-
Osoblje foruma
Ma najmanji problem mi je kontracepcija, rekoh imam valjda i sama kutiju, a mogu dobiti jos iz Zagreba, ovdje iz principa ne zelim platiti nenormalnu cijenu. Ali ne zelim nista raditi na svoju ruku, a ni na prijedlog nekoga s kim se dogovaram mailom jer cu se opet, na kraju krajeva, vratiti svojem reproduktivcu.
Stimulaciju mi nema tko donijeti, a ne znam u kakvim se uvjetima moraju te stvari cuvati. Ako su ampule, pretpostavljam da im 20 dana nekakvog skladista i trupa aviona ne pogoduju bas najbolje. I sta da radim s njima kad ih dobijem? U zivotu si nisam dala injekciju ni ja, niti muz, a dalje od toga opet postoji problem s mogucnoscu tuzbe i bojim se da mi nasumicna osoba X ne bi bas pucala injekcije tko zna cega zato sto sam ih ja dobila postom.
Sto da radim u slucaju hiperstimulacije ili bilo kakvog problema zbog kojeg moram doktoru? Opet im moram reci da sam se doma malo zaigrala, ono, nemam pametnijeg posla pa se u principu na svoju ruku pucketam s necim. Sve pet, skrpat ce me oni i poslati racun. Osiguranje imam, ali zaboli njih za mojeg hrvatskog doktora i IVF preko interneta - odgovornost snosim ja. Zadnji put kad smo isli na hitnu zbog muzeve temperature, jedan rentgen pluca, jedno vadjenje krvi (CRP) i jedna vrecica infuzije zbog dehidracije kostali su preko $1300.
Frkovito mi je i uzasno neizvjesno, u kratkim crtama. Kuzim sto se moze i sto se ne moze, postoji mogucnost da cu poslati nekome mail cisto da vidim sto predlazu, ali godisnji je tad kad je, to mi je jedini koji imam, i moram priznati da nisam sigurna da ga zelim iskoristiti na nesto neizvjesno oko cega cu pocupati svu kosu vec sad.
Jasno mi je da je i nekom tko je prosao XY IVF-ova sve ovo skupa izgleda kao macji kasalj, ali meni bi bio prvi i odradjivala bih ga skroz sama, uz pomoc - foruma. Nije bas nesto, uz svo duzno postovanje prema onima koji to kuze. Gledam curu koju znam, isto online, tu u Americi, koja upravo sad prolazi svoju prvu stimulaciju. Na telefonu je s klinikom barem pet puta dnevno. A kome da ja visim na telefonu? Ono, stvarno se u neku ruku sve sama ne usudim.
Pitat cu, vjerojatno, pa onda donijeti neku konacnu odluku. No usprkos tome, puno mi je bitnije skuziti kako organizirati vrijeme ovdje pa krenuti u nesto s doktorom kojeg vec imam. Taj dio mi izgleda jos manje moguc nego zatrudnjivanje na prepad... polovicno preko interneta.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma