Nadopuna - ako dobro onako laički ja to slažem, nalaz AMH treba čitati u kontekstu anamneze i dobi. Konkretno, premda je meni još ono ludilo, brale, taj nalaz - na granici normalne plodnosti i u četrdesetima (21 ove druge jedinice, ali FSH sličan tvome - oko 12, dob 42), ja ga čitam kao odraz nekadašnje mikrocistične strukture tih jajnika (vjerojatno bi, da sam AMH vadila u svom prime timeu, izašao izvan skale tj. bio preko gornjih vrijednosti, što ne znači ono super jer imaju i PCOS i mikroc. jajnici svojih izazova). Ta brojka samo govori o strukturi mojih jajnika i u skladu je s time da ja u dobi od 40+ dobivam na stimulaciji 21 stanicu, a u prirodnjaku nijednu. Ali, to ne govori ono - super, ja još imam jaja. Točnije, govori, ali jaja ne moraju bit nikakva "radno-upotrebljiva jaja" u smislu kvalitete.

Dakle - odi s nalazom kod svog MPO da ti on to malo kontekstualizira. U tom smislu niti neki skroz nizak nije jao kuku, a niti neki skroz visoki ne znači ono super "I'm on the safe side", neću nikad u menopauzu.

Kod mene promjene počinju i vidljive su po svim parametrima (TSH, izgled endoa, spottingiranje, pojačan PMS itd.), a, AMH ono - ko nekome puno mlađemu. Ne treba to čitati da sam "biološki mlada" ili tako nešto. To je samo odraz, tj. foto-slika kakav AMH takvi jajnici produciraju u "zreloj" dobi.