Citiraj zongoloni prvotno napisa Vidi poruku
Da, AMH znaci manje jajnih stanica - ali nema veze sa time hoce li se jajne stanice oploditi - to ovisi o kvaliteti jajnih stanica, metodi stimulacije (bitno je da jajne stanice budu zrele) i na kraju ovisno o metodi IVF-a - i o embriolozima. Nazalost na SV. Duhu daju jako malo informacija uopce o jajnim stanicama, embrijima, ja bih osobno voljela da mi daju vise informacija da mogu donjeti realnu odluku. Što se tiče toga koliko bih ih vratila - nisam sigurna da li je kod nas moguće vratiti 3 - ali to ti se ne preporuča zbog mogućnosti višeplodne trudnoće i to ako je i moguće preporučuju samo starijim ženama sa dokazanom lošijom kvalitetom stanica. Mislim da niti ne možeš birati da li bi ICSI (neka me drugi isprave ako griješim) pogotovo zato što je suprugov spermiogram ok.

Nisam našla nigdje koje su ti vrijednosti ostalih hormona? Pretpostavljam da si vadila i hormone štitnjače s obzirom na spontane. To je sve ostalo ok?

Za sada bih ti ja preporučila da se posvetiš sebi, da uložiš maksimalni trud u svoje zdravlje, fizičko i psihičko i probaš još jednom stimulirani/polustimulirani IVF (tu svakako poslušaj doktore s obzirom da si imala hiperstimulaciju i sa ove 4js!). I nadam se da će ti se sreća osmjehnuti pa da će biti više od jedne oplođene.
Hormoni su svi ok, evo tu cu napisati:
FSH 3,6
LH 5
3 E2 89 TSH 1
6 PROLAKTIN
dr kaze da je sve uredu. Ja bi isto da nam daju malo vise informacija, meni obicno nakon sto pitam koliko spermica imamo odgovore,ali vjerovatno ni to nebi da ne pitam svaki put.. I onda me zivciraju kad mi u postupku kazu- "ma joj ti si mlada ,sad ces ti odmah biti trudna.." Znam da to ne misle lose,ali ja pokusavam ne razmisljati o trudnoci i onda ne zelim ni da mi kazu da mi nije problem ostati trudnom.. Od zadnjeg spontanog je proslo godinu dana, u meduvremenu smo pokusavali i prirodno i isli smo u postupke -i nista.. Tako da si uopce vise ne zelim davati nade,pocela sam biti jako tuzna kada dobijem ,pa cak se dobro isplacem.. Tako da, sto si manje nade dajem -to mi je lakse prihvatiti poraz..
Ma ja bi tako voljela da niti jedna ne prolazi ovo sto mi prolazimo..Ali ovo je samo jos jedna borba u kojoj ce svaka od nas izaci kao pobjednica