Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

stela10 ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali evo ono što znam o tome.
    DHEA uzimamo da bi povisili razinu testosterona. U ovom videu se spominje da je cilj imati testosteron i slobodni testosteron u gornjih 1/3 referentnog intervala kod low respondera.
    https://www.youtube.com/watch?v=fhY-1-BmJDw

Ta klinika radi dosta istraživanja na low responderima i rade ivf sa ženama iznad 40 i low responderima. Neću sad baš sve pisati i ulaziti u detalje, ali na žalost 15% žena koje suplementiraju sa DHEA-om ne reagiraju na nju i ne vidi se povećanje testosterona. Trenutno rade istraživanje sa takvim ženama, da vide da li direktna suplementacija testosteronom ima koristi.
    Znači u trial primaju samo žene koje zadovoljavaju slijedeće uvjete:
    A baseline blood test after about six weeks of DHEA supplementation, which is a part of the standard pre-cycle screening at CHR for patients on DHEA supplementation, will determine whether you are eligible for this study. To be eligible for the testosterone study, your testosterone levels (total testosterone and free testosterone) in the blood must be still low, despite six weeks of DHEA supplementation.
    https://www.centerforhumanreprod.com...reserve-trial/
    Mislim da bi rezultati studije trebali biti do kraja 2016.
    Ne znam da li ti ovo više odmaže ili pomaže, ali možda te uputi u dobrom smjeru.

Cure, imam i pitanje za vas. Pošto u dva stimulirana postupka nisam dobila j.s. gledala sam malo empty folicle synrom... da li je koja probala dobiti duplu štopericu? Pod tim mislim 10000 IU umjesto 5000IU. I drugo, da li je koja umjesto štoperice ikad dobila GnRH agonist sam ili u kombinaciji sa hcg-om?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Cure, nova sam ovdje pa mi treba mala pomoć...
    Naime imam 34 godine, moj AMH je 2,002 odnosno 14,nešto...kada to pretvorim u drugu mjernu jedinicu, što se očituje kao smanjena plodnost. (po vrijednostima lab ref vrijednosti zadovoljavajuće plodnosti su 2,199). FHS i LH je sasvim ok, FSH 4.5 a LH 3.5 Imam cikluse skraćene od 24 dana...trenutno sam u postupku (prvi put), trebam početi sa stimulacijom (menopur). Zanima me koliko je ovo loše? I da li ovako kratki ciklusi mogu biti smetnja u procesu VTO? Inače najveći problem je muški faktor (asthenoteratozoospermia). Takođe, testosteron 3 dc mi je na donjoj granici, niko se nije osvrtao na to, pa me zanima ima li to kakve veze sa postupkom?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj jana81 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, nova sam ovdje pa mi treba mala pomoć...
    Naime imam 34 godine, moj AMH je 2,002 odnosno 14,nešto...kada to pretvorim u drugu mjernu jedinicu, što se očituje kao smanjena plodnost. (po vrijednostima lab ref vrijednosti zadovoljavajuće plodnosti su 2,199). FHS i LH je sasvim ok, FSH 4.5 a LH 3.5 Imam cikluse skraćene od 24 dana...trenutno sam u postupku (prvi put), trebam početi sa stimulacijom (menopur). Zanima me koliko je ovo loše? I da li ovako kratki ciklusi mogu biti smetnja u procesu VTO? Inače najveći problem je muški faktor (asthenoteratozoospermia). Takođe, testosteron 3 dc mi je na donjoj granici, niko se nije osvrtao na to, pa me zanima ima li to kakve veze sa postupkom?
    Oprosti, nitko nije odgovorio na post.
    Kako je prošao postupak?
    Tvoje vrijednosti nalazia hormona su ok. Kako Dr komentira tako kratke cikluse?

LILKA avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Jana, i moji ciklusi su kraci 23-25 dana, i rekli su mi da nema veze jer da oni to nastimaju,

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj tanatana prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, imam i pitanje za vas. Pošto u dva stimulirana postupka nisam dobila j.s. gledala sam malo empty folicle synrom... da li je koja probala dobiti duplu štopericu? Pod tim mislim 10000 IU umjesto 5000IU. I drugo, da li je koja umjesto štoperice ikad dobila GnRH agonist sam ili u kombinaciji sa hcg-om?
    tana, davno si pitala, ali kako nitko nije odgovorio... efs se spominjao ovdje na forumu relativno nedavno, pokušaj pronaći - uglavnom ostaje na teoriji koju neki priznaju, a neki ne, ako se dobro sjećam. neki od domaćih mpo-ovaca bi kod tebe čini mi se prije kao razlog naveli ili loš timing punkcije (pa se stanica laički rečeno nije stigla odlijepiti od stijenke folikula) ili naveli kao razlog nizak amh, pogotovo ako su ti folikuli na uzv bili čudnovati (nepravilniji oblik, jajasti, nagli rast i sl.)

mislim da ćeš ovdje teže naći nekoga tko je išao s 10000iu, prije na američkim forumima i s više folikula... 5000, 5000+1500 za brevactid (i rekombinantni hcg tipa ovitrelle od 250mikrograma je čini mi se ekvivalent 6500iu). al neka me iskusniji isprave, ljube možda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •