Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne znam da li će ti ovo štogod značiti, ali jedan MPO doktor iz Amerike s kojim komuniciram preko maila mi je rekao da oni ne priznaju termin 'prazan folikul' kao takav. Objasnio mi je da je ili tajming promašen, tj. štoperica dana prerano pa jajašce nije bilo dovoljno zrelo i samim time sposobno da se odvoji od stijenke folikula ili je imalo grešku pa se zato nije uspjelo aspirirati. Kod njih se smatra da se folikul ne može razvijati ako u njemu nema jajašce koje daje povratnu informaciju hipotalamusu i da stoga ne postoji prazan folikul.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da li će ti ovo štogod značiti, ali jedan MPO doktor iz Amerike s kojim komuniciram preko maila mi je rekao da oni ne priznaju termin 'prazan folikul' kao takav. Objasnio mi je da je ili tajming promašen, tj. štoperica dana prerano pa jajašce nije bilo dovoljno zrelo i samim time sposobno da se odvoji od stijenke folikula ili je imalo grešku pa se zato nije uspjelo aspirirati. Kod njih se smatra da se folikul ne može razvijati ako u njemu nema jajašce koje daje povratnu informaciju hipotalamusu i da stoga ne postoji prazan folikul.
    Hvala ti....a upravo ovo sto ti sad pises mi je dr. R objasnio nedavno sad kad sam bila kod njega. Bas to...pogresan tajming i js se nemoze odvojiti od stijenke jer je bilo nedovoljno stoperice. I stoga nece da cuje za prazan folikul. Ovo za razvijanje folikula nisam znala....sve u svemu dobra informacija

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti....a upravo ovo sto ti sad pises mi je dr. R objasnio nedavno sad kad sam bila kod njega. Bas to...pogresan tajming i js se nemoze odvojiti od stijenke jer je bilo nedovoljno stoperice. I stoga nece da cuje za prazan folikul. Ovo za razvijanje folikula nisam znala....sve u svemu dobra informacija
    I zbog nekih 200 kn cca propadaju j.s.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj pak prvotno napisa Vidi poruku
    Ili postupci. Jednoj poznanici je sestra krivo dala štopericu (čitaj prolila pola) i od 11 folikula na aspiraciji svi 'prazni'. A ljudi keširaju sve jer su išli u Prag. Tajming nam je sve.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ili postupci. Jednoj poznanici je sestra krivo dala štopericu (čitaj prolila pola) i od 11 folikula na aspiraciji svi 'prazni'. A ljudi keširaju sve jer su išli u Prag. Tajming nam je sve.
    A svasta.....
    Najbahatije su one sestre kad dodjes na hitnu....

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Joj pak pa kako prodje punkcija???
    Sorry ako si vec negdje pisala.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nazalost sigurnije je osigurati se i naci nekog pouzdanog za to ili davati si sam.

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Joj pak pa kako prodje punkcija???
    Sorry ako si vec negdje pisala.
    Nisam pisala . Imamo 1 j.s.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Nazalost sigurnije je osigurati se i naci nekog pouzdanog za to ili davati si sam.

Nisam pisala . Imamo 1 j.s.
    Drzim fige pak i jedna zna biti vrijedna

ema 1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sara79
    Mislim da cu na konzultacije u skvorc pa cu vidjet dalje imam još 3 besplatna stimulirana i 1 prirodni

ema 1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hm prazni folikuli imala sam ih i ja 12 od toga samo 2 js sreća pa iz tog postupka imamo djete, sad pi po drugo ali s ovim protokolima čini mi se teško.

ema 1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sara79
    Dobila sam ukupno 47 gonala
    8dana po 4 gonala i 5 dana po 3 gonala valjda slabo reagiram na njih
    Jesi ti već odlučila kud i kako dalje

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj ema 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Sara79
    Dobila sam ukupno 47 gonala
    8dana po 4 gonala i 5 dana po 3 gonala valjda slabo reagiram na njih
    Jesi ti već odlučila kud i kako dalje
    Uf ema izgleda smo nas dvije tu negdje reagirale i na kraju malo js. Ja imam u planu otici jos u beta+ da cujem njihovo misljenje i protokol kakav bi mi dali pa cu odluciti....dr. R ili beta.

A ti?

Datum pristupanja
    Jan 2012

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

bubekica ljubim te....hvala puno

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Kako čitam uokolo tražeći odgovor za moj propali 4-ti postupak, istog sam mišljenja da moji folikuli nisu bili prazni, već krivi tajming punkcije.
    Nije bila moja dr. , već druga na zamjeni koja odnedavno radi na MPO, i sve je bilo OK, lijepo su rasli, punkcija je trajala duže nego inače, te hoće te neće - aspiracija, iako ih je bilo samo 4, i onda biolog kaže "nemamo ništa". Dr. kaže "bili su prazni" i da zbog toga što budu prazni, žene koje su u godinama, najčešće ne zatrudne. Ne vjerujem u taj odgovor, ali eto moj postupak je propao, nažalost...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •