami moraju se infromirati i zauzeti za sebe

danas nije teško informirati se, informacije o reproduktivnom zdravlju zbilja su dostupne i svatko se može informirati o svojim zdravstvenim problemima

ako smo informirani tada možemo i jasno tražiti od socijalnog ginekologa da obavlja svoju liječničku dužnost u skladu sa pravilima struke

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Moj socijalni ginekolog nikad nije ni pogledao moje jajnike, već stručnjaci za mpo koji nikad nisu komentirali mali volumen, Alebić je prošle godine za ovaj od 1,13 ml napisao primjerene veličine i morfologije . Jeli moguće da se u godinu dana toliko smanjio ili šta? A Despot isto nije komentirao jajnike samo napisao oba jajnika b.o.
    Posljednje uređivanje od popsy15 : 10.07.2014. at 11:35

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Popsy15 i meni se jedan jako smanjio i to onaj kojeg su mi na kkraju odstranili tri cetvrtine. Al eto na njemu je sad doslo do folikula. Muslim da bi morala promjeniti soc gin. Za mene nije normalno da ti gin ne pogleda kakvi su jajnici. Pa to je drugi os novni posao koji mora napraviti. Uostalom hocu ti reci da i s tako malim jajnicima mozes dobiti dobre js evo ja sam isto to postigla. Sretno dalje.

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

antony ,pa nadam se, ak ih već malo ima da su bar kvalitetne Ma neću se sekirat dok ne izvadim AMH pa vidim pravo stanje.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Popsy15 evo u ovom postupku sam dobila jednu ali dobru js. Pocekaj nalaze pa ces vidjeti sta i kako dalje sretno.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Evo, dobila sam nalaze...
    TSH mi je 5,74 i dr mi je rekao da odem endokrinologu da se vj radi o hipotireozi..AMH je 12,5..za to je rekao da je na donjoj granici...sto vi mislite?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Fuksija tsh ti je malo povisen ali mislim da s terapijom to mozes brzo spustiti! da bi krenula u postupak ne smije biti veci od 2,5.
    Amh iz moje perspektive ti nije los obzirom da je moj 1.
    Koliki ti je lh i fsh?

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Lh mi je 6.14 a fsh 6.34

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mislim da je to idealan omjer... neka me isprave iskusnije ako grijesim

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

fuksija, amh ti nije bas tako los blizu je granice zadovoljavajuce i smanjene plodnosti (<2.2 pmol/L -vrlo niska koncentr., 2.2-15.7 - smanjena plodnost, 15.7-28.6 - zadovoljavajuca plodnost, 28.6-48.5 - optimalna plodnost). uz takav amh ocekuje se ok odgovor na nesto jacu stimulaciju... ima dosta trudnoca ovdje s puno nizim amh. fsh ti je super, a tsh prilicno povisen. uz tvoje godine, kolko-tolko ok broj antralaca (to pretpostavljam jos ne znas) i reguliranje tsh, mogli bi brzo biti blizu cilja... drzim vam fige da se u tom povisenom tsh krije kljuc problema

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

naisla sam na rezultate ankete o pristupu poor responderima u kojoj je sudjelovalo 196 klinika... lijepim, nek se nadje za one koji vole usporedjivati s hr praksom
    http://www.ivf-worldwide.com/survey/...esponders.html

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Lijepim linkove na dvije kliničke studije koje su u toku, svrha istraživanja je usporediti blagi (polustimulirani) i konvencionalni (stimulirani) protokol kod poor respondera:

http://clinicaltrials.gov/ct2/show/study/NCT01577199

http://clinicaltrials.gov/show/NCT01319708

Zanimljivo će biti vidjeti da li će rezultati istraživanja pomoći razriješiti stalnu dilemu je li kod poor respondera bolje primijeniti polustimulirani postupak ili pak punu stimulaciju s visokim dozama gonadotropina.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Sushi,hvala na utjehi i ja se nadam da ce biti ok kad se sredi tsh...premda,i prije sam ga vadila iz drugih razloga i nisam zanijela cak i kad je bii nizi..nedavno sam vadila i ft3 i ft4 i bilo je ok..sutra opet idem vadit krv...

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Drage moje, da vam savjetujem i malo vas utjesim da ima nade. Ja sam primjer
    Amh-1.1, fsh-22

Dakle, ono sto je meni pomoglo-bez silnih inekcija gonala- ne mogu gonali meni, ni ikome poput mene, izvući 6 jajnih st. Kad ih imam malo!!! A doktori su samo sibali s gonalima ko ludi. Dakle, pomogao mi je samo klomifen- vrlo njezne doze. Dobili smo 2 j.st.,a nije me se ' rasturilo'.
    Dalje, za zadebljanje endometrija sam pila tablete (end. Mi je bio 4mm) i one su ga podebljale.
    I sad dolazimo do transfera tj. perioda nakon transfera sto mislim da je najbitnije. Tu u Zg. nakon transfera me vise NITKO NIJE POTPOMAGAO DA SE ZAMETAK UGNJEZDI.
    U mom postupku sam pila aspirin i dobivala inekcije progesterona i pila tabl za zadebljanje endometrija. Mislim da je u tome stvar drage moje.
    Tu sam za vasa pitanja ako netko nesto ima. Puse i sretno!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Blueone daj mi reci sta si koristila za jacanje endometrija?

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

- U Sloveniji sam kupila-ESTROFEM 2mg 3x1
    - svaki dan ASPIRIN 100 1 tabl dnevno
    - CIKLOGEST je najbolji vaginalni progesteron, aplicira ga se rektalno (naručuje se u apoteci na Dolcu), ili CRINONE GEL (bolje nego Utrogestan)
    - BREVACTID inekcije BETA HCG-a sam primila 5. dan nakon transfera (sama kupila u apoteci)
    -inekciju progesterona (sama kupila u apoteci) 18.dan nakon transfera

Eto drage moje, u Hrvatskoj se nitko nije ovako potrudio. Vratili bi mi zametak i rekli 14.dan vadi krv. A zametku treba pomoc da se ugnjezdi! Nasa tijela i hormoni vise nisu moćni kao sa 25. godina,jel? Zato smo i kod njih, doktora.
    Tako da mislim da je ovo sve zajedno polučilo uspjeh i mi sad cekamo nasu bebicu.
    Kad mi se pristupilo na takav nacin odmah sam ostala trudna, a prije toga 2 god nisam , nakon 3 IVF-a.
    Puse!!!

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

I naravno, nista ne radite i ne kupujte same-mora vas pratiti doktor i reci vam koji dan da sta aplicirate/popijete...nista na svoju ruku!!!
    Ali mu imate pravo reci da ste čuli za estrofem,crinone,injekcije progesterona,injekcije beta hcg...

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Blueone meni je sad u zadnjem postupku mpo dao estrofeme i andol 100. Nista drugo a u proslom samo injekciju koju sam piknula 6 dnt. E mene zanima zasto sad nista drugo nisam dobila. Spremam se opet u postupak pa da znam dal da ga pitam sta cu dobiti.

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Anthony
    - Estrofem je super, a to si dobila.
    - Andol/aspirin...ne znam šta je bolje, ja dobila aspirin (to je za cirkulaciju)
    - i ta injekcija 6dnt ti je taj hcg (hormon)što ćeš isto dobiti.
    Znači sve kao i ja. Pokrivena si,ok mi se čini!
    -savjet-leži nakon transfera 3 sata. Ako ne mozes u bolnici, lezi u autu!
    - lezi doma, ne idi raditi, ne smijes bas sjediti, izbjegavaj sjedenje. Laganini po kuci, ali dosta leži!
    - crinone gel stavljaj, a ne utrogestane
    I think pink!!! Nakon transfera nije vise puno na tebi. Ako je j.st.kvalitetna imas puno sanse. Doći će sve kad treba doći!!

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

blueone gdje si bila u postupku?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Oprosti, nisam skuzila, gdje si bila u postupku?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Blueone1, čestiram na trudnoći. Koliko tjedana si trudna i koliko imaš godina?

Di si do sada bila u postupcima osim ovog u MB?

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku
    Ljubljani

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Blueone1, čestiram na trudnoći. Koliko tjedana si trudna i koliko imaš godina?
    Di si do sada bila u postupcima osim ovog u MB?
    Hvala, samo da bude sve ok!
    24+5 sam, 38 god imam
    U Zgb sam bila prije

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A gdje?

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj antony34 prvotno napisa Vidi poruku
    Blueone meni je sad u zadnjem postupku mpo dao estrofeme i andol 100. Nista drugo a u proslom samo injekciju koju sam piknula 6 dnt. E mene zanima zasto sad nista drugo nisam dobila. Spremam se opet u postupak pa da znam dal da ga pitam sta cu dobiti.
    Sad sam skuzila sta si mi htjela reci
    Dobro ti je dao doktor, ali nikad sve zajedno! Dakle sve što ti je davao u dva postupka sad nek ti da zajedno
    -estrofem za endometrij,aspirin za cirkulaciju, injekciju hormona ßhcg 5.dan ciklusa i crinone gel-SVE ZAJEDNO!!! Jer sve je za nešto drugo i moraš biti pokrivena sa svim.

Ako imaš tanki endometrij uvijek ti mora dati estrofem, aspirin za cirkulaciju je jako bitan, ßhcg isto.

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku
    U ljubljani

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    A gdje?
    Postojna

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lol Blueone, tebe fakat drma trudnička rastrešenost.

A gdje u Zagrebu si bila prije Reša?

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

blueone a u kojoj klinici u Zgb si bila? pitam zato jer se i u dijelu klinika u HR dobije sličan/isti "tretman" nakon transfera... nazalost ne garantira uspjeh, kao ni lezanje 3h nakon... jednostavno nema dokaza za to

cestitam ti na trudnoci i hvala na info, s takvim amh+fsh+god je bas lijepo cuti pozitivnu pricu... makar meni osobno ne bi palo na pamet ici tamo u postupak

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Mojca ti i ja ko papagaji

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

A gdje?
    Lol Blueone, tebe fakat drma trudnička rastrešenost.

A gdje u Zagrebu si bila prije Reša?
    Drmala me, više me ne drma, sad sam opet uglavnom svoja. Reš ima amb.u Ljubljani, a na sam postupak ideš u Postojnu

U Zbg bila na V.Vrhovcu

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I na VV nisi baš ništa dobila od ranije navedenog?

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Jesam ali nikad sve zajedno. Kod kojeg dr.si ti Mojca?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •