Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Matt, svakako recite L-u vrijednosti FSH-a. Njega nije mogla bitno poremetiti stimulacija, tj. računa se za ženu vršni FSH ikad izmjeren. Mislim da je u MB-u najveći FSH s kojim primaju u punu stimulaciju FSH od 13.

Konkretno, to ti, čisto teorijski, znači sljedeće još bolje da ste kod L-a, nećete puno benefitirati možda od promjene zakona i oplodnje svih JS jer ih supruga neće dobiti puno u stimulaciji, a ovaj nalaz će vas vjerojatno ubrzati u smislu da ćete više vrtit poluprirodnjake i raditi manje pauze.

Znači, sad cijela ona priča idi izvan RH na "normalni IVF" postaje relativno upitna, jer taj cost-effective način možda vama neće nositi nikakvog benefita (konkretno - platit ćete za postupak u MB-u tipa 2.000 EUR, potrošiti 40 ampula gonala, čekati godinu dana, a dobiti istu reakciju kao kod Lučingera u malom IVF).

Operacionalizirano - to znači vrti što više poluprirodnih IVF-ova sa što manjom pauzom i probaj nadoknadit količinski manjaak reakcije brojem zavrćenih IVF-ova.

Ako možeš slijediti sad ovaj tok misli.

Znači, baš ćete ono morat zapet, u prijevodu, vjerojatno ići svaki mjesec/svaki drugi mjesec na nešto.

Of kors, zvijezda vodilja će tu bit L, tj. vaš MPO, a ne forum.

Sretno!
    Wooow ina... Hehe... Ovo boldano mi je

To što će, recimo, u nekom idućem ciklusu supruga imat FSH tipa 10, to ne znači da se nalaz "popravio" jer FSH normalno varira i baš se zato računa vršni nalaz.

Alternativnim putem itd. se to ne može popraviti (ako vjeruješ nekim med. dokazima, svašta ljudi čitaju, njige popravi plodnost itd.). Nešto kao neki daju da se pije dheas, ali i to je upitno i ne općeprihivaćeno da "poboljšava kvalitetu js".

I slažem se s Gabi25 - činjenica da je L krenuo kod žene u dobi od 28 godina s tri gonala, već puno govori - da i antralci prate taj FSH nalaz (uobičajeno se kreće s 1-2).

Znači - sad ste samo dobili ogoljeno tipa "vremenska je panika, stisni iduću godinu-dvije", bez prevelikih pauza između postupaka.

Medicinski, vama taj povišen FSH znači - ubrzaj postupke i iskoristi vrijeme koje je tu!

Just checking - to jesu nalazi od 3-5 DC?
    To su nalazi od 3dc. Friški da friškiji nemogu bit. Svakak čemo mu predočiti sve dok sljedeći put odemo kod njega. Baš me zanima reakcija... A što se nas tiče još bolje da budu polustimulirani ako bude reakcija slična. Ako zbog ničeg drugog zbog vremena i ono još važnije zbog financija kao što Gabi kaže...

Ja sam bila jedna od tih koje je maksimalno nerviralo L-ovo nevađenje spolnih hormona. Ali, svakim danom sam sve ujverenija da on što mu treba vidi na UZV-u i maksimalno prati pacijenticu. I bet you da njemu njen FSH neće bit toliko iznenađenje.

Jedino što možda ne komunicira baš tako uvijek u glavu s pacijentima, pogotovo IVF početnicima.

Neuvijeno i prevedeno za vas - naravno da ima šanse, nije ovo da je sve propalo, ali imate vrlo konkretan izazov za se s njim boriti i morate zapeti sad i ići što češće na poluprirodnjake. Po meni, laiku. Čeknite s dr-om jel' ovo dobro razumijevanje vaše situacije.
    Pa nitko nije rekao da je sve propalo, daleko do toga. Meni više paše takav razvoj situacije nego da smo idiopati jel?
    Posljednje uređivanje od M@tt : 31.01.2012. at 17:06

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •