-
Meni se čini da ima logike u oba načina razmišljanja. Ali ograđujem se odmah kao laik, možda sam sve krivo shvatila.
1) Nizak AMH - povišen FSH - mlada dob - a ipak manja kvaliteta js može se povezati na način da visok FSH (barem u prvoj fazi smanjenja rezerve) djeluje na skraćivanje menstrualnog ciklusa zbog ranih ovulacija. Takav kratak put sazrijevanja js i to pod čudnim razinama spolnih hormona sigurno nije optimalan, a da ne govorimo o tome da kod ovulacije tipa 9dc teško endometrij može biti optimalno zadebljan. Kratki ciklusi su često povezani s defektom lutealne faze, spottingom itd. što je opet odraz lošije kvalitete žutog tijela tj. same js.
2) Nizak AMH - povišen FSH - mlada dob - dobra kvaliteta js mi je isto logična jer svi ti pokazatelji mogu biti rezultat toga da se neke žene jednostavno rode s manjim brojem js od drugih, pa se ta rezerva ranije i potroši. Ali js same po sebi su "mlade" i kvalitetne kao i kod drugih žena iste dobi koje nemaju smanjenu rezervu.
Vjerojatno dosta toga ovisi o uzrocima takvog preranog smanjenja rezerve, a to područje još nije sasvim istraženo.
Možda je kvaka i u tome da kod maldih žena sa smanjenom rezervom js jesu kvalitetne u smislu genetskog materijala ali nemaju uvjeta da optimalno sazriju. Ako se to dvoje uopće može odvojiti. Stvarno ne znam.
Ako je kvaliteta embrija neki neizravni pokazatelj kvalitete js onda su moje prilično OK s obzirom da pretežno imam 3. dan 8-stanične embrije. S druge strane ako su tako dobri što se ne prime
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma