Kaae i ja glasam za kućnu radinost Vi u biti, za razliku od tipičnog para u MPO vodama, niste krenuli doktoru jer godinu-dve niste mogli ostvariti trudnoću, možda ćemo uskoro slaviti tvoj plusić!
Spodoba imala sam 3js, od toga jedna prezrela koja se nije oplodila ni ICSI-jem (ja mislim da je ta bila iz one "ciste" na početku ali to je samo moja ideja).
Ja nisam baš uvjerena u ovo da se uzimanjem kontracepcije skupljaju antralci. Da je to tak jednostavno, puf, zašto ne sve staviti 6 mjeseci na kontracepciju pa kad se skupi 15tak antralaca ići u stimulaciju, lijepo dobiti 5-6 dobrih js i eto šanse bar malo izjednačene s ne-low responderima. Bojim se da ne ide to tako, ali nisam dovoljno stručna niti sam o tome pričala s nekim stručnim da bih mogla nešto tvrditi.
U MB se kontracepcija daje prvenstveno zbog sinhronizacije ciklusa svim ženama u jednoj grupi, pa tek zatim zbog smanjene mogućnosti cisti. Kod mene je bilo za odvagnuti: minus je to što se dodatno umrtve ionako umrtvljeni janici, a plus je to što se može tempirati ciklus i što se smanjuje mogućnost za ciste. Za usporedbu, imala sam osim mariborskog postupka i jedan takav kratki protokol bez kontracepcije (isto Menopur i Cetrotide) i rezultat je u oba postupka 2 js, samo sam u mariborskom potrošila nešto više Menopura.