drage moje
Evo samo da prenesem svoje iskustvo ako ce ikome biti od koristi
Sa svojih 37 god prvi put sam se obratila dr za pomoc nakon neuspjesnih prirodnih pokusaja. Pokazalo se da je muzev spermiogram katastrofa, vise se ni ne sjecam one duge rijeci iz dijagnoze, ali sve je bilo lose - od morfologije, pokretljovosti do broja. ICSI jedina opcija.
Nakon prve stimulacije, dobijemo nula JS. Mene dr posalje na vadenje hormona, FSH 18, AMH jako nizak (ne sjecam se vise tocnog br).
Druga stimulacija s max kolicinom gonala - 1 JS. Transfer 3. dan, nista.
Dr mi, off the record, preporuci da pijem DHEA-u da popravim kvalitetu JS. I ja ga poslusam, no ciklusi mi se posemere pa su iskrsli jos neki dogadaji, uglavnom godinu dana nakon drugog postupka, krecem u treci.
Jednaka kolicina gonala i bingo 2 JS. Obje oplodjene ICSIjem, na transferu 5. dan, jedna blastocista, jedna morula, obje vracene.
Pretpostavljamo da se blastocista, a ne morula primila (nikad necemo saznati i podijelila. Danas dvije godine poslije imamo jednojajcane blizance
Nikome nista ne sugeriram, samo hocu svima koji prolaze teske dane dati malo nade (koju sam i ja ocajnicki guglala gdje god sam stigla), nije gotovo dok nije gotovo. Evo nas, od izgubljenih slucaja do duplog blagoslova

PS Samo da jos pripomenem da se i kod mene pri posjeti doktoru, doduse stidljivo i izmedu redova, vec pocela spominjati donacija, no.....