Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mali ispravak - u Mb se ako se vidi cista na 3dc vadi estradiol i ako je mali (ispod 50) ipak se ide u postupak. Ja sam ju u Mb imala i nakon ture antibebi (1 mjesec), ali išlo se u postupak jer je estradiol bio praktički nula nakon supresije (i to je bio moj dobitni postupak). Moj zadnji Mb postupak je išao s antibebi jer sam ja morala na put, inače je dr. V. savjetovao bolje bez jer i to može umrtviti jajnike u mom slučaju.

Istina, ciste su česte kod nas s ovakvom konstelacijom hormona. Teško je nekad 3-4dc reći hoće li to biti cista (ovisi koliko je velika, ako je već 3cm onda valjda je cista) ili se već izdvaja vodeći folikul, što isto nije neobično kod kratkih ciklusa. Ja sam kod Lučija imala 3dc nešto što je moglo biti cista ili rani folikul, pa sam dobila modificirani protokol Klomifenima i ispalo je OK na kraju, razvila se 3 folikula.

Mislim da ti za Lučija ne treba inhibin b niti drugo vaditi ispočetka. Jedino ako tebe kopka. Meni je čak bio rekao da nema smisla da ponovo vadim, radimo s onim što imamo i vidjet ćemo što možemo, otprilike.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Mali ispravak - u Mb se ako se vidi cista na 3dc vadi estradiol i ako je mali (ispod 50) ipak se ide u postupak. Ja sam ju u Mb imala i nakon ture antibebi (1 mjesec), ali išlo se u postupak jer je estradiol bio praktički nula nakon supresije (i to je bio moj dobitni postupak). Moj zadnji Mb postupak je išao s antibebi jer sam ja morala na put, inače je dr. V. savjetovao bolje bez jer i to može umrtviti jajnike u mom slučaju.

Istina, ciste su česte kod nas s ovakvom konstelacijom hormona. Teško je nekad 3-4dc reći hoće li to biti cista (ovisi koliko je velika, ako je već 3cm onda valjda je cista) ili se već izdvaja vodeći folikul, što isto nije neobično kod kratkih ciklusa. Ja sam kod Lučija imala 3dc nešto što je moglo biti cista ili rani folikul, pa sam dobila modificirani protokol Klomifenima i ispalo je OK na kraju, razvila se 3 folikula.

Mislim da ti za Lučija ne treba inhibin b niti drugo vaditi ispočetka. Jedino ako tebe kopka. Meni je čak bio rekao da nema smisla da ponovo vadim, radimo s onim što imamo i vidjet ćemo što možemo, otprilike.
    hvala charlie!
    ma nisam za ozbiljno mislila vaditi inhibin. cak i da je dobar (sto zna biti, unatoc losem amh), sto mijenja na stvari? nista.
    ja nikad nisam imala ciste koje luce hormone. kod mene se radi o vodenim cistama na desnom jajniku, na njemu vec godinu nemam ovulaciju. moj E2 na pocetku ciklusa nikad nije visi od 20-30, s ili bez supresije. 50 sam imala jednom na 5dc, ali tada sam imala uranjene ovulacije, ali to je hvala bogu proslost.
    koliko si stanica dobila taj dobitni put u MB? meni je kontracepcija preporucena zbog ciste. mada dakle po hormonima ona ne bi trebala smetati. no govorile ste na prvoj strani o tome da se sa cilusima uz pilule 'skupljaju' antralci. zbog toga bi imalo smisla ici na pilule, jel?

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ma sumnjam. Mislim, to za sebe, ne za MPO turizam.

Rekoh mozda, ono bas da se nekim cudom nadjem u HR-u pa mi dodje da napravim neki prirodnjak nabrzaka ili nesto onako usput. Inace mi je to prevelika logistika i previse posla oko neceg stvarno tako malo vjerojatnog.

Osim da mi nekim cudom gos'd doktor u srijedu kaze da su, ono, sanse za uspjeh 85%. Onda cu odmah nabiti neke druge, mozebitno cak i ruzicaste naocale.
    ma zezam se..hehe..no pretpostavljam da i ameri imju zemlje u koje se upucuju glede MPO turizma?
    neka tebi doc dijagnosticira masu antralaca te da se brzo zalomi u kucnoj radinosti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •