Stranica 17 od 49 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ono sto ja znam..za bolju kvalitetu j.s je dobar dhea. U Americi je taj trend uzimanja vec duzi,a kod nas tek dolazi.
    To s dheom kod nekog upali,kod nekog ne..neznam o cemu to ovisi.
    Ja sam provjerila svoj dheas status,i ispao je malo povisen..pa ga najvjerovatnije necu uzimat...
    Provaj uzimat i mladu zelenu psenicu..navodno i to poboljsava...
    Ali u svakom slucaju,mjenjaj kliniku...
    Sigurno ce ti se javit neko s korisnijim savjetima,od mojih.
    Sretno
    P.s jel kadilak,vudu i valentino jos uvijek rade?)

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

gagi imas pp

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav cure (buduće majke),
    dugo vas čitam i nisam baš aktivna u javljanju, ali sve više problema me nagnalo da vam se pridružim jer sam od vas naučila puno..puno više nego od naših dr.-ova. Moja priča je ovakva..ja imam 35 god, MM 33 god. Moj jedini problem je nizak AMH i neprododan desni jajovod. MM uvijek sve ok. Iza sebe imamo 4 stimulairana IVF-a (neupsješna, naravno), u prva tri sam dobila 3 stanice i sve tri su se dobro oplodile i vraćena tri embrija (prvi puta smo imali i blastice, ostala dva nisu tako dugo čekali, nego su vraćali 3 dan, ali bilog je rekao da su sve dobre (onakve kakve baš trebaju biti!). Taj treći puta se dogodila i biokemijska, beta je rasla 2 tj, ali nepravilno. Moj 4 IVF je bio fijasko...imala sam samo dvije stanice, na punkciji samo jedna i ta jedna se nije oplodila. To mi je užasno teško palo i prvo sam bila neopisivo ljuta jer sam bila uvjerena da je stvar u dr..dirali su mi već provjereni protokol i umjesto decapeptyla su mi dali cetrotide. Ja inače primim dosta Gonala (sve do punkcije), a ovaj put mi je dr.stopirao ljekove 9-ti dan i 11-ti me poslao na punkciju (rekao je da su folikuli bili te veličine jer sam se ja protivila tako ranoj punkciji...koliko se sjećam bili su oko 18 mm). Na kraju se ni ta jedna nije oplodila jer je bila nezrela, što se dogodilo sa onom drugom...ne znam. Uglavno, trebalo mi je puno da se pokupim sa dna i krenem dalje...kasnije sam pročešljala cijeli forum i vidjela da se takve stvari jednostavno događaju i da sam ja očigledno u toj dobi (našla sam se u forumu 39+). E sad da konačno krenem na moj sadašnji problem...u svom tom očaju pokušala sam pronaći sve što bi mi moglo pomoći za tu moju malu rezervu pa sam na svoju ruku počela piti DHEA (50 mg na dan). Gledala sam nalaze prije 2 god i bili su mi ili ispod donje granice ili na njoj. Inače sam uvijek imala problema sa aknama, ali bila sam spremna i na to...sve za krajnji cilj! Pila sam to mjesec i 10-tak dana kada sa mišla provjeriti sve hormone i sada je situacija ovakva:
    LH 2,38 IU/L (2,12-10,9)
    FSH 3,32 IU/L (3,85-8,78)
    Estradiol 539 pmol/L (99-448)
    slobodni testasteron 49,5 pmol/L (0,21-14,2)
    DHEA 13,6 (0,62-7,22)
    Kao što vdite testasteron i DHEA....vouuuu iznad granica (lice da ne govorim kakvo je!!)
    To sam vadila 4-ti dc i u tom ciklusu sam išla i u prirodni..nema cista, radio je desni jajnik koji nije u prošloj stimulaciji dao ni jedan folikul tako da ni u ovom ciklusu nije bilo ništa..9-ti dan je vidio neki mali folikul od 11 mm i takav je ostao i 12-ti dan. Kad me pogledao dr.je prvo komentirao da izgledao kao da je ovulacija bila, hm..to me kopka..možda je i bila? Uglavnom, ja sam odmah prestala piti taj DHEA, ali nije mi jasno da je to moglo toliko narasti. Kod dr idem tek sljedeći pon. Ne znam jel to bude sad samo palo ili budem nešto opet morala nešto piti da se to unormali..ima li tko takva iskustva? Drugi problem mi je AMH...prije godinu dana bio je 8,1 pmol/L uz FSH 11,8 IU/L, a sad je 2,4 uz FSH 3,32!!! Kako je moguće da je taj FSH sad toliko mali, ispod donje granice? Jel ga mogao smanjiti taj DHEA? Sad za sve krivim DHEA Stimulacija mi je predviđena za 4 mj, a prije toga bi dr.pokušao sa Femarom (ali to je rekoa da će odlučiti tek kad vidi nalaze, sumnjam da će me sa ovim AMH htjeti više uopće pustiti u stimulaciju, jer je rekao da ako je on jako nizak da to nema više smisla). Antralne folikule mi nikad nije radio (to namjeravam odraditi u sljedećem ciklusu privatno). Eto drage moje, sad sam vas već udavila, ali to je samo skraćena verzija Molim vas utješite me neki način...mada bi rado poslušala realan stav ine33 jer sam i sama takva...sumnjam da više mogu išta postići sa ovim stanjem, a pomiriti se s tim da nikad ne bude....ne mogu! Momentalno ne mogu prihvatiti stvarnost....((((

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kruca, u kojoj si klinici? Oba AMH su iz Vinogradske? Povišeni E2 kojeg imaš ne govori samo za cistu nego dapače, češće se nalazi kod smanjene ovarijske rezerve te mehanizmom negativne povratne sprege snižava FSH. a ono što treba naglasiti-od AMH je važnija prisutnost ovulacije te je moguće (ako se smatra da stimulacija više ne pomaže, a upravo kod smanjene rezerve bolji su kratki protokoli-sa cetrotide) ići svaki ciklus u prirodnjake i čekati onu pravu dobru jajnu stanicu. Visina AMH nije nikakva osuda ni presuda, samo treba znati izabrati prave postupke u skladu s njima. Dr R zna reći-dok god je jajnih stanica sve ostalo je manje bitno (donacija je odluka kad postoje dijagnostički i dobni parametri za to).
    Imamo trudnica i starijih i s nižim AMH, i mlađih s nižim AMH, sve kombinacije postoje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kruca, FSH varira iz ciklusa u ciklus dok je AMH više-manje konstantan kroz cikluse i s godinama i smanjenjem rezerve opada. Nemoj kriviti DHEA za smanjenje AMH, to nema veze. Visoki E2 u ovom zadnjem vađenju ti je vjerojatno razlog za nisku vrijednost FSH, ali se kao relevantna uzima najviša izmjerena vrijednost.
    Ne trebaš očajavati, nije to tako loša situacija. Možda će ti baš polustimulirani postupci (Femara ili Klomifen uz dodatak Gonala/Menopura) biti dobitni. S ovom dijagnozom treba biti uporan i ići iz postupka u postupak dok se ne potrefi dobar ciklus i dobitni embrijić.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja sam u Vinogradskoj, prvi AMH je rađen tamo, a ovaj sad u VV. Ne krivim ja DHEA za smanjen AMH...to znam da nema nikakve veze, DHEA krivim jer su ovi ostali hormoni "podivljali", sa AMH sam se pomirila godinu dana prije, samo mi se ovo čini kao veliki pad u godini dana...a možda ima veze i to što je drugi lab? Nisam samo znala jel taj DHEA može utjecati na FSH...da se nije zbog njega tako smanjio...al ok, ako se to zna dešavati, onda ok. Sada mi je samo najveća briga kako vratiti taj DHEA i testosteron u normalu...kako takve visoke vrijednosti utječu na sam postupak? Mislite da će mi sa tim vrijednostima dati da idem u postupak sa npr.Femarom? Ili bi to trebala prvo vratiti u normalu...čime? To mi je logičnije, ali iskreno nemam pojima kako ti hormoni djeluju na začeće...s tim još nisam imala problema pa nisam ni istraživala, al eto..čovjek uči dok je živ

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kruca, cetrotide protokol je poznat kao brži - ovulacija ide brže, manje je lijekova potrebno za stimul. Nimeni baš nije bio nešto, osjećala sam se kao da vozim u petoj brzini i kao da sam u folikularnoj fazi već u PMS-u. Rezultat, vezano za količine embrija, nije bio baš neki, opet, teško je tu reći je li do cetrotidea ili su to sad te brze promjene uslijed dobi (42). Sretno!!!

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

gdje se može vaditi taj DHEA? koje još dodatne hormone mogu vaditi?! nitko me nigdje ne šalje,samo sam vadila AMH koji je 2.9 pmol...i ostali hormoni su mi ok...pa čak i FSH...
    hvala na odgovorima...

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Dheas vadis u labu gdje si vadila amh.koliko ja znam fsh nije uvijek jasan pokazatelj rezerve j.s.
    Evo npr.ja... Prvi put kad sam ga vadila bio je 28.. Nakon toga 8,6,9,8...
    Cak su jedno vrijeme mislili da je ovaj prvi bio greska...
    Tako je zaredom bija masu puta dobar,pa pred icsi.. 25...
    I onda ponovo normala...
    Fsh se mjenja,i ukazuje na ovarijsku rezervu...ali nije jedini cimbenik..kao sta nije ni amh.
    Pokusaj dogovorit sto prije termin na drugoj klinici,odnesi im svu dokumentaciju da vide..pa poslusaj sto ce ti oni reci..i onda ces biti malo pametnija..sta dalje..
    A i sigurno ce te Ina 33 uputit,ona je tu tata- mata!

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Shadow2 prvotno napisa Vidi poruku
    Dheas vadis u labu gdje si vadila amh.koliko ja znam fsh nije uvijek jasan pokazatelj rezerve j.s.
    Evo npr.ja... Prvi put kad sam ga vadila bio je 28.. Nakon toga 8,6,9,8...
    Cak su jedno vrijeme mislili da je ovaj prvi bio greska...
    Tako je zaredom bija masu puta dobar,pa pred icsi.. 25...
    I onda ponovo normala...
    Fsh se mjenja,i ukazuje na ovarijsku rezervu...ali nije jedini cimbenik..kao sta nije ni amh.
    Pokusaj dogovorit sto prije termin na drugoj klinici,odnesi im svu dokumentaciju da vide..pa poslusaj sto ce ti oni reci..i onda ces biti malo pametnija..sta dalje..
    A i sigurno ce te Ina 33 uputit,ona je tu tata- mata!
    hvala puno...tek sam saznala da taj AMH uopće postoji...
    planiram u 3 mj ići na VV....pa ćemo vidjeti šta će oni reći...
    slobodno mi pišite,jer želim što više znati o tome...hvala

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kruca, moj AMH je 1.86 pmol/l i idem u stimulaciju Follistimom (Puregon u nasim krajevima). Nemam jos detalje jer moram odraditi HSG prije konacne presude, ali za sad imam na papiru 150 IU dnevno, 10-15 dana. Uz to stoperica, Ovidrel. Prvi korak nam je ipak IUI (osim ako mi jajovodi nisu prohodni), a onda, ovisno o (ne)uspjehu i mojoj reakciji na stimulaciju, idemo dalje. Nadam se jedino da se moze direktno na punkciju ako odreagiram dobro i izmislim folikule. :/

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo pitanje od kruce i mene sad muči jel moguće da se AMH rezultati mogu tako puno razlikovati jer su vađeni u 2 laba, sad me strah koliko bi iznosio moj da ga vadim na VV jer i moj je iz Vinogradske

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Osnovno pravilo usporedbe dijagnostičkih nalaza je da se ponavljaju na istom mjestu! (bilo koji).

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

da upotpunim statistiku za protokol s mojim AMH:

logest kroz dva tjedna
    15. dan suprefact 3x2 (do štoperice)
    od 2. dana M do 6. Gonal F 225 IU

- uz to brevactide 2x 5000 IU i crinone gel

rezultate javim

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dobro ali koji je rezultat vjerodostojniji onaj s VV il Vinogradske? Zapravo možda je bolje i ne znati

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kruca, jeli ti femaru predlažu u Vinogradskoj? Pitam jer je to moja zadnja šansa za potrefiti protokol, trenutno sam u stimuliranom, i nakon 21 menopura jedan folikul (ukupno četiri, ali jedan je požurio, ostali daleko iza njega), nisam niti primila cetrotide. Nadam se da će na aspiraciji biti i ta jedna js. Ne znam više što dalje...

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da, u Vinogradskoj, dr.T. mi je rekao da bi probao sa Klomifrnom, ali ja sam ga onmah prekinula da sam s njim bila stimulirana prvi puta i imala 5 folikula koji su svi bili prazni pa sam spomenula Femaru. Tako da je on rekao dobro ili Feamara, vidjet ćemo na osnovu nalaza. Nisam još odnjela ove nalaze jer eto...napisala sam zašto, moram prvo riješiti ova dva hormona pa onda ponoviti. Al mi je rekao da ako je AMH vrlo nizak da ćemo razmisliti o stimulaciji uopće, ima li smisla me stimulirati..ne znam što za njega znači vrlo nizak AMH...to ću vidjeti. Također nikad nisam bila na Femari pa bih probala i to. Anddu, ti si isto tamo? A koliki je tebi AMH?

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jesam, meni je AMH prije godinu i par mjeseci bio 8,6, ali ova trenutna stimulacija me spustila na zemlju - imam jedan jedini folikul, do sad se brojka kretala oko 5, a bile bi po tri stanice, na klomifenima dva do tri folikula i jedna do dvije stanice. Vidjet ćemo sutra je li još tu i taj jedan ima li u njemu stanica. Pitam za femaru, jer nisam nju još provala, kao ni dugi protokol, ali znam da on nije dobar za low respondere. Ma vidjet ću nakon ovog postupka, nisam još dignula ruke od njega. A što je dr. jako nizak AMH, ne znam. Meni je za moj samo rekao da nam on sve govori.
    Posljednje uređivanje od anddu : 16.02.2012. at 07:46

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tako je eto i meni bilo, prije godinu dana AMH 8,1, sada 2,4. Zadnja stimulacija isto na kraju jedna stanica, ali nije se oplodila...nakon toga me dr.zatražio da ponovim sve nalaze i obavezno AMH. Tako sam i saznala za taj veliki pad, jer inače ga ne bih ni vadila, i bolje da ni nisam...znala sam da je nizak, ali bolje da nisam saznala koliki je Držim ti fige da bude i ta jedna, znam koliko je meni teško pao taj zadnji IVF...drži se

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod mene jos nismo probali stimulaciju, ali moj AMH ne govori nista, osim da nemam vremena za razvlacenje i razmisljanje. Tako barem kaze nas reproduktivac. Dok mi je AMH bio jedini hormon koji sam imala izvadjen, razgovaralo se o mogucnosti da uopce ne idem na IVF tj. stimulaciju, ali nakon sto sam odradila i ostalo, plus UZV - antralci, volumen jajnika, itd., ispada da jedino AMH ne pase u cijelu pricu.

S ove strane bare, izgleda da vole Follistim (Puregon) za low respondere, ili barem potencijalne low respondere.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma ja sam trenutno na 7 IVF-u, četvrta stimulacija. Trenutno najgora, ali rezultati ni dosad nisu bili sjajni - tri puta po tri stanice, s tim da su u jendom dvije bile nezrele. Svaki protokol bio je drukčiji. Tnx kruca na figama, nažalost meni skoro svaki IVF teško padne, a dvaput sam bila i bez transfera tako da sve znam...

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

žene moje..
    molim vas može li mi iko pojasniti moj nalaz? danas mi je stigao, a tek ću iduće sedmice kod dr.a do tada ću izludjeti
    radila sam ih 8. dan ciklusa

estradiol-650 ref.vrijednosti= (folikularna faza:77-921, preovulacijski pik:139-2382)
    progesteron-0,9 ref.vrijednosti=( folikularna faza- 0,1-0,95)
    fsh-2,88 ref vrijednosti=(fol.faza:3,0-8.1, preovulacijski pik: 2,5-16,7)
    lh-4,46 ref.vrijed=(fol.faza:1,8-11,8, preovul.pik: 7,6-89)
    prolaktin- 413,8 ( žene:109-557)

ja mislim da je sve relativno ok, al me buni ovaj lh i fsh pls. help...

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Inace kad je veci lh od fsh-a,to uglavnom upucuje na policisticne jajnike...ali nemora biti..jesi vec bila na uzv? Zasto su te poslali vadit hormone? I zasto si vadila 8 dan ciklusa?

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Inace kad je veci lh od fsh-a,to uglavnom upucuje na policisticne jajnike...ali nemora biti..jesi vec bila na uzv? Zasto su te poslali vadit hormone? I zasto si vadila 8 dan ciklusa?

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

čula sam da kad je veći više od 2x da upućuje na PCOS...meni nije toliko veći, al se opet brinem. bila sam na uzv prije dva mjeseca, sve je bilo uredu. a endometriozu sam operisala 01.12.'11. i nakon laparo.sve je bilo ok. planiramo trudnoću, do koje ne dolazi, pa mi rekli da provjerim i hormone. ako nije bilo cisti prije dva mjeseca, nešto kontam, da li je moguće da su došle za tako kratko vrijeme...
    a 8 dc sam radila hormone, jer je bilo veliko nevrijeme, tako da bolnice nisu radile tih dana, kada mi je bio 3 dc...

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nemoj se previse brinut...mozda je neka cista,jer mi se cini da ti je i estradiol malo povisen...ne mora bit endometrioza odma...mozda kakva vodena cista..koja najcesce puca tijekom menstruacije..
    Gdje ides kod dr?

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nemoj se previse brinut...mozda je neka cista,jer mi se cini da ti je i estradiol malo povisen...ne mora bit endometrioza odma...mozda kakva vodena cista..koja najcesce puca tijekom menstruacije..
    Gdje ides kod dr?

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

išla sam kod dr.u Mostaru, ali je nekako sve naopako išlo mi kod nje, nekako je strašno neozbiljno i neodgovorno pristupila mom problemu, sa puno propusta...krenula sam u Sa, kod dr.Godinjaka, odličan dr.ali sam čula za dr.Poljaka, tako da smo odlučili naručiti se na pregled kod njega početkom marta...
    a zašto kažeš da mi je estradiol malo povišen, koja se faza gleda, fol.ili predovul?
    izvini na mojim glupavim pitanjima, ali sam nova u svemu ovome

joj, baš sam se zabrinula, nadam se da neće biti opet endometrioza

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ma nevirujem da se ona tako brzo vratila...
    Ovisi kad ti je ovulacija? Meni je folik.faza kraca,pa mi je i ovulacija bude ranije...
    Usput..ako ides na cito..preporucila bih dr.sparca..dobri su ti i jedan i drugi..ali dr.sparac je po meni vise ljudskiji..suptilniji..
    Nemoj se previse brinut,osim toga mozes sutra nazvati..dr sparca na cito..procitat mu svoje rezultate nalaza..da ti ih on objasni..
    ..nego da cekas sljedeci tjedan,i izjedas se od brige...
    Nazovi ga ....

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

joj, hvala ti puno na ovakvim ohrabrenjima i savjetima, nisam znala da ih mogu zovnuti, ujutro ću zorom mislim da bih rodila od brige do iduće sedmice ccc...
    ma i ja se nešto nadam da se nije tako brzo vratila...meni ciklusi traju 27-28 dana, baš školski...O mi je 12-13 dan...znaš li mi ti reči koja mi je faza ciklusa to? izvini, molim te, što te ovako smaram pitanjima...
    pišem na sto tema u isto vrijeme, toliko toga me zanima, a nemam ni o čemu pojma

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mislim da je predovulacijska faza...
    Nazovi lipo odma ujutro,i trazi dr. Sparca..ako ti on nije ujutro,onda zamoli dr.Poljaka...nemoj da te obeshrabri..ako je slucajno neugodan..budi uporna,da saznas sto zelis..sestre su tamo super,mozda budes trebala zvati vise puta da ga dobijes,ako je trenutno zauzet s drugim pacijentima..preporucam da zoves rano ujutro..cca u 8 h,kad jos nemaju previse pacijenata..
    Drzim fige,i sigurna sam da nije nista strasno..vec samo trenutno..

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

oki...hvala ti puno, do neba...zovem ujutro

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nema na cemu...
    Javi sta je bilo..
    Bit ce sve ok..

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Trebala bi vaditi AMH. Koji dan ciklusa se on vadi? Jeli ima neki određeni dan cilkusa? U kojim bolnicama se vadi i koliko se dugo čekaju nalazi? Bila sam danas u poliklinici Analiza i oni mi kažu da se nalazi čekaju oko mijesec ipo dana zbog specifičnosti pretrage.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

corinaII, AMH mozes vaditi neovisno o danu ciklusa..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

corina, AMH nije ovisan o danima ciklusa, znači vadi se bilo koji dan, a u splitu samo tamo možeš? kad dolaziš u zg-onda vinogradska-oko 270 kn, a u VV na uputnicu.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 22.02.2012. at 20:58

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Koliko dugo se čekaju nalazi od AMH. NIje mi problem do ZG-a ako moram samo bi to htjela što prije riješiti jer moram u Cito kroz nekih 20-tak dana. Imam sve nalaze a AMH sam krenula jučer napraviti u Analize u zd-u pa su mi rekli da se nalazi dugo čekaju. Koliko ste vi čekali svoje nalaze?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam svoj vadila u vinogradskoj i bio je gotov relativno brzo oko tjedan dana, ali to je zapravo bilo zato sto sam vadila krv krajem mjeseca, a oni kao skupljaju uzorke cijeli mjesec i onda na kraju istog, zbog stednje valjda, sve skupljene uzorke iz tog mjeseca naprave. malo sam ga zakomplicirala, uglavnom po toj teoriji ako dodes do kraja mjeseca izvaditi krv nalaz ce biti ekspresno. mozda da nazoves vinogradsku i pitas.

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ja sam poslala krv za VV sa uputnicom i dobila nalaz za 10 dana

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ipak sam AMH napravila u poliklinici Analizi pa sad slijedi čekanje i nadam se da če mi brzo stiči. Mislila sam se zaletiti do ZG-a vaditi AMH ali mi ginekolog ne radi slijedeči tjedan a onda je več početak 3mj. tako da me dođe na isto. Hvala vam svima na savjetima

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Zdravo,

ja sma nova na forumu. Nadam se da će neko moći da mi kaže svoja iskustva vezano za dijegnozu endometrioza + nizak AMH. ja sam 80 godište i na oba jajnika imam endometriozu plus AMH 1,5 i sedam godina sam u braku. Do sada sam radilila jedan postupka IVF 5 stanica od toga tri oplođene i sve tri vraćene međutim postupak nije uspjeo. Svi mi govore da trebam raditi laproskopiju pa tek onda IVF, ali moj doktor neće ni da čuje kaže da bi mi laproskopija nanjela više štete nego koristi.
    Iskreno u sumnji sam trebala bih u aprilu da uđem u drugi postupak IVF-a, a sada neznam da li da radim IVF ili prvo laproskopiju? Molim sve koje imaju slično iskustvo da po

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pozdrav Lejl, dobrodošla!
    Što se tiče tvoje endometrioze možda te liječnik ne želi operirati jer su ti ciste na jajnicima male (manje od 3 cm se obično ne diraju). Jesi bila do sada na kojoj operaciji? Ako sumnjaš u svog liječnika, možda da potražiš drugo mišljenje? U svakom slučaju sretno.

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

curke, pls, help me
    21.dc. progesteron mi je 75,9, a ref.vrije. je 3,8-50,6...dosta mi je povišen...šta bi to moglo značiti...molim vasss...idem sutra kod dr.al da mi je lakše zaspati...

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Mostarka , postoji li šansa da si trudna?
    Progesteron je povišen u trudnoći.

11 dnt (26. dan ciklusa) otišla sam vadit betu a kako sam imala viška uputnicu izvadila sam i progesteron.
    Nalaz beta: 37, progesteron 125. (ciklus prije 21 dc porgesteron je bio 64)
    Eto, sličan scenarij nek i tebi bude.
    Javi...

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

joj, kako me je presjekla ova rečenica...sve na svijetu bi dala da je to istina...ali jedino ako sam ostala trudna prošli mjesec, jer smo se ovaj mjesec čuvali, pošto se liječimo od ureaplasme...znači jedino ako sam trudna bila preko menstruacije...o majko, odoh po test

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mostarka, jesi uzimala bilo kakvu progesteronsku terapiju, klomifen, sto god?

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

nisam, ništa, bilo kakvu terapiju. jesam antibiotike za ureaplasmu, ali sumnjam da bi to imalo veze...

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

žene moje, koji hladan tuš...danas sam bila kod dr.P u Citu. ne da nisam trudna, nego prirodnim putem skoro da ne mogu ni ostati, jer su mi jajovodi toliko začepljeni. ova mala šansa koja postoji i da zatrudnim, povećava rizik za vanmateričnu, tako da nije preporučljivo uopće ni pokušavati. da mi je neko rekao da u 25.godini će mi doktor ovo reči, ja bi mislila da je lud. počinjemo se pripremati za vantjelesnu (inseminacija ne dolazi u obzir već IVF). imam stotinu pitanja vezanih za IVF (naročito pitanja financijske prirode), ali, da me ne bi kritikovali, postavljat ću na drugoj temi...sinoć toliko nade, večeras toliko tuge...

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav curke, ja sam ponovila svoje nalaze (da vas podsjetim bio jako povišen testosteron i DHEA zbog uzimanja DHEA)..sad je sve u normali, prestala sam ga odmah uzimati, samo što je i u ovom ciklusu FSH (koji bi trebao biti povišen s obzirom na moj AMH od 2,4) bio ispod donje vrijednosti??? Dr.rekao da možda zbog uzimanja DHEA, da nemaju još previše saznanja o njemu....u svemu tome sam oba ciklusa praćena UZV (trebali biti prirodnjaci), prošli ciklus ništa, ovaj ciklus nešto sitno od 7 mm na lijevom jajniku 9 d.c....pretpostavljam da opet neće biti ništa! Znači uzimanje DHEA mi je smanjio FSH, ali jajnici ne rade?? Opet.. uzalud vam trud svirači! Razmišljam da idem nekom dobrom homeopatu, da probam i to..sad bi već pojela i govno da kažu da je dobro za te stvari Ima li netko dobro iskustvo, preporučate mi nekoga?

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pokušaj se javiti Zlatti privatnom porukom, ne znam njenju anamnezu, ali je nedavno ostala spontano trudna i spominjala je homeopatsku terapiju dr. Sadikovića. Mislim da je o tome pisala na temi 39+ pa pokušaj pronaći njene postove.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •