Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja moram priznati da ne znam sto mi vise pase. Mi smo upali negdje izmedju mojeg loseg AMH-a, blago smanjenog broja plivaca i idiopatije.

Matt, meni je sve skupa objasnjeno ovako: s 34 godine, AMH 0.26 ng/l iliti 1.86 pmol/l je katastrofalan, a FSH 9.2, koji je ovdje unutar referentnih vrijednosti i zapravo ok (ali prema gornjoj granici) samo pokazuje da nesto ide nizbrdo. Sve skupa je daleko manje alarmantno jer su pronasli minimalno 12 antralaca, sto je odlicno.

Inace, priblizava se 09.02., a ja jos uvijek nemam pojma u kojem smjeru zelimo ici s cijelom pricom, uh.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Kaae, a sta je 9.2.? Onda kreces u postupak? Kak to mislis da ne znas u kojem smjeru zelis ici sa cijelom pricom?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Matt, svejedno je.

Kad si idiopat onda te drugi (a i ti često sam sebe)... kljucaš u glavu da se treba mislit pozitivno/opustit se itd. ovo ono. Ovako imaš nešto konkretno.

Doduše, kljucaju te iovako ionako - i ti sam sebe (nemoj mislit negativno, embrij osjeća itd.). Doduše, tome su ipak podložnije žene (takvim samooptužbama ili insipirativnim mislima, shvati to kako želiš).

Medicinski - više-manje je sve isto.

Visok FSH i OK dob idiopatija se... ne znam... ali rekla bih zaobilaze IVFom kako god bilo.

Visok FSH i visoka dob, e tu je već ozbiljniji problem.

Idiopatija i sve divno i nježna dob - opet, i tu možeš nemat sreće.

Savršeno razumijem ljudsku potrebu da se čovjek za nešto uhvati, ista sam bila.

Filozofiju na stranu, lakše je makar u smislu toga da su se dileme Hrvatska - inozemstvo makle (po meni, Hrvatska definitivno s ovim FSH-om), a i mislim da ste u izvrsnog doktora.

Ostaje vaša spoznaja da fakat morate, ako ne budete imali sreće, vrtit više IVF-ova da nadoknadite manjak ženine reakcije količinski - znači, vi ne možete tipa u MB, a godinu dana ništa, i tamo dobit tipa 16 stanica i od toga superizabranih 3-4 embrija. Morate ići on and on and on. Daj Bože da već idući bude dobitni, uopće ne mora značit da neće i s obzirom na biokemijsku iz prve (opet, i to sad gledam drugačije jer neko reda bijokemijske, načelno je kao biokemijska iz prve, uvjetno rečeno, dobra vijest, stativa, ako već nije gol, ali je blizu).

Na kraju preostaje vam sreća. I super da ste radili ovaj FSH, da niste, već bi se plela priča (možda bi vas i forum tako izdrajvao) da se krene u dubiozne pretrage koje možda uopće nisu potrebne i na to da se vrijeme gubi.

Držte se L-a, meni se čini da je on baš the man za vaš slučaj. I puno sreće, doslovno se na to svodi vrlo vrlo često, ma kako se mi probali ulovit za nešto čvrsto!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 31.01.2012. at 17:58

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj M@tt prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, a sta je 9.2.? Onda kreces u postupak? Kak to mislis da ne znas u kojem smjeru zelis ici sa cijelom pricom?
    9.2. opet idemo na razgovor kod reproduktivca, s obzirom da nista nismo iskemijali u 7 mjeseci kucne radinosti (a sumnjam da se nesto kuha upravo sad, u osmom ciklusu). Ima cijeli topic negdje nize na stranici o tome kako i zasto ne znamo. Od love, do logistike, preko opcenite smislenosti postupaka u vrlo neizvjesnim situacijama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •