Stranica 8 od 49 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sad sam nešto našla mislim da se moglo desiti jedno od ovog;
    Jajnici svaki mjesec proizvode tvorevine slične cistama koje se zovu folikuli. Folikuli proizvode hormone estrogen i progesteron te tijekom ovulacije oslobađaju jednu jajnu stanicu.
    Ponekad normalan, mjesečni folikul nastavi rasti (izostane pucanje folikula kod ovulacije). Kad se to dogodi, kažemo da je nastala funkcionalna cista. To znači da je počela rasti tijekom normalne funkcije menstrualnog ciklusa. Postoje dvije vrste funkcionalnih cisti:
    • Folikularna cista - Otprilike na polovici menstrualnog ciklusa, žlijezda hipofiza u našem mozgu luči luteinizirajući hormon (LH) koji folikulu koji drži jajnu stanicu signalizira da je oslobodi. Kada sve teče po planu, jajna stanica se oslobađa iz folikula i putuje kroz jajovod u potrazi za spermijem u namjeri da bude oplođena. Folikularna cista nastaje kad ne dolazi do lučenja LH-a. Zbog toga folikul ne puca i ne oslobađa jajnu stanicu. Umjesto toga nastavlja rasti i pretvara se u cistu. Folikularne ciste su uglavnom bezopasne, rijetko izazivaju bolove i obično nestanu same od sebe nakon dva ili tri menstrualna ciklusa.
    • Cista žutog tijela - Ako dođe do lučenja LH-a i oslobađanja jajne stanice, rasprsnuti folikul počinje proizvoditi velike količine estrogena i progesterona pripremajući se za začeće. Tako promijenjeni folikul naziva žuto tijelo. Međutim, ponekad se otvor kroz koji je jajna stanica oslobođena ponovo zatvori te se u folikulu počne nakupljati tekućina i zbog toga žuto tijelo prerasta u cistu. Mada ta cista nakon nekoliko tjedana sama od sebe nestaje, može narasti u promjeru do 10 cm. Također može i krvariti ili prouzročiti uvrtanje jajnika uslijed čega dolazi do prekida cirkulacije krvi i bolova u zdjelici ili donjem trbuhu. Ukoliko se ispuni krvlju, cista može puknuti, tada se javlja iznenadna, oštra bol i dolazi do unutarnjeg krvarenja. Lijek za pospješivanje plodnosti, klomifen citrat koji potiče ovulaciju, povećava rizik od nastanka ciste žutog tijela nakon ovulacije. Te ciste ne sprječavaju ili ugrožavaju nastalu
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 07.11.2011. at 20:23

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mali Mimi, mislim da ti to nema veze sa onim što se tebi dogodilo. Za folikularnu cistu nema osnove, jer si ti (vrlo vjerojatno) primila štopericu koja je izazvala lh skok, te sazrijevanje i pucanje folikula (po mom mišljenju). Dakle, nemoguće je da si u stimuliranom ciklusu sa štopericom imala prekonekoliko folikularnih cista. Cista žutog tijela tj. lutealna cista, nastane u navedenim uvjetima ali kad se jajna stanica oslobodi, opet se vraćamo na rasprsnuti folikul odn. ovulaciju. Osim toga, lutealna cista je dosta prepoznatljiva, "paučinaste" je strukture http://download.imaging.consult.com/...2/gr1-midi.jpg, tako da ne vjerujem da bi ju išli punktirati, a i vjeruj mi , jako je bolna tako bi znala da ju imaš.
    Meni se kao najlogičnije objašnjenje zato nameće da su folikuli popucali, a biologica je manje-više elegantno izbjegla to reći a ujedno i skinula krivnju sa sebe.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kažem da folikuli definitivno nisu pukli nego su punktirani jedan po jedan gledala sam na UZV-u sve i slušala kako dr. provjerava sa sestrom nakon svakog usisavanja dal je prošao folikul i dok nisu svih 8 punktirali nisu stali dakle još jednom tvrdim da nisu popucali u to sam sigurna!
    No pustimo ovo za sada očito je da nećemo doči do nekog odgovora koji bi zadovoljio sve

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mali mimi mozda je biologica, kao sto se meni jednom desilo, vidjela da je ispunktirana tekucina drugacije teksture sto znaci da je js vec otpustena...ali opet nije to sve jasno, zasto drugi folikuli nisu popucali ako je postojao rast LH. Mozemo sad nagadjati do besvijesti, a da nis ne pogodimo. Nadam se da ti se to nece vise dogadjati!
    Mozda bi da vadis estradiol na jutro dana stoperice dobila koji odgovor.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vadila sam E2 na dan štoperice i ukazivao je na 7 zrelih j.s.
    Znam da sam bila u ful stimuliranom sa suprefactom a kao što smo već utvrdili više puta na ovom na forumu u slučaju da si u punom stimuliranom sa suprefactom ili decapeptilom folikuli ne pucaju, zato ujutro dr. ni ne gleda na UZV dal su još svi na broju.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam nije je bilo samo u 2 najmanja folikula je bila j.s.
    Kažem da folikuli definitivno nisu pukli nego su punktirani jedan po jedan gledala sam na UZV-u sve i slušala kako dr. provjerava sa sestrom nakon svakog usisavanja dal je prošao folikul i dok nisu svih 8 punktirali nisu stali dakle još jednom tvrdim da nisu popucali u to sam sigurna!
    No pustimo ovo za sada očito je da nećemo doči do nekog odgovora koji bi zadovoljio sve
    Vadila sam E2 na dan štoperice i ukazivao je na 7 zrelih j.s.
    Znam da sam bila u ful stimuliranom sa suprefactom a kao što smo već utvrdili više puta na ovom na forumu u slučaju da si u punom stimuliranom sa suprefactom ili decapeptilom folikuli ne pucaju, zato ujutro dr. ni ne gleda na UZV dal su još svi na broju.
    U ful stimulaciji, folikuli se "blokiraju" od pucanja, upravo zato je i moguće doći do momenta da se veći broj folikula punktira (inače bi sami popucali i nebi bilo punkcije).
    Ali ako se čeka predugo, onda se desi ovako, ili se punktiraju prezrele JS.
    Brijem da ti je štoperica ili dana prekasno ili je bila preslaba, pa nije baš utjecala na ove velike folikule.
    Činjenicom da je u najmanjima bila JS koja je aspirirana, a one su s obzirom da su bile u najmanjim folikulima vjerojatno bile nezrele, stvarno došlo do lošeg tempiranja, što ne mora biti doktorska greška, već je slijedom okolnosti bila takva reakcija organizma.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

M. Mimi, low responderi reagiraju tako da im je supresija prejaka, pa se ne ide u full stimulaciju jer supresija od početka previše blokira folikule, pa osim što ih ne naraste mnogo, očito i na štopericu kasnije ne reagiraju dobro.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sweety sve je to meni poznato i ja sam bila uvjerena do sad da i ja spadam među low respondere jer nikada nisam dobila više od 3 j.s. ali folikula je bilo više (samo su bili prazni) ali dr. me uvjerio da to nije kod mene slučaj da je više ulogu imala štitnjača i prekasne punkcije, baš me zanima kako ću sad proći u ovoj stimulaciji

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sweety sve je to meni poznato i ja sam bila uvjerena do sad da i ja spadam među low respondere jer nikada nisam dobila više od 3 j.s. ali folikula je bilo više (samo su bili prazni) ali dr. me uvjerio da to nije kod mene slučaj da je više ulogu imala štitnjača i prekasne punkcije, baš me zanima kako ću sad proći u ovoj stimulaciji
    Osim prekasne punkcije, štitnjača uvelike utječe na sve to.
    Nisam znala da je u igri kod tebe i štitnjača. Sad mi malo više ima smisla.
    Znam još jednu curu koja u do duše slabijoj stimulaciji nije imala ni jednu JS, uz jako dobar AMG, i to sve zbog štitnjače.
    Kasnije je dobila terapiju za štitnjaču i pod tom terapijom, u novoj stimulaciji imala sasvim zadovoljavajući broj JS i sad ima dupliće.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pardon, nije AMG nego AMH

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Pardon, nije AMG nego AMH
    . Sve je dobro, dok nije OMG .

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tu kod mene, reproduktivca uopce ne zanima stitnjaca.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Tu kod mene, reproduktivca uopce ne zanima stitnjaca.

A kako oni misle hendlat hormonske terapije bez čekiranja tako bitne žlijezde?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ne znam, nitko nije spominjao hormonsku terapiju. Nista mi ne fali, osim AMH-a, a za njega mi nemaju sto dati.

