-
Argente, broj jedan koji moraš napraviti je hitno se obratiti nekog ko radi baš MPO i eventualno razmotrit IVF. Ne bih se složila s tacom da je FSH do 12 prihvatljiv, jer je FSH 13 već u svjetskim klinikama cut-off granica di te neće više stimulirati zbog toga što se ne očekuje odgovarajući odgovor. FSH od 9 je po meni već granično prema gornjoj granici.
PREVEDENO, to znači da je prošlo vrijeme slušanja socijalca, pogotovo u svjetlu pokušavanja od 4,5 godine, i da treba otići kod MPO stručnjaka i, po meni, pokušati čim prije napraviti dijagnostiku i zavrtiti IVF.
Naravno, ako ti je to uopće opcija (emotivno, svjetonazorno, logistički). Jer, taj put je težak, uspjeh zna bit sporadičan, i koji put se ipak dogodi doma, unutar plahti, a ne u labu. To jest, nema ni za što garancija, što je loše, opet, niti jedna dg. nije presuda, što je dobro - jer život i medicina nisu 1+1=2. I to nije put za svakoga, nekome će bit prihvatljivije pokušat prirodnim putem, a iskreno, često puta ti to na isto izađe, pogotovo kad se krene u neku visoku dob... to jest uspjeh je sporadičan i u labu i doma, ovisi o sreći, pa čemu se maltretirat, bolje odbarat neki svoj put - meni je to lab, nekome će bit feng shui i alternativa, a, na kraju - na isto se svodi (i jedno i drugo tek sporadično uspješno).
ALI, neke pravilnosti postoje.
4,5 godine pokušavanja MORAJU socijalcu bit triger da te pošalje specijalisti. Ovako ti to ide - Ako par pokušava godinju dana, a žena ima ispod 35, onda se nakon godine pokušavanja obraćaju spcijalisti. Ako žena ima preko 35, onda unutar 6 mjeseci.
Ja bi batalila spike onoga ko to sve skupa baš pretjerano... a, nije mu u fokusu (socijalac) i otišla na vrelo, ako želiš medicinski pokušat doći do djeteta.
Oprosti na iskrenosti i na komunikaciji u glavu, nadam se da ti pomaže, a ne odmaže.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma