Citiraj angie17 prvotno napisa Vidi poruku
ZONGOLONI kako si uspjela sa FSH 19 sići na 8???? Nazalost ja se vec par ciklusa borim s visokim FSH....svi drugi nalazi su vise manje ok osim AMH koji je 8. Ali taj FSH me koči ....
Moj najlosiji nalaz je radjen u najtezem periodu mog zivota gdje sam bila pod jako velikim psihickim pritiskom nevezanim za ovaj dio problema (imala sam jako tesku obiteljsku situaciju koja je zavrsila tragicno). Tada mi je dr. Bauman rekao da s obzirom na situaciju i moje godine da je više nego moguce da stres pogorsava situaciju i da je isto tako moguce da se hormonska slika s vremenom popravi. Uz to prvih godinu dana mi je doktor prepisivao raznu hormonsku terapiju - moram provjeriti stare povjesti bolesti da ti mogu reći što točno mi je dao u kojem periodu, bilo je tada raznih problema i sa gubitkom menstruacije i doktor je mijenjao terapiju prema mojim siptomima i trenutnoj krvnoj slici.

Ona druga glavna stavka je sto nakon tragedije sam nekako stala na noge i odlucila se posvetiti konacno sebi, a ne drugima. Inace sam pobornik zdravog zivota - planinarim, bicikliram, trudim se jesti zdravo. Nakon godine dana je FSH bio 10.

Ali isto tako moras imati na umu da mi je i Estradiol skocio jer se opet aktivirala endometrioza i zbog toga je vjerojatno FSH prividno manji nego što je. Ono što ti možeš je svakako probati poboljšati kvalitetu života i ne dozvoliti da te nešto drugo psihicki tišti, to ti može donjeti samo dobro. Sretno!