Posljednje uređivanje od MimiDrimi : 29.08.2019. at 12:35
Meni je ginic rekao da i on uzima prije nego se testirao. Kao preventivno. Ali nije pio posto ju nije ni imao. Nase iskustvo ☺️
Ja sam ti se borila s njom prije dvije godine, samo sam imala kretenku ginekologicu koja mi je sve krivo radila. Dala mi je neku kremu koja se ustrcava dole kao vaginaletu, to mi je ispeklo sve zivo dolje. I pila sam doksicilin od kojeg sam dobila escherichiju i samo su se te dvije bakterije smjenjivale. Muz nije imao, tek se zarazio od mene kasnije.Imali smo zasticene odnose, al smo zadnju turu pili zajedno antibiotike i onda je nalaz bio dobar. Ako on sad nema ja bi probala s tim vaginaletama.
Uzela sam Acidosalus danas pa cu krenuti odmah sa tim, nadam se da ce pomoci. Citala sam na nekim forumima da od njih doduse zna biti lazno negativan nalaz.. U svakom slucaju, ne moze odmoci, na prirodnoj je bazi. Ako muz nema ureu onda necu ni piti antibiotike nego napraviti bris nakon ove prve kure vaginaletama pa sta bude.. Nekako se nadam posto je bakterija tek u zacetku da cu je s tim potjerati:D
Treba probati. Ja sam briseve radila dva tjedna nakon zadnje vaginalete. Meni je uspjelo. Sretno
Mejan pila sam matičnu od Radoševića, a sad planiram naručit od Vebera, isto je cure hvale, a jeftiniji su.
MimiDrimi pa nije ti baš taaaako nizak AMH, pogotovo jer je izražen u ng/L. Malo je slabiji, ali nije ono kritično. Važnije je kako izgledaju jajnici. Koliki je broj AFC i koliki ti je FSH... Ja isto imam nizak AMH, ali i dalje više od 10 AFC po jajnicima (oba operirana 2x), a FSH mi je oko 8..
Slažem se sa Stars001, meni su također za razne upale Acidosalus vaginalete bile spas. I danas mi 1 kutija stoji u hladnjaku za zlu ne trebalo Brisevi se ne bi ni smjeli raditi ranije od 14 dana nakon zadnjeg antibiotika i/ili Acidosalusa.
Ok cure hvala vam na savjetima. Ja sinoc imala fijasko sa prvom vaginaletom jer nisam znala da moraju bit u hladnjaku, bila je skroz rastopljena al sam uspjela nesto iskoristiti :D btw, ja Weberovu maticnu uzimam vec skoro dva mjeseca, uzela sam onaj paket od tri bocice. Za prvu narudzbu dobijes 10%popusta pa me uzaslo oko 800 i nesto kn.
Ureaplazma je praktički neiskorjenjiva, cilj je spustiti je na ispod 10 na 4 (ispod toga se uglavnom ni ne liječi jer se niže koncentracije ne smatraju opasnim). Kod tebe je napisala si pronađeno “malo”, koliko je to malo? Ako je ispod 10 na 4, možda i možeš pričekati hoće li proći sama od sebe, od acidosalusa ili češnjaka u vinu, ali ako je više...ja bih na tvom mjestu popila atb jer s ureaplazmom te neće pustiti u postupak, a s gljivicama koje ćeš eventualno dobiti hoće. Od uzimanja antibiotika ne možeš dobiti druge bakterije.
Ovo sam ja po seljački objasnila (lako moguće nešto i netočno neki medicinar okreće očima), ali htjedoh reći da nije nevjerojatno da si je dobila natrag iako ti je muž čist.
Plus da ne bih olako dismisala antibiotik jer je to “otrov koji sve dolje poremeti”, na alternativu bih išla samo ako mi konvencionalna terapija ne bi pomogla. Jer da je uobičajeno da acidosalus i tampon namočen u maceratu gospine trave riješe problem prije nego antibiotik, onda bi ti dr prije prepisao to...Tako da dobro odvagni štaš da si ne bi samo još više odgodila postupak, na ovoj temi je svaki ciklus bitan...sretno!
Hej tnx na ovome, ma na nalazu nema uopce antibiograma, vec pise ureaplazma s.p.p.u malom broju. Pretpostavljam da je tek u zacetku bakterija i zato sr nadam da bi je se mogla rjesiti sa tim vaginaletama. Papa test mi je uredan, jedino pise parakeratoza(znak upale). Prije dvije god sam imala 10 na 3,10 na 4,i uvijek sam pila doksicilin. Ne znam jel od antibiotika ali u to vrijeme se pojavila escherichija. Moguce da je pao imunitet i eto ti.
Ja sam pila doksiciklin 10 dana. Nakon toga opet neke i opet neke. Znaci tri ture antibiotika popila i nije proslo. I onda mi je ginic bio na go i nazvala sam drugog koji ga je mjenjao. Rekla sta sam sve pila i da je ureo jos tu. I onda mi je rekao da kupim acidosalus i da to stavljam sedam dana i nakon zadnje 14 dana da radim bris. I bila negativna. Tako da je to preporuka od ginica bila. Nisam ni znala za to dok mi nije rekao.
OK, ti si kažeš popila 3 ture antibiotika prije nego si posegnula za prirodnim lijekom. Ali ona još nije ni probala što joj je dr prepisao, nego joj je bolje nakon par dana geonistina (uglavnom svima i je), i sad je spremna odbaciti terapiju koju joj je dr prepisao jer joj je stars001 s foruma rekla da joj je acidosalus pomogao, kužiš? Ja sam je nor. izliječila iz prve kombinacijom hiramicina i medazola. Ima tu na forumu i više tema o ureaplazmi, tamo je nekom pomogao sumamed, a nekom timijan. Nisam imala namjeru umanjiti značaj tvog iskustva nego joj reći da bi trebala poštovati neku standardnu proceduru, a ne petljati na svoju ruku u samom startu.
Nije mi jos nista prepisano jer mi je ginekolog na godisnjem. Idem sutra vidit sta kaze, naravno da cu poslusat njegovo misljenje a acidosalus mi mlze bit i kao nesto dodatno.
A vaginaleta na prirodnoj bazi joj nikako ne mogu skoditi. Samo pomoći
MimiDrimi a sorry, sad čitam i vidim da sam krivo skužila. Ok, da, nizak je, ali dokle god imaš antralaca - možeš pokušavati.
Što se tiče Acidosalusa - piše na kutiji da se drže u hladnjaku. I ja sam prvi put imala fijasko s raspadanjem, rastopila mi se u rukama. Ja sam za korištenje i propisane terapije i Acidosalus vaginaleta.
Evo update, napokon sam stigla do mog ginekologa koji mi je dao Sumamed da pijem tri dana. Muz se testirao u breyeru i nema bakteriju. Super je sto ga nema doma narednih tjedan dana a i kad se vrati, suzdrzat cemo se od seksa. Koristim acidosalus, veceras ce bit deveta vaginaleta. Sutra ujutro cu popiti zadnji antibiotik i staviti navecer jos jednu i to ce biti zadnja pa ponavljam briseve,rekli ste najbolje nakon dva tjedna?
Dva tjedna nakon zadnje tablete. Da se tijelo očisti i da nalaz ne bude lazno negativan
E cure, jel koja od vas bila na abdominalnim masazama? Ja sam se cula s ovom curom iz Splita, kaze da bi trebalo dolazit jednom tjedno bar mjesec dva da bi imalo ucinka. Jel znate mozda nekog u Zagrebu da to radi?
Ja sam bila jednom kod Časne Ljubice u Posušju, na tzv. spuštanju i namještanju želuca, trajalo je sat i pol, bilo je bolno, ali učinkovito za smanjenje moje endometrioze. Sad kako mi se stanje pogoršalo, malo sam guglala abdominalne masaže, rade u ***r studiju u Zg. Ako misliš na one **** masaže? Koje radi i jedna *** iz ST?
Posljednje uređivanje od Inesz : 12.10.2019. at 08:35 Razlog: relamiranje
je li tko od vas krenuo u postupak za ivf?
zanima me koliko se ceka, recimo od prvog pregleda pa da dodu lijekovi? i jel se lijekovi sto placaju?
jer meni su telefonski rekli da se lijekovi narucuju i cekaju pa me zanima koliko otprilike.
Mi smo isli preko uputnice. Dosli na prvi pregled dala mi papire sta mi sve treba od nalaza i rekla da se narucim kad prikupim sve nalaze. Narucila se. Dosla tamo taman dan prije sam dobila M. I dala mi lijekove i odmah sam krenula s terapijom. Tj. Treci dan ciklusa. Nista nisam placala. Placa se ako se ide privatno
Pozdrav svima.Fsh mi se smanjio za 50% uz trisequens
Sad za mjesec dana moram ići vaditi amh,jer je on ključan.Inaće slušala sam na youtube da jako hvale vitex tablete,pa ako netko ima iskustva da mi javi.Hvala
Hvale ga jer su uspjele zatrudnjeti,ciklus im se popravio ali naravno uz konzumaciju vitamina.Da utjeće na mnoge stvari ali treba ga dulje piti,i da su tablete bolje od kapi.
Pitanje-ako u jednom od jajnika nema folikula, može li stimulacija potaknuti da ih taj jajnik proizvede u stimuliranom postupku?
To ovisi o tome ima li jajnih stanica u rezervi ili ne. Stimulacije “podiže” one koje bi otpali u prirodnoj selekciji, ali ne može ih “proizvesti” ako je rezerva iscrpljena. Ciklusi mogu biti anovulatorni kod PCOS (jaja ima), a i kod smanjene rezerve JS. U prvom slučaju adekvatna stimulacija će sigurno dići mnogo “uspavanih” folikula s JS unutra, u drugom neće, jer nema što.
Ali u svakom slučaju stimulacija će izvući tvoj maksimum, kakav god on bio.
I ovisi o kojem protokolu se radi, kratki ili dugi agonist, antagonist...
Argente, da, ovo što si napisala je i moja logika. Na dugom sam od sljedeceg ciklusa, tj od 21. dana ovog ciklusa. Agonist-antagonist-to ne kužim razliku. :/
Agonist (samo on može biti dugi i kratki) ti je prvo supresija, zatim se uključuje stimulacija. Antagonist je obratno, kreće se sa stimulacijom, a onda se dodaje supresija.
Znači, prvo će ti supresija smiriti jajnike (da ne iskoči koji folikul ranije neplanirano), a onda će stimulacija ravnomjerno i istodobno podići što imaš. Ne mora nužno značiti da je to idealan protokol za tebe, ali budući da je to zlatni standard (bar nekad bio) najbolje započeti s tim.
Nadam se da su ti dali i junačku dozu stimulacije, znaš li već?