-
Tj. ja sam si priču ovako posložila u glavi, općenito oko IVF-a, uzimajući u obzir tu slovensku računicu, plus ovaj IVF success calculator predictor koji su složili stranci di je svaki dodatni pokušaj otegotna okolnost za uspjeh žene. Tj. probala sam iznivelirat činjenicu da je potrebno zavrtit najčešće više IVF-ova za uspjeh, s onom da postoji onda jedan plato di se žena/par ne približava uspjehu sa svakim novim pokušajem, kako mi volimo mislititi (beat the odds razmišljaje), nego udaljava tj. od njega. I tako računajući mi je to ispalo na 4, do 4 još obećavaš, nakon 4 to postaje opterećenje tvoje anamneze. Tu računicu ne znam "pretvorit" u koliko prirodnjaka bi to bilo. I to sve je stvarno gruba računica koja sasvim zanemaruje i dob i dg.
Jasno mi je malo da je to razmišljaje smiješno i apsurdno... ali eto, moj pokušaj neke moje logike (jer se na subjektivu i stvar svodi - di ti je granica, ne di je objektivna granica, objektivnu jedino Ameri daju, tj. objektivnu koju drajva logistika - lova itd.) u, u stvari, sreći podložnoj i ne uvijek logičnoj stvari kao što je IVF uspjeh.
Posljednje uređivanje od ina33 : 16.09.2011. at 11:17
-
Mi smo srećicu dobili iz prvog stimuliranog (nakon 6 AIH i 2 prirodnjaka, od kojih samo jedan s ET).
Od tada: 1 FET, 1 AIH, 4 prirodnjaka (od kojih 2 s ET), 2 stimulirana, 1 Klomifenski. Puuuuno postupaka i sve to u manje od 12 mjeseci
Nije čudio da sam bila iscrpljena, što fizički što psihički. Uvijek je bilo embrija osim kad se u 2 prirodnjaka desila ranija ovulacija. To je recimo ono što mi daje/davalo poticaj za dalje.
Moja granica? Hmmm, mislila sam da ću probati još 1 stimulirani u Mb na zimu (zbog labosa, ne zbog mogućnosti smrzavanja, malo crnog humora; Cito mi daleko) i onda povući crtu. To bi bio 3. stimulirani u drugoj rundi. Sad više nisam sigurna da bih uopće išla u stimulaciju, malo sam skeptična, za 2 js takva tortura za organizam. A opet, ono jednom se u Mb uhvatio jedan jedini 8stanični embrij, znam curu s foruma koja je isto u Mb imala jednu jedinu js i bila skoro odustala od postupka, na kraju od tog jednog embrija trudnoća. Znam, znam, to spada u kategoriju čuda, ali opet, kopka me.
Trenutno razmišljam ovako: pokušat ću s Klomifenom + nešto, ako će dati bolji rezultat u broju js od prirodnjaka, a ako ne, čiste prirodnjake... Do kada, ne znam. Dok se ne umorimo...dok tijelo ne pošalje jasan signal da je dosta...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma