Results 1 to 50 of 2444

Thread: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    ina33's Avatar

Možda se kod nas rjeđe prekidaju postupci jer je prema low responderima ionako "blaži stav", plus nastaju možda admin. poteškoće ako se postupak prekida, to ne znam (po državnim bolnicama mislim). Tj. nastavlja se... iako je smislenost koji put upitna. Imam dojam da se vani se to brže "reže" i low responderima, koliko ja kužim, ostavlja manje prostora za pokušavanje s vl. stanicama, tj. bivaju brže upućeni u kućnu radinost ili na donaciju jer im se stvar prezentira da nisu elligible za IVF, pogotovo Ameri. Općenito, vani su, čini mi se, svi (od žena do liječnika) otvoreniji za alternative, kod nas vlada taj "krv nije voda" stav, plus nije (biološko) majčinstvo na tolikom pijedestalu... to da je bitno imat vlastito dijete (na svim područjima se to vidi, i na IVF-u i na posvojenju - na posvojenju u smislu da sudovi predugo čekaju raskinuti biološku vezu).

Tj. ono što hoću reći da ne drajva hodograme samo medicina, nego i (različita) socijalna okruženja.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Quote Originally Posted by ina33 View Post
    Imam dojam da se vani se to brže "reže" i low responderima, koliko ja kužim, ostavlja manje prostora za pokušavanje s vl. stanicama, tj. bivaju brže upućeni u kućnu radinost ili na donaciju jer im se stvar prezentira da nisu elligible za IVF, pogotovo Ameri.
    Da brze... na prvom pregledu tj. konzultaciji bez ikakvog skidanja gaca, a nakon dobivenog prvog rezultata AMH-a, spominjana je donacija i kucna radinost. Nije jos strogo presudjeno, ali lako je moguce da me ovdasnji IVF nece vidjeti.

Vidjet cemo drugi tjedan, kad prebrojimo antralce, sto je daljni tijek price, iako u ovom trenutku nemam ni ideje zelimo li se upustati u postpuke od oko $30,000 a sa sansama od... valjda nikakvog postotka.

(Sad citam dalje...)