Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jel' kužite vi logiku toga? Mislim, ako FSH fluktuira svaki mjesec, i jedan put je, čisto "fiziološki", kod mene, na uvijek konstantnu količinu kravljeg mlijeka, evo FSH 9, LH 3, drugi put FSH 7, LH 7 itd.... kakve veze ima tu mlijeko i kako uopće može doći do "popravka odnosa", kad je u prirodi FSH-LH omjera da fluktuira, ako ja dobro kužim, zato što je u prirodi FSH-a da pleše i fluktuira, prije nego što trajno skoči.

Šetiti ne vjerujem da može, osim ako se uzme kao nešto što stvarno može pomoći, a osoba ima neke druge alternative, u tom smislu jede vrijeme i jest oportunitetni trošak (ovo s mlijekom, mislim).

Opet, za soja-mlijeko... tu ne znaš jel' više benefit (mlijeko i hormoni), ili je više cost (soja i hormoni i njihova "kancerogenost"). O zobenom nisam čula ništa loše, a navodno micanje s kravljeg mlijeka olakšava i PMS.

Dobar ti je potpis, ide na tragu ovog mog posta .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.09.2011. at 12:56

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ina čitam cijelo jutro ovu diskusiju, čak sam bila napisala poduži post, pa ga na kraju zbrisala.
    Mislim da mi same sebe zavaravamo probavajući, planirajući, sanjajući.
    Nemamo blage dume kako i zašto, a što je tragično ne znaju ni doktori.
    Možda jednom u budućnosti steknu saznanje o cjelokupnoj problematici, ali danas samo nabadaju.
    Ide se na varijantu APP, ako prođe prođe, pa još, dokle ide ide.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nekad je stvarno ljepša ona varijanta "živjeti blažen u neznanju", ali to daje samo mjesta da se fušeraji u struci, da se ne radi dovoljno pedantno.

Često čitam da cure niti znaju s čimk se bodu, zašto, koliko js su dobile, koliko je oplođeno...
    I onda kako znati da li je baš taj protokol u tom određenom ciklusu baš taj pravi kada se dijagnostika odrađuje ofrlje.
    Hormone naručuju jednom godišnje, briseve isto.
    I onda ide "promatranje", jedanput, drugi put, petnaesti, dok se nekim opet ću reći čudom, stvari same poslože pa se nešto eto upikne i desi se.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kratko sam u ovome, ali vidim toliko praznog hoda, fušeraja, olako donošenih odluka i najviše neodrađene dijagnostike.

Štednja? Država? Politika?
    Izgleda da se sve mješa, a struka fino dođe kao zadnja točka na svirali.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Možda jednom u budućnosti steknu saznanje o cjelokupnoj problematici, ali danas samo nabadaju.
    Ide se na varijantu APP, ako prođe prođe, pa još, dokle ide ide.
    To je klasična pacijentsko i liječnička frustracija oko IVF-a, jer... ruku na srce, uspješnost od 30% po postupku... ipak je 70%-tna neuspješnost. Jedino što danas preostaje je taj APP, ne baš tako naslijepo, ali, dok god to ostaje ispod 50%... ne znam.

Ali, poglavito vezano za ovu usku temu i vlastite stanice je onako... Nema tu baš pomoći. I to je istina koja boli. Vritit postupke i pokušat ući u dobru stranu statistike, uz svijest koliko je to daleki cilj.... ko Pišta koji gleda mjesec na nebu, jedina je onako... "poštena" strategija ako par želi ipak ustrajati.

Ovo crveno meso, zobeno mlijeko i ostale stvari... više su onako... fakultativne, rubrika hobi, koliko mogu shvatit. Oprostite što sam ovako direktna, ali nekako... meni se čini da je važno zadržat kompas, i usudit se sanjat istovremeno, koliko je god i to contradictio in adjecto samo takav.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •