Citiraj zongoloni prvotno napisa Vidi poruku
Nažalost ta endometrioza je sama po sebi mnogim doktorima bauk. Do sada sam dobila informacije da ometa implataciju, ali da prema istraživanjima postupaka sa doniranom js - šansa za uspjeh je jednaka sa i bez endometrioze, sto znaci da je glavni problem ipak kvaliteta jajnih stanica, pa sad ti budi pametan koja informacija je tocna.
Ja bih tipovala na to da je točna ova da je stvar kvalitete js. Mislim, znam žena s endometriozama koje nisu bile bezazlene i koje su se operirale pa su ostale prirodno trudne, tako da bi se činilo da ona nije baš takav show-stopper za implantaciju.

Ja mislim da bi ti trebala vidjet koliko imate resursa (emotivnih, novčanih, vremenskih) i probat napravit nešto drugačije. Da budem direktna - uz pretpostavku da mi je donacija i posvajanje kao rješenje OK, i da imam toliko financija, moj bi hodogram na tvom mjestu bio možda ovaj: pokušaj donacije , pa ako ne ide posvajanje, ne bih se još puno "pacala" u prirodnjacima. Sve od toga će biti skoro pa jednako emotivno emotivno izazovno (posvajanje većina ljudi kažu da je i teže, jer si u situaciji marketirat sebe, a u IVF-u "samo legneš na stol"), pa dok imaš još snage, dok te nije IVF u potpunosti prožvakao... probaj nešto drugo, ne znam.

Radi se o tebi, što ti je prispodobivije. (Emotivno) je sasvim legitimno i vrtit prirodnjake, ali kako pitaš za što su objektivno najveće šanse, moje razmišljanje je ovo. Puno sreće!!!