Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj tanatana prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure,
    iza sebe imam jedan neuspjeli ivf (gonal 225IU 2-10 d.c. + cetrotide 6-10 d.c), dvije folikule, bez jajnih stanica.
    Nakon toga sam ušla u prirodni postupak i prije kraja mi je već bilo predlagano da idem na donaciju jajnih stanica.
    U prirodnom icsi-u dobila sam jajanu stanicu, ali se nije uspjela oploditi. Rekli su mi da je možda razlog i smrznuta sperma.
    Ja bih vas molila prijedlog koji doktor je spreman baviti se low responderom i neće odustati radi mog AMH nalaza?
    Na donaciju ne želim ići, a i mislim da ne moram jer npr. FSH mi je 4.5 na svakom nalazu (i estradiol je niski) koji sam do sada izvadila i imam redovne ovulacije.
    Samo netko treba imati volje i ZNANJA baviti se sa mnom, a ne opaliti prvu stimulaciju koja mu je na pameti i onda samo govoriti kako sam JA nenormalno odreagirala i dići ruke, a da još napomenem nisam bila poslana ni izvaditi hormone štitnjače, a kamoli neke možda još "egzotičnije" testove tipa vitamin D, ili DHEA.
    Znači, zanima me da li koja ima iskustvo s doktorom koji zna što sa low responderm
    Moj AMH je malo viši ali svejedno teško dobijem jajne stanice,
    imamo pravo na tih 6 postupaka preko HZZA i zašto ih nebi iskoristili.
    Mi smo kod profesorice Šprem u Petrovoj i za ženu imam samo rijeći hvale.
    Na žalost sve se to još uvijek, barem u HR, svodi na pokušaje i promašaje.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj NelaR prvotno napisa Vidi poruku
    imamo pravo na tih 6 postupaka preko HZZA i zašto ih nebi iskoristili.
    Mi smo kod profesorice Šprem u Petrovoj i za ženu imam samo rijeći hvale.
    Na žalost sve se to još uvijek, barem u HR, svodi na pokušaje i promašaje.
    Slažem se.
    Nemaš puno godina, i ima šanse da iako imaš slabu rezervu, da su ti stanice dovoljno kvalitetne.
    treba pratiti cikluse uzv-om i vidjeti koliko imaš antralaca i možda probati sa slabijom stimulacijom.

nekada je dovoljna i samo jedna js da završi sa trudnoćom.

evo nama je uspjelo u vrlo blago stimuliranom ciklusu, sa femarom + puregon i orgalutran
    imala sam 3 js, jedna prazna, jedna nezrela i jedna prava koja je rezultirala visokom betom,
    meni je FSH 13, na uzv oskudna rezerva, početak adenomioze, MM-u loš spermiogram, i svašta po malo.

dr. Škvorc/ Radončić su super za furati prirodnjake, slabo stimulirane, ako hoćeš detalje može na pp.

a što se tiće toga da će te netko poslati vaditi vitamine, DHEA i sl. bojim se da to nitko neće,
    ali tu stvar uzmi u svoje ruke, pročitaj si onaj topic hanumice fate (kako smo popravili kvalitetu js i ostali trudni dvaput)
    dr. koja je nabrojala koje sve dodatke treba uzimati kod smanjenje rezerve js: Q10, DHEA, vitamin D, omege, smokve u maslinovu ulju itd
    kupi si to i "krkraj se" da se dobro spremiš za slijedeće postupke.
    Sretno!
    Posljednje uređivanje od orange80 : 29.06.2015. at 18:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •