Mali ispravak - u Mb se ako se vidi cista na 3dc vadi estradiol i ako je mali (ispod 50) ipak se ide u postupak. Ja sam ju u Mb imala i nakon ture antibebi (1 mjesec), ali išlo se u postupak jer je estradiol bio praktički nula nakon supresije (i to je bio moj dobitni postupak). Moj zadnji Mb postupak je išao s antibebi jer sam ja morala na put, inače je dr. V. savjetovao bolje bez jer i to može umrtviti jajnike u mom slučaju.
Istina, ciste su česte kod nas s ovakvom konstelacijom hormona. Teško je nekad 3-4dc reći hoće li to biti cista (ovisi koliko je velika, ako je već 3cm onda valjda je cista) ili se već izdvaja vodeći folikul, što isto nije neobično kod kratkih ciklusa. Ja sam kod Lučija imala 3dc nešto što je moglo biti cista ili rani folikul, pa sam dobila modificirani protokol Klomifenima i ispalo je OK na kraju, razvila se 3 folikula.
Mislim da ti za Lučija ne treba inhibin b niti drugo vaditi ispočetka. Jedino ako tebe kopka. Meni je čak bio rekao da nema smisla da ponovo vadim, radimo s onim što imamo i vidjet ćemo što možemo, otprilike.