Drage, evo mene nove ovdje.
Najkraće: godina - 35, pokušavanje - 4,5 god, dijagnoza - uglavnom astheno.
U očekivanju prvih konzultacija kod reproduktivca napravila sam nešto pretraga koje me nisu učinile sretnom. Nisam radila AMH ali ostalo:

dc4:
FSH - 9.97 IU/L (3.5 - 12.5)
LH - 5.09 IU/L (2.4 - 12.6)
estradiol - 269.1 pmol/L (46 - 607)
testosteron 0.246 nmol/L (0.29 - 1.67)
prolaktin 28.7 mIU/L (102 - 496)

dc22:
progesteron - 10 ug/L (1.7 - 27.0)

mi ne smrdi baš na dobro...

Presurfala sam pola Interneta, samodijagnosticirala si perimenopauzu, pala u višetjedni duboki očaj i onda...dođem kod svog općeg soc gineta koji mi na moj bojažljivi pokušaj pitanja strogo odreza da su mi hormoni u redu i da uopće ne kuži šta ja pričam. Rekoh OK, neću pilat, ionako ću svaki čas kod specijalista po kvalitetniju info (BTW, nit bivši nit sadašnji opći ginić mi na osnovu izgleda jajnika nikad riječi nisu rekli).

Ali dok to ne dočekam da vas pitam jedno pitanje u zoni "tešim se vešto": ako mi ciklusi uobičajeno šeću od 28 do 32...a ovaj (OK, zadnja 2) je iznimno došao na 25 a ja još s vađenjem kasnila po dan (jer su 3. i 21.dc padali za vikend)... koliko vrijednosti zbog toga mogu biti nepovoljnije? Kužite što hoću reć, kao što se ženama s dužim ciklusima savjetuje da dođu npr. progesteron vaditi kasnije, da li se onda ženama s kraćim savjetuje da ih vade ranije? Ili baš ne, jer upravo skraćivanje ciklusa jest indikator ulaska u "zlatno doba"?

Ispričajte me i preselite ako sam pitanje trebala postaviti na nekoj drugoj temi,
tnx