Kad/ako dodje do postupka, vidjet cemo.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Drage, evo mene nove ovdje.
    Najkraće: godina - 35, pokušavanje - 4,5 god, dijagnoza - uglavnom astheno.
    U očekivanju prvih konzultacija kod reproduktivca napravila sam nešto pretraga koje me nisu učinile sretnom. Nisam radila AMH ali ostalo:

dc4:
    FSH - 9.97 IU/L (3.5 - 12.5)
    LH - 5.09 IU/L (2.4 - 12.6)
    estradiol - 269.1 pmol/L (46 - 607)
    testosteron 0.246 nmol/L (0.29 - 1.67)
    prolaktin 28.7 mIU/L (102 - 496)

dc22:
    progesteron - 10 ug/L (1.7 - 27.0)

mi ne smrdi baš na dobro...

Presurfala sam pola Interneta, samodijagnosticirala si perimenopauzu, pala u višetjedni duboki očaj i onda...dođem kod svog općeg soc gineta koji mi na moj bojažljivi pokušaj pitanja strogo odreza da su mi hormoni u redu i da uopće ne kuži šta ja pričam. Rekoh OK, neću pilat, ionako ću svaki čas kod specijalista po kvalitetniju info (BTW, nit bivši nit sadašnji opći ginić mi na osnovu izgleda jajnika nikad riječi nisu rekli).

Ali dok to ne dočekam da vas pitam jedno pitanje u zoni "tešim se vešto": ako mi ciklusi uobičajeno šeću od 28 do 32...a ovaj (OK, zadnja 2) je iznimno došao na 25 a ja još s vađenjem kasnila po dan (jer su 3. i 21.dc padali za vikend)... koliko vrijednosti zbog toga mogu biti nepovoljnije? Kužite što hoću reć, kao što se ženama s dužim ciklusima savjetuje da dođu npr. progesteron vaditi kasnije, da li se onda ženama s kraćim savjetuje da ih vade ranije? Ili baš ne, jer upravo skraćivanje ciklusa jest indikator ulaska u "zlatno doba"?

Ispričajte me i preselite ako sam pitanje trebala postaviti na nekoj drugoj temi,
    tnx

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Argente, mogu samo reći da su ti hormoni ok, FSH do 12 je sasvim prihvatljiv ali bolji pokazatelj ovarijske rezerve je svakako AMH. Nemoj si razbijati previše glavu hormonima.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala ti taco, ma znam da ti nalazi nisu tako strašni, ali pere me paranoja jer mi je teta ušla u menopauzu sa 39 godina...pa me više strah onog što bi brzo moglo biti, ono, da se na sljedećem nalazu pokaže da je ova 10ka bila mila majka

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Argente svima nama se plodnost smanjuje čim smo bliže 40-tima to nije nikakva novost, sad trebaš pametno iskoristiti još to vrijeme koje ti je ostalo, odbrati nekog tko je dobar MPO stručnjak i krenuti
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 11.11.2011. at 09:01

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Argente, broj jedan koji moraš napraviti je hitno se obratiti nekog ko radi baš MPO i eventualno razmotrit IVF. Ne bih se složila s tacom da je FSH do 12 prihvatljiv, jer je FSH 13 već u svjetskim klinikama cut-off granica di te neće više stimulirati zbog toga što se ne očekuje odgovarajući odgovor. FSH od 9 je po meni već granično prema gornjoj granici.

PREVEDENO, to znači da je prošlo vrijeme slušanja socijalca, pogotovo u svjetlu pokušavanja od 4,5 godine, i da treba otići kod MPO stručnjaka i, po meni, pokušati čim prije napraviti dijagnostiku i zavrtiti IVF.

Naravno, ako ti je to uopće opcija (emotivno, svjetonazorno, logistički). Jer, taj put je težak, uspjeh zna bit sporadičan, i koji put se ipak dogodi doma, unutar plahti, a ne u labu. To jest, nema ni za što garancija, što je loše, opet, niti jedna dg. nije presuda, što je dobro - jer život i medicina nisu 1+1=2. I to nije put za svakoga, nekome će bit prihvatljivije pokušat prirodnim putem, a iskreno, često puta ti to na isto izađe, pogotovo kad se krene u neku visoku dob... to jest uspjeh je sporadičan i u labu i doma, ovisi o sreći, pa čemu se maltretirat, bolje odbarat neki svoj put - meni je to lab, nekome će bit feng shui i alternativa, a, na kraju - na isto se svodi (i jedno i drugo tek sporadično uspješno).

ALI, neke pravilnosti postoje.

4,5 godine pokušavanja MORAJU socijalcu bit triger da te pošalje specijalisti. Ovako ti to ide - Ako par pokušava godinju dana, a žena ima ispod 35, onda se nakon godine pokušavanja obraćaju spcijalisti. Ako žena ima preko 35, onda unutar 6 mjeseci.

Ja bi batalila spike onoga ko to sve skupa baš pretjerano... a, nije mu u fokusu (socijalac) i otišla na vrelo, ako želiš medicinski pokušat doći do djeteta.

Oprosti na iskrenosti i na komunikaciji u glavu, nadam se da ti pomaže, a ne odmaže.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, probala bi prvi IVF, s obzirom na FSH od 9, zavrtit u Hrvatskoj, unatoč katastrofalnom IVF zakonu i činjenici da se IVF vrlo približio politici, a udaljio od medicine, i da se moraš naučit čitat između redaka kao i u svakoj ispolitiziranoj stvari (di počinje život, jel embrij osoba, smrzavanje embrija itd. itd.).

Naime, na FSH 9 moraš vidit hoćeš li uopće isproducirat više od 3 jajne stanice (u hrv. je ograničenje oplodnje na 3, vani se može sve koliko se dobije u stimulaciji - 10, 15 itd.). Cijela IVF priča oslanja se na višak stanica, višak embrija i probir embrija. Jer 1 embrij nije 1 beba, niti u zdravoj populaciji, a kamoli u ovoj IVF populaciji plus još visoka dob - tu su ti omjeri 20 embrija 1 beba koji put, a koji put i unatoč dobi od 3 embrija 1 beba, a ne možeš znat di ćeš upast.

Znači, prije nego što odeš vani "zbog katastrofa zakona" treba vidjet jesi li uopće elligible za to, da ne ostavljaš bezveze hrpetine para za ono što možeš odraditi i tu.

Ukratko, mislim da bi ti imalo smisla čim prije do MPO u Hrvatskoj, zavrtit jedno 2-3 IVF-a i nadat se da ćeš upast u klub ovih sretnika kojima uspije i unatoč dobi, i unatoč hrv. zakonu itd. - nikad se ne zna u kojoj ćeš kategoriji bit, a nije baš da sad svaki IVF pacijent postane maratonac s križnim putem beskonačnih pokušaja.

Ali, ono što ti želim poručiti - ako ti je IVF ikakva opcija - THE TIME TO ACT IS NOW. Ako nije, onda ti je svejedno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Argente cure su ti sve rekle, s 35g i FSH 10 ako se odlučite u MPO vode najbolje je krenuti odmah. Ali mislim da nema panike u smislu preuranjene menopauze, FSH ti ipak nije tako velik a duljina ciklusa je normalna, plus to što ti nitko na UZ nije rekao da su jajnici promijenjeni možda znači da niti nisu. Za ukupnu sliku ovarijske rezerve trebala bi izvadit AMH, moguće da će te doktor koji vas uzme to odmah i zatražiti, iako nije ni AMH jednoznačan čini se barem po iskustvima s foruma.

U biti ćeš najviše odgovora dobiti kad krenete s postupkom i kad se vidi kako reagiraš na stimulaciju. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vezano za dan vađenja hormona, hormoni FS+H, LH i estradiol se mogu vaditi od 2.-4. ili čak 5.dc, ja imam kratke cikluse pa vadim obavezno 2.dc ili najkasnije 3.dc. Progesteron bi se trebao vaditi oko 7 dana nakon O, znači ako je O kasnije i to se pomiče.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Također, ako ćeš na reproduktivca čekat tipa mjesec dana, ja bi, ako je izvedivo, izvadila u Vinogradskoj ili Breyeru AMH.

AMH nalaz se može raditi svaki dc, čeka se neka 2 tjedna, plaća se i u VG, ali bitno manje nego u Breyera, a ne znam zadnji status ide li na uputnicu.

To bi napravila zato što će te većina možda poslat vadit AMH, i što treba koristit sve trikove koji ti ubrzavaju dijagnostiku, a to je i dolazak s već urađenim AMH-om pa da se ne dulji dijagnostička priča bez potrebe.

Također, razne klinike imaju i svoje "trikove" - ako ideš na VV, onda treba imati sreće ispreskočiti androloga di parovi zaostanu par mjeseci (probajte se oduprijet sperm penetration testu i takvim stvarima), ako ideš privatno nekima, vjerojatno te neće ni tražiti AMH jer se pouzdaju u UZV. Znači, svaki interfejsing i s privatnikom i s bolnicom nosi svoje neke logistike, a i razne stillove, koje treba prihvatiti, ali generalno, vrijeme je novac i treba ubrzavat stvari - imaju li lijekova, kolika je lista, koja je pol. opcija pobijedila, jesu li u "milosti" ili "nemolosti" trenutno vladajućih (na žalost).

Tako da nije svaki interfejsing uvjetovan čistom medicinom, u ovoj priči je to jako izraženo, barem nakon što se u sve uplela Crkva i politika, čak je i manji postotak medicine, nego što je politike, i što možeš uradit u svojoj režiji da ubrzaš vrijeme od dijagnostike do stavljanja na listu za postupak - napravi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I upravo poznavajući sve ovo - koliko se i inače sporo ide - zato ti "dižemo paniku" stila - KRENI SAD I ŠTO MOŽEŠ OD DIJAGNOSTIKE SAMA SKRATIT - SKRATI. Nisi u perimenopuazi, nemoj na to brijat, ali imaš jedno ograničeno vrijeme djelovanja, koje dodatno ograničavaju sredstva po bolnicama available za IVF, loš zakon, kriza i konzervativna politika koji te tjera da više puta prolaziš isto da bi dobila rezultat usporediv mogućnosti oplodnje svih stanica itd.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

S ozbirom na Rijeku, vidi jel' se može od tamo organizirat vađenje AMH-a - ima onaj neki privat. lab, vidi jel' oni šalju krv u ZG, iako to će ići teže, jednostavnije ti je, da, ako dolaziš u ZG na shopping, koncert itd. - odeš jedan dan u privat lab Breyer ili državno Vinogradsku i da to izvadiš.

Također, s ozbirom na Rijeku, ovisno o tvojim sredstvima (radiš li, možete li financirati liječenje privatno i u inozemstvu), dvije mi se opcije liječenja nameću - KB Rijeka i dr. Reš, Slovenac, u Ljubljani/Postojni. Ko je kod njega na IVF-u (a nema liste čekanja kao Maribor), stiže u rijeku na posao u r. vrijeme, ako sam dobro shatila -ima UZV-ove u sitne jutarnje sate. Tako da sve se može povezat i kombibnirat, ali zahtijeva jako informacijski angažman s tvoje strane. Opet, moraš biti svjesna da nigdje garancija za uspjeh nema, a da sasvim normalno možeš ostat i trudna doma. I unatoč tome, odabrat nešto kao tvoj put i na tome radit .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.11.2011. at 12:09

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure,ja prije 2 dana vadila AMH na VV,ide na uputnicu bez plaćanja.Zvala prošli tjedan da se naručim i dobila termin za 4 dana.Nalaz će biti gotov za 10 dana.Nadam se da je korisana informacija,da bezveze na trošite novce!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,ja prije 2 dana vadila AMH na VV,ide na uputnicu bez plaćanja.Zvala prošli tjedan da se naručim i dobila termin za 4 dana.Nalaz će biti gotov za 10 dana.Nadam se da je korisana informacija,da bezveze na trošite novce!
    Super, nadam se da je ženi korisno, ali ona je iz Rijeke...

Opet, na topicu nizak AMH, visok FSH, vrijeme je novac...

Ja nekako ljudima pokušavam predočit koliko to vrijeme u IVF-u curka, pa napravi ovo, pa napravi ono, pa ti tako uleti socijalac sa opuštanjem... i puf. odu godine. A jnemoš' nikom platit da budeš 2 ili 4 godine mlađi... osim Radmanu, ali to s elksiriom mi je tek vrhunska smijarija i bezočnost.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.11.2011. at 12:16

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku

Ali dok to ne dočekam da vas pitam jedno pitanje u zoni "tešim se vešto": ako mi ciklusi uobičajeno šeću od 28 do 32...a ovaj (OK, zadnja 2) je iznimno došao na 25 a ja još s vađenjem kasnila po dan (jer su 3. i 21.dc padali za vikend)... koliko vrijednosti zbog toga mogu biti nepovoljnije? Kužite što hoću reć, kao što se ženama s dužim ciklusima savjetuje da dođu npr. progesteron vaditi kasnije, da li se onda ženama s kraćim savjetuje da ih vade ranije? Ili baš ne, jer upravo skraćivanje ciklusa jest indikator ulaska u "zlatno doba"?
    Evo da se i ja ubacim-negdje s 35 su mi ciklusi došli na 25, 26 dana (s 28), sa svim urednim nalazima, s urednim ovulacijama pomaknutim na 11., 12. dan, ali razlika je u tome da je svaki bio takav, a sporadično je normalno (1-2 ciklusa godišnje). I da, jednom sam vadila hormone 6. dan (s takvim kraćim ciklusima), i bili su svi prekrasno savršeni. Čekamo tvoje vijesti kad obaviš razgovor s MPO specijalistom!
    Posljednje uređivanje od mare41 : 11.11.2011. at 12:42

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako ja to vidim - kraćenje folikularne faze, tj. skraćivanje ciklusa (ako nije 1-2 godišnje, nego ako su većina sad takvih), kao i spottanje... sve je to znak valjajućih promjena. One ne moraju nastupiti u roku od 1-2 godine, ali su negdje.. iza brda, upravo kako i FSH pokazuje. AMH pokaže, u TEORIJI, koliko će brzo one doći i jesu li već tu, u teoriji bi trebao, čak i uz normalan FSH, predvidjeti nadolazeće promjene u roku od 2 godine, ako sam dobro zapamtila. Nadolazeće promjene ne treba tumačiti kao ono... pala je giljotina, a glava se otkotrljala u košaru, game over. Nego kao jedno srednjoročno razodblje u kojem treba pregrist zube i dobro zagrist u IVF kolač, bez ikakvih iluzija, i svjestan i logistike i političkog konteksta i ovarijskog konteksta, ako je to tvoj put.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.11.2011. at 12:46

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala cure svima na angažmanu!
    Već sam dugo svjesna da su male šanse u kućnoj radinosti ali alarm mi se upalio tek sad. Valjda je trebalo da to sjedne, taj famozni klik u glavi.

Dosta sam toga po netu pročešljala od kad sam osvijestila misao (ja sam isto lab-person, naravno da ću probat s MPO) pa i nije neobično da je plan koji ste mi složile istovjetam onom mom
    Za 10 dana sam naručena kod specijalista (KBC Ri), do onda ću imati sve tražene pretrage, papirologije i konzaltinge tako da ću mu se ukazat pod punom ratnom spremom (i time probat isforcat IVF što prije).
    Da, i sama sam kontala prvo izvrtit ovdje pokoji pokušaj prije naručivanja van upravo iz razloga koje je ina33 navela.

Jedino što me strah ić radit AMH da me ne izdeprimira, taman sam se skulirala...pretpostavljam da će ponašanje doktora biti odlučujuće. Zapravo sam sklonija misliti da me neće slati zbog uštede pa da će biti potreban dodatni argument ako bude bacio ignore na moju 10ku...ali ostavimo nagađanja još par dana.

Niš, idem do koka iz KBC Ri vidjet koliki je minimum čekanja za stavljanje u potupak.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jedino što me strah ić radit AMH da me ne izdeprimira, taman sam se skulirala...pretpostavljam da će ponašanje doktora biti odlučujuće. Zapravo sam sklonija misliti da me neće slati zbog uštede pa da će biti potreban dodatni argument ako bude bacio ignore na moju 10ku...ali ostavimo nagađanja još par dana.
    Sumnjam da će te iz RI slati na AMH, ako se to ne može napravit u RI.

Plusevi i minusevi vađenja AMH-a su ti, kako ja to vidim, sad samo pregovarački:

- ako je mali, ti ćeš bit žešća u borbi za upad na listu za IVF jer ima manje cajta;
    - ako je mali, možda kloneš.

Zaključak: ako si sve osvijestila i imaš fajterski stav (na koji "zen-doktori i okolina nemaju upliv (a to su sve, u pravilu, ovi koji nisu usko u MPO-u ) - ne treba ti AMH.

Ono što ti treba je logistika bor-mašine.
    Ono što ti ne treba je ono... ajme, uz takav AMH nema šanse.

Jer, nije to tako čvrsto pravilo - ima cura sa super AMH-om kojeg mogu mačku o rep okačit, ima "izgubljenih slučajeva" po lab. vrijednostima, uspile iz prve, i to u RH, i to uz oplodnju samo 3 js.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.11.2011. at 14:40

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zen u smislu "opuuusti te seeeee". Jedino, u KB Ri će te dočekat psihologica/estradna zvijezda karmen s tim spikama, nju zanemari - ona je samo preporeka za dobit papir i šlus, a malo će ti i psihološki profil čačkat (i to je jedna velika, ako i najveća sramota ovog zakona - to psihonavlačenje). Nemoj se s njom kačit, lijepo se smješkaj i zahvali na papiru u kojem će pisat da se izražavaš u skladu s godinama, primjereno hraniš i da ne nalazi psihopatologije, možda dobiješ i par savjeta u stilu iz glorije i tene - nemojte se na to foukusirat i mislite pozitivno i fino se na tome zahvali i bok. (bez zezancije, u nekom paralelnom svemiru ovo bi bilo smiješno, a psihostruka se crvenila od sramote jer toga NIGDJE nema u smislu da je prisilno savjetovanje uvjet za ulazak u postupak), ali kod nas mnogo toga prolazi danas, a sutra... ko zna di će ko sutra bit.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.11.2011. at 14:44

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A nekima se to i svidi, kažu da je žena šarmantna... U svakom slučaju, svaku tu stvar treba gledat - ti si mi nothing personal, jedna prepreka koju moram svladat i bok.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Argente svima nama se plodnost smanjuje čim smo bliže 40-tima to nije nikakva novost, sad trebaš pametno iskoristiti još to vrijeme koje ti je ostalo, odbrati nekog tko je dobar MPO stručnjak i krenuti
    Znam, znam, ali nekom brže nekom sporije a ja sam se nadala bar prosječno. Negdje sam pročitala da sa 35 g. FSH ne bi smio biti preko 8. Ijao!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    A nekima se to i svidi, kažu da je žena šarmantna... U svakom slučaju, svaku tu stvar treba gledat - ti si mi nothing personal, jedna prepreka koju moram svladat i bok.
    Haha, da i ja sam čula od mpo frendica da KK valja to-vam-ne-smije-biti-najvažnija-stvar-u-životu-penso-positivo spike. A klimat ću glavnom, što mi drugo preostaje...isto kao i javnom bilježniku

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sramotno je da ljudi tako zarađuju, a to prodaju kao medicinu, opet kažu da je Karin dobra u području gubitaka trudnoće i stvarno tu bude OK. Naravno, jer, po meni - tu ti stvarno treba često treba psihosuport, dok je ovako besmisleno postavljeno kao barijera za ulaz u IVF, besmisleno kao i onaj par kojemu je CZZS u Karlovcu pokušavao oduzet dijete, ali dok ne zoveš medije, kakvi jesu, u pomoć... ljudi uzlete... bez kontrole ... dok Radman svoj energizer može prodavat kao nešto.... a... jednog dana će tu uletit neki regulatori, neka besmislena EU direktiva. Taj dan još nije stigao.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.11.2011. at 15:24

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

... mislim, u svemu tome, još psihopalamuđenje stila tena i glorija najmanje košta pacijenta. Najviše košta neoplodnja više od 3 stanice. A, Bože moj - u ovome ti je recept znaj to ti je prepreka, ko stvarna pomoć i ne troši energije i love, ali najvažnije - vremena - uzalud.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    I da, jednom sam vadila hormone 6. dan (s takvim kraćim ciklusima), i bili su svi prekrasno savršeni. Čekamo tvoje vijesti kad obaviš razgovor s MPO specijalistom!
    Ee to pitam, dakle, nalaz je realan, nije da bi bio bitno drugačiji da sam vadila 2. i 20. ili u nekom drugom ciklusu. Hvala, javit ću se svakako!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Argente nalaz AMH u Rijeci ne traže ni ne gledaju (ja sam isto kod dr. Vlašića) ali sam ga izvadila prije za Mb, ti izvadi ako hoćeš to saznanje za sebe ili možda ako planiraš negdje drugdje ali kažem ovi tamo to ne traže, bar mene nisu. Ja sam izvadila kod nas u običnom labu i poslala za VInogradsku poštom, sve sam prije tog dogovorila sa Vinogradskom bolnicom tj. dr Tešić čini mi se. FSh je recimo kod mene dosta znao varirati od 7 do 15 gore, dole tako da nije on baš točan pokazatelj (ja sam ga baš često znala vaditi) ali moja dijagnoza je endometrioza pa je to s tim povezano kako mi je dr. objasnio.
    Eto želim ti sreću i da kreneš s IVF-om što prije!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A ne moraš ni ići kod psihologa i pravnika tamo njihovog u bolnici imaš onaj Obiteljski centar i tamo možeš sve obaviti meni su bili super, a ovdje primaju samo prijepodne znači i za to bih trebala bolovanje uzimati

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eto, super. A vrhunska ironija da trebaš uzimat bolovanje da dobiješ papir da se lijepo izražavaš i par svjeta stila Tene. Doduše, ironija je to i plaćat više od 20 kn, koliko koštaju Mila i Tena. Ma, sve to onako shvati s humoresknom ironijom stila Montija Pajtona i kreni.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kako ja to vidim - kraćenje folikularne faze, tj. skraćivanje ciklusa (ako nije 1-2 godišnje, nego ako su većina sad takvih), kao i spottanje... sve je to znak valjajućih promjena.
    referirat ću se na ovo spottanje, nikad ga u životu nisam imala do nazad zadnja tri ciklusa nakon zadnje stimulacije. I evo ovaj zadnji ciklus ga nema. Što bi tu moglo biti uzrok? inače imam 35, AMH oko 8, ostali hormovni uredni (bili prije godinu dana), a iako su mi dosadašnji ciklusi bili k'o sat - sad primjećujem da se produžuju (zadnja dva su takva mada ovaj koji čekam sad da skonča povezujem s nervozom jer moram krenuti u postupak).
    Posljednje uređivanje od anddu : 11.11.2011. at 18:36

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da je znak valjajućih promjena, s AMH-om 8. A možda je i slučajnost - kako da to znam? Spottanje koje je učestalo (tijekom cijele godine), skraćivanje folikularne faze - znači, punkcija tipa 10 dc, promijenjeni hormoni - to je jedan cijeli konglomerat.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.11.2011. at 18:42

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ne znam, ja bih svakog slala na vadjenje AMH. Da sam natrcala na doktora koji ga ignorira, vjerojatno bi cijela prica oko djeteta i dalje bila na stand byu. Ali na srecu, gos'n me prvo poslao u lab.

Uopce nije bilo lijepo cuti nepostojecu brojku s 32 godine, ali navikne se covjek i na to. Meni je uvijek draze znati, sto god to bilo, nego nemati pojma.

Moj FSH od oko 9 je zanemaren na klinici, oni rade do 15 bez razmisljanja, a i vise, po potrebi, i smatraju moj sasvim normalnim (referentna vrijednost je 10 tu kod nas). No ipak vjerojatno reflektira sugavi AMH, s obzirom na godine zivota.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Samo da vas izvijestim da sam upravo dobila stvari (daa, tako ovdje govore i mlađi od 75 ) na 24dc (prošli 25, pretprošli 26) No, krasno!
    Srezala sam poroke (skoro) na nulu, počela se šopat vitaminima, smokvama, jest proteine...i sad ću ruknut u menopauzu u roku do Nove godine. Idem se sad van tako zabit :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo da vas izvijestim da sam upravo dobila stvari (daa, tako ovdje govore i mlađi od 75 ) na 24dc (prošli 25, pretprošli 26) No, krasno!
    Srezala sam poroke (skoro) na nulu, počela se šopat vitaminima, smokvama, jest proteine...i sad ću ruknut u menopauzu u roku do Nove godine. Idem se sad van tako zabit :D
    Je, vidila sam te na goji bobicama i popravljanju kvalitete jajašaca, što ja mislim da se ne može popravit - nego jednostavno vrti postupke hoping for the best, ja sam više ono.. nemam baš vjere u išta alternativno, vjerujem u farmaciju, a kad to kažem neko reagira kao da sam rekla nešto užasno, tipa da sam pedofil. Nemoj to shvaćat tako konačno... Više od goje i proteina, možda ti ima smisla pit Dheas, ali i to je upitno - neki ginići su za to, neki ne. To nije moja brija, ali - što god ti pomaže, a ne maltretira - do it. Mene je maltretiralo već i beskonačno šopanje folic plusom, ono, godinama sam to kljucala, ali... svako je različit.

Nemoj se ustresirat, trasiraj svoj put, ispreskači ove ommmm ako te nerviraju, ako ti to paše ommmaj... i sretno, na kraju, sreća ti je više od 50% zatrudnjivanja, bez obzira na sve analize i sinteze.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Stvarno, je li to moguće?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

nemam baš vjere u išta alternativno, vjerujem u farmaciju
    ma nisam ni ja nikad imala, ovo je privremeno ludilo (nadam se)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Stvarno, je li to moguće?
    Što jel' moguće? Sve je moguće, ali što je vjerojatno? Ne kužim pitanje baš....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma nisam ni ja nikad imala, ovo je privremeno ludilo (nadam se)
    Nemoj shvaćat doslovno... kod da su moji eventualni hodogrami molitve u crkvi MB laba u dobi 40+ išta pametniji, razumniji i normalniji... od primjerice, uređivanja kuće po feng shuiju, molitve, opuštanja, odlaska homeopatu, ugodnog ćaskanja s Karin itd. Ovo moje, ako ništa, više košta... ali mene manje nervira. Trebaš ići za tim što te manje nervira...

Stranica 8 od 49 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